Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Exposeren in amerika deelname met een beursstand aan beurzen in de u.s.a. 

Deelnemen aan beurzen in Amerika lijkt eenvoudig. Iedereen spreekt Engels en alles wordt goed geregeld en georganiseerd. Toch? 

Bedrijven uit de Benelux die in Amerika deelnemen aan beurzen of trade-shows worden toch nogal eens onaangenaam verrast door allerlei regeltjes die we in Europa, maar ook in andere delen van de wereld niet kennen. Amerika wijkt als het gaat om beurzen (“tradeshows”) behoorlijk af van de rest van de wereld. Lees in dit artikel waar je zoal rekening mee moet houden als je van plan bent om aan een beurs deel te nemen in de USA zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Waarin wijkt beursdeelname in de USA af van Europa?
 

Typen stands en de stand grootte in Amerika is anders

Bij ons in Europa kun je kiezen uit veel uiteenlopende formaten standruimten. Het is maar net hoe de beursorganisator de beurshal heeft ingedeeld. Die formaten zijn vaak ook iedere keer anders, iets wat wel eens tot frustratie van standhouders leidt omdat het formaat van hun keuze (bijvoorbeeld omdat ze hierop hun beursstand hebben afgestemd) niet beschikbaar is.
In Amerika zijn stand formaten uniform en dus altijd hetzelfde. De lengte en breedte bedraagt altijd een veelvoud van 10 voet (3 meter). Daarbij kun je kiezen uit:

  • 10x10 voet (ca. 3x3 meter)
  • 10x20 voet (ca. 3x6 meter)
  • 20x20 voet (ca. 6x6 meter)
  • 20x30 voet (ca. 6x9 meter)
  • 30x30 voet (ca. 9x9 meter)
  • Grote eilandstands (lengte en breedte altijd een veelvoud 10 voet/3 meter)​

stand 10x10 USA   10x20 beursstand USA   20x20 stand beurs USA   20x30 stand USA exhibition

10x10 stand                       10x20 stand                       20x30 stand                      30x30 stand

 

Pipe & Drape i.p.v. achterwanden 

Standaard standbouw of uniforme standbouw zoals in Europa voor de kleinste stands vaak gebruikelijk is, komt in de USA niet voor. In Amerika worden de standruimten gekaderd met z.g. “pipe & drape. Deze bestaan uit een simpel buizenframe waar een doek aan hangt, eigenlijk een soort gordijn. Geen harde wanden dus zoals bij ons in Europa. Kun je hier nog wel eens iets tegen de achterwand bevestigen, in Amerika lukt dit dus niet (geen wand maar stof!) Wel kun je in dergelijke stands je eigen pop-up stand heel goed gebruiken. Deze mag je zelf opbouwen waardoor je in ieder geval flink bespaart op de opbouwkosten. 

Design van stands wijkt af

Door deze regelgeving zien de stands er anders uit in Amerika. Maar ook de andere smaak die Amerikanen hebben als het om het design van stands gaat maakt dat beurzen en beursstands een andere look & feel hebben in Amerika. Door de bank genomen zien stands in Europa er “strakker” uit als in Amerika. Amerikaanse beursstands zijn qua standontwerp over het algemeen drukker. Meer kleuren, meer beelden, meer frivole vormen en meer tierelantijntjes dan bij “ons” in Europa. Iets om rekening mee te houden als Amerikanen je doelgroep zijn.

exposeren in amerika

De unions hebben grote invloed op de regelgeving m.b.t. het opbouwen van stands

De sterke invloed van de vakbonden (“unions”) die bepalen wat je wel en wat je niet zelf mag doen maken dat deelname aan een beurs in Amerika kan leiden tot de nodige frustratie. En tot hoge kosten. Beursstands, behalve eenvoudige pop-up stands, mogen niet door jezelf worden opgebouwd maar moeten worden opgebouwd door bij de ‘union” aangesloten bedrijven. Je moet het opbouwen van je stand dus feitelijk uitbesteden aan derden.

“Custom build stands” (ook wel “build & burn exhibits” genoemd:)) zoals we die in Europa kennen en welke door een standbouwer op maat worden ontworpen en op de beurslocatie worden gebouwd, komen in Amerika daarom nauwelijks voor. Daar waar in Europa tijdens de beurs opbouwdagen volop wordt getimmerd en geverfd is dit in de States niet toegestaan. Alle stands zijn ofwel “portable stands” danwel modulaire stands. Deze laatste bestaan vaak uit gelamineerde panelen of systemen met full colour bedrukte doeken.

Transport van je stand naar de beursvloer

De transportkosten van je stand naar Amerika kunnen, afhankelijk van gewicht en volume, aanzienlijk zijn. En daarnaast maken ook de reis en verblijfkosten van de stand bemanning deel uit van het totale beursproject budget. Als je in het bezit bent van een eigen (mobiele) stand die je gaat inzetten in Amerika, regel dan tijdig het transport en laat je goed informeren welke papieren je samen met de stand moet aanleveren. Het afleveren van de stand op de beursvloer in meestal niet mogelijk. De stand wordt eerste vervoerd naar de opslag van de beurslocatie en daarna vervoerd vanuit de opslag naar de beursvloer.

Drayage kosten & Material Handling – wat zijn dat?

In Europa kun je je stand direct laten afleveren op de beursvloer en beginnen met opbouwen. In Amerika ligt dat een stuk ingewikkelder. Je stand moet door de transporteur worden vervoerd naar de beurslocatie. In theorie kan deze de stand afleveren tijdens de opbouwdagen (meestal maar 2 dagen voordat de beurs begint) op de beursvloer maar in de praktijk blijkt dat qua timing en organisatie best lastig. Versturen met vervoerders als UPS of DHL naar de beursvloer gaat sowieso niet lukken omdat dergelijke partijen slechts afleveren op een afleverstation of dock en niet op de stand zelf. Klein beursmateriaal of een pop-up stand zou je wel via een dergelijke vervoerder kunnen laten afleveren bij het hotel waar je verblijft waarna je het materiaal zelf vervoerd/meeneemt naar de stand.

Zomaar met je stand de beursvloer oprijden om deze vervolgens te gaan opbouwen (zoals in Europa) is er in Amerika dus niet bij. Stands worden al bij de standbouwer in de werkplaats gebouwd en vervolgens in “crates” vervoerd naar de opslag (“advance warehouse”) van de beurs. Op de opbouwdagen van de beurs vervoerd de organisatie vanuit het warehouse dan jouw stand naar de beursvloer. Uiteraard tegen betaling welke afhankelijk is van het gewicht van de stand. Je betaald daarbij per 100 lbs (ca. 50 kilo) waarbij altijd op de 100 lbs wordt afgerond (naar boven:)).

Het opbouwen van je eigen stand mag je niet zelf

Is je stand afgeleverd op de beursvloer dan gaat de volgende fase in, n.l. het opbouwen van je stand. Beursstands (behalve eenvoudige pop-up stands) mogen zoals gezegd niet door je zelf worden opgebouwd, maar moeten worden opgebouwd door bij de Unions aangesloten bedrijven. “Custom build stands” zoals we die in Europa kennen en welke door een standbouwer op maat worden ontworpen en op de beurslocatie worden opgebouwd komen in Amerika daarom niet nauwelijks voor. Daar waar in Europa tijdens de beurs opbouwdagen volop wordt getimmerd en geverfd is dit in de States niet toegestaan. Alle stands zijn ofwel “portable stands” danwel systeemstands die vaak bestaan uit gelamineerde panelen. Deze stands moeten in “crates” aan de organisatie worden aangeleverd voorzien van opbouw en instructietekeningen. Daarmee gaan de bij de vakbond aangesloten arbeiders deze stand (die ze dus nog nooit hebben gezien..) voor je opbouwen. Tegen tarieven die een stuk hoger liggen als bij ons in Europa.

De kosten van beursstands en beursdeelname in de U.S.A. zijn 3 tot 5x zo hoog

Om al deze redenen is exposeren in de USA 3 tot 5x duurder als in Europa. Los daarvan kost het regelen en het invullen van de vele papieren ook nog eens extra tijd. Iets om rekening mee te houden dus als je van plan bent om in Amerika aan beurzen deel te nemen en je hiervoor een budget wilt opstellen.

Freeman 

Wie gaat deelnemen aan beurzen in Amerika krijgt te maken met Freeman. Freeman is de service provider voor bijna alle beursorganisatoren. Via Freeman regel je alle faciliteiten zoals vloerbedekking, elektriciteit, meubilair en andere benodigdheden, maar ook de eerder genoemde “material handling” en het transport van je stand naar de beursvloer. Via het handboek van de beursorganisatie krijg je toegang tot de website van Freeman waar je deze zaken kunt bestellen. Doe dit wel op tijd want als je kort voor de beurs je zaken bestelt betaal je een hogere prijs.

Overige zaken om rekening mee te houden bij beursdeelname in Amerika
 

Leds spots of halogeen spots?

De trend als het gaat om beursstand verlichting is heel duidelijk LED verlichting. Het voordeel van deze verlichting in de U.S.A. is bovendien dat deze op zowel 110 als 220 volt werken. Daarom kunnen LED-spots zowel in Europa als in Amerika gebruikt worden. Bovendien zijn i.v.m. strenge brandveiligheidsnormen in Amerika op bepaalde beurs locaties in Amerika (o.a. Las Vegas) alleen laagspanning lampen toegestaan.

Brandveiligheid certificaten

De brandveiligheidsnormeringen wijken in Amerika af van die van ons in Europa. Waarbij gezegd moet worden dat we ook binnen Europa nogal wat verschillende normeringen hebben (afhankelijk van het land). In Amerika hebben ze hun eigen systeem en normering maar de ervaring leert dat Europese brandveiligheid certificaten en verklaringen gewoon worden geaccepteerd. Het is wel goed om een kopie van een certificaat, liefst een Engelstalige versie, behorende bij je beursstand mee te nemen naar de beurs in USA. Wij hebben voor de meeste van onze producten voor onze klanten zo’n (Engelstalig) certificaat beschikbaar.

standbouw amerika  eiland stand beurs amerika  modulaire stand USA  stand USA deelname

Wij ontwerpen en realiseren in Amerika je beursstand!

Heb je een stand gepland in één van de beurssteden in de USA dan kun je kiezen uit verschillende opties. 

Optie 1

Je koopt hier in Nederland een mobiele beurswand of pop-up wand en verstuurd deze naar Amerika waar je deze zelf opbouwt (zoals gezegd mag je een pop-up beurswand wel zelf opbouwen).
Voordeel van deze optie is dat je met een beperkt budget kunt deelnemen en dat je precies weet hoe je stand/beurswand eruit komt te zien. Nadeel is dat deze optie alleen geschikt is voor een 10x10 of maximaal een 10x20 stand. Ga je groter dan is het plaatsen van één of twee beurswanden niet voldoende.

Optie 2

Wij maken een ontwerp voor een beursstand afgestemd op jouw wensen en eisen welke voldoet aan de eisen die in Amerika worden gesteld. Vervolgens verzorgen onze collega’s in Amerika (www.exponents.com) het opbouwen en afbouwen van de stand voor je, en helpen je met alle organisatorische zaken en het invullen van de papieren. Exponents in San Diego maakt net als wij deel uit van Insta Worldwide Group en hebben ruim 25 jaar ervaring met standbouw en het ontwikkelen van beursstands in Amerika. Zij kennen de situatie en regelgeving in de verschillende Amerikaanse beurssteden waardoor je verzekerd bent van een perfecte beursstand en een gestroomlijnde beursdeelname.

Meer informatie of een gratis 3D Design ontvangen? Neem contact op!

Wij realiseerden al voor vele Nederlandse en Belgische bedrijven een beursstand in Amerika. Wil jij ook dat jouw beursdeelname in de USA een succes word? Neem dan contact op met Patrick Dielman voor een verhelderend gesprek of een gratis 3D design voor je stand in Amerika.

Wij helpen je graag met het realiseren van een succesvolle beursstand in Anaheim, Austin, Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Las Vegas, Los Angeles, Long Beach, Miami, Minneapolis, Nashville, New York, Orlando, Palm Springs, Portland, Phoenix, River Side, San Antonio, San Diego , San Francisco, Tampa, St. Louis of Washington.

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden