Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Standbouw

Zijn jullie een standbouwer? Dit is de vraag die we soms krijgen. Ons antwoord luid meestal; ja en nee. En dat behoeft dus enige uitleg.

Ja we bouwen stands. En zo bezien zijn we dus een standbouwer. Echter word onder standbouw meestal verstaan het eenmalig met behulp van “disposable” stand materialen een stand bouwen. De basis van dergelijke stands bestaat dan voornamelijk uit hout en verf. En daarmee kun je prachtige stands realiseren. Die na de beurs voor het grootste deel echter de container in gaan.

Zulke stands bouwen we dus niet. De stands die wij bouwen zijn ontworpen op basis van herbruikbare modules en componenten. En ook daarmee kun je prachtige stands bouwen. Toch zijn er een aantal wezenlijke verschillen.

Modulaire standbouw

Ons type standbouw wordt ook wel "modulaire standbouw"genoemd. In onze studio ontwerpen we stands gebaseerd op de verschillende wensen, eisen en budget van jouw als klant. En daarbij maken we een keuze uit één van de 4 modulaire standbouw systemen die we in ons assortiment hebben. Daarmee kunnen we nagenoeg altijd de uitstraling en de stand realiseren die jij en wijzelf voor ogen hebben.
Deze modulaire standbouw systemen bieden t.o.v. traditionele standbouw (ook wel houtbouw genoemd) een aantal specifieke voordelen:

  • Herbruikbaar
  • Gemakkelijk aan te passen aan de ruimte
  • Zeer betaalbaar (lagere kosten per beurs)
  • Moderne en professionele uitstraling
  • Minder belastend voor het milieu

Nadelen van modulaire standbouw?

Ja, maar er zijn waarschijnlijk ook nadelen aan modulaire standbouw in vergelijking met “houtbouw”, zul je waarschijnlijk denken. Natuurlijk zijn die er ook. Omdat er wordt gedacht en ontworpen in modules en componenten is er in vergelijking  met traditionele standbouw iets minder mogelijk,  bijvoorbeeld als het gaat om afwijkende vormen en materiaalgebruik. Nou kunnen we natuurlijk modulaire standbouw combineren met houtbouw, maar de ervaring leert dat het kostenvoordeel dan grotendeels weg is. Immers blijven deze kosten juist laag omdat er met standaard modules wordt gewerkt. 

Stands tot 120 vierkante meter

Standbouw op basis van modulaire componenten komt het beste tot haar recht bij stands tot 120 vierkante meter. Worden de stands groter dan ga je vaak specifieke eisen stellen die lastiger te realiseren zijn. Ook “verdiepingsstands” of “etagestands” kunnen niet in onze modulaire stand systemen worden gerealiseerd. 

Je stand zelf bouwen of laten opbouwen door ons standbouw team?

Omdat de stands zoals wij die ontwerpen gebaseerd zijn op voor-gemonteerde modules zijn de meeste gemakkelijk zelf op te bouwen, af te breken en te vervoeren. Een groot deel van onze klanten kiest hier ook bewust voor. Door hun stand zelf op te bouwen, af te breken en op te slaan tot de volgende beurs besparen ze erg veel op hun standbouw budget.

Toch hebben we ook voor veel klanten de stand bij ons in beheer. Dit betekent dat wij de stand in opslag hebben en we door de klant geïnformeerd worden over de beurzen waarop deze ingezet gaat worden. Ons eigen standbouw team verzorgt in dat geval de opbouw en afbouw en desgewenst ook het projectmanagement incl. vloerbedekking, elektriciteit, beursmeubilair en andere faciliteiten. Hierdoor heb je als exposant nergens omkijken naar en kun je je volledig concentreren op de beursdeelname zelf. 

Of je de stand nu zelf gaat bouwen of wilt dat wij dit voor je doen, wij helpen je graag met het ontwikkelen van de voor jou beste stand afgestemd op jouw wensen, eisen, de gewenste uitstraling, je doelgroep en je budget. Kom langs in één van onze showrooms of vraag meteen een gratis 3D stand design aan!

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden