Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Met een stand deelnemen aan beurzen in Dubai

Deelnemen aan beurzen in het buitenland kan voor de nodige hoofdbrekens zorgen. Zo ook als het gaat om exposeren in Dubai. Waar moet je op letten, wat zijn de valkuilen en hoe kun je er voor zorgen dat jouw beursdeelname een succes word en alles omtrent je beursstand goed geregeld is?

beursstand dubai   Beurs dubai   Expo 2020 Dubai

Welke keuzes heb je als exposant in Dubai?

Heb je een stand gepland in één van de vele beurzen in Dubai? Dan kun je kiezen uit verschillende opties. Zo kun je op zoek gaan naar een standbouwer of beurstand leverancier in Dubai, maar je kunt ook een standbouwer uit Nederland laten invliegen. In het eerste geval moet je maar afwachten wat of op het “moment suprême” de stand gebouwd wordt zoals je je dat had voorgesteld, en in het tweede geval heb je een enorm budget nodig door de hoge reis en verblijfkosten van het standbouw team.

Kies voor een mobiele of modulaire stand

Een betere optie is het om te kiezen voor een mobiele of modulaire stand die wij hier voor je ontwerpen, ontwikkelen en pre-builden (waarbij je dus precies ziet hoe de stand eruit ziet) om deze vervolgens te versturen naar Dubai waarbij je kiest uit de volgende opties:

 1. Je bouwt de stand vervolgens zelf op. Door te kiezen voor een modulair stand systeem welke gemakkelijk en snel in elkaar te zetten is gaat dit snel en zonder gedoe. In deze optie bespaar je maximaal op je standbouw budget.
   
 2. Je laat je stand bouwen door Expo Display Service Dubai of 

Wil je niet zelf je stand opbouwen dan kun je ervoor kiezen je eigen stand door te laten opbouwen door onze collega’s van Expo Display Service in Dubai. Zij werken met precies dezelfde systemen als wij en bouwen je stand dus snel en moeiteloos op waardoor je veel geld bespaart.

Slechts eenmalig een beurs in Dubai?

In dat geval kun je er ook voor kiezen om een huur-stand te laten bouwen door Expo Display Service Dubai. Zij maken dan een ontwerp voor jouw stand die na goedkeuring eenmalig voor je wordt gebouwd in Dubai. De prijs voor zo’n huur- stand is opgebouwd :

 • Huur stand
 • Graphics
 • Projectmanagement 
 • Opbouwen en afbreken van de stand

Interesse in een stand (huren of kopen) in Dubai? 

Neem dan contact op met Rob Dirkzwager of Michel Rijnberg voor meer informatie.

Beursstand ontwerp voor je stand in Dubai nodig? (gratis)

Ons designteam maakt op basis van jouw wensen en budget een vrijblijvend en kosteloos een prachtig 3D stand-design. Na goedkeuring van dit ontwerp en van de offerte gaan we over tot productie van de stand. Omdat deze uit standaard componenten bestaat wordt deze in koffers of flightcases vervoerd naar Dubai waar de stand kan worden uitgepakt en opgebouwd. 

beursstand dubai   stand beurs dubai

Je stand (laten) opbouwen en afbreken in Dubai

Anders dan in bijvoorbeeld USA kent Dubai geen “Unions” (vakbonden). Exposanten mogen dan ook hun eigen stand bouwen. De kosten voor het inhuren van arbeiders (meestal uit India en Maleisië, hou er rekening mee dat de meeste geen engels spreken en zorg voor een supervisor!) voor het opbouwen van je stand liggen doorgaans veel lager als bij ons in Nederland of Europa. Regel het opbouwen van je stand echter wel op tijd zodat je verzekerd bent van een goede crew.

Tijdens het opbouwen en afbreken van de stand in het altijd warme Dubai wordt de airconditioning regelmatig uitgezet. Als je er voor kiest om het opbouwen van je beursstand zelf te doen, wees hier dan qua kleding op voorbereid..

Omdat Expo Display Service ook een vestiging heeft in Dubai kunnen wij het opbouwen van je stand uitstekend voor je regelen tegen concurrerende prijzen met de zekerheid van kwaliteit. Neem contact met ons voor een offerte op maat.

Beurslocaties in Dubai

De 2 belangrijkste beurslocaties in Dubai zijn:

 1. Het Dubai World Trade Center met als onderdeel daarvan het Dubai International Convention Center met ruim 100.000 vierkante meter beursoppervlakte
   
 2. Het Dubai World Central waar tevens de Expo 2020 https:/expo2020dubai.ae/en/ gehouden zal worden

Algemene informatie:

Voltage in Dubai: 220 Volt (zelfde als in Europa)

Taal: in Dubai is Arabisch de voertaal, echter wordt in de zakenwereld doorgaans Engels gesproken.
Brochures (bijvoorbeeld op je beursstand) in het Engels worden geaccepteerd, echter kan het van voordeel zijn om een Arabische vertaling beschikbaar te hebben als de lokale Dubai inwoners je doelgroep zijn.

(Beurs)kleding

Het zakenleven in Dubai (dus ook op beurzen) is vrij conservatief als het gaat om kleding. Met donkerkleurige kostuums loop je dan ook het minste risico. In sommige bedrijfstakken wordt minder formele kleding (polo’s en pantalons) getolereerd maar over het algemeen is het advies om te kiezen voor meer formele kleding. Zeker vrouwen wordt aangeraden conservatief gekleed te gaan en te zorgen voor hoog sluitende en lichaam bedekkende kleding. Vermijd ook opzichtige sierraden en zware make-up. Tatoeages en piercings worden in Dubai als negatief beoordeeld en kunnen dan ook maar beter bedekt worden.

Klimaat

In Dubai schijnt vrijwel altijd de zon, regent het zelden en is het altijd warm. In de wintermaanden is het er voor onze begrippen aangenaam warm maar de zomers zijn extreem warm. Om deze reden ligt het zakelijk verkeer in de zomermaanden op een laag pitje.

Cultuur en culturele aangelegenheden

 • Het handen-schudden ritueel is ook in Dubai gebruikelijk, echter als het om vrouwen gaat wacht je totdat deze vrouw jouw haar hand aanreikt voordat jij jouw hand reikt. Weet ook dat traditionele Dubai vrouwen helemaal geen mannen zullen aanraken, bij deze vrouwen is handen schudden dus uit den boze.
   
 • De linkerhand geldt binnen deze cultuur als onrein, vermijd daarom het aannemen van zaken met de linkerhand (bijvoorbeeld een visitekaartje) en raak mensen niet aan met je linkerhand.
   
 • Voordat zaken worden gedaan is “small tallk” over luchtige onderwerpen gebruikelijk. Vermijd daarbij echter de onderwerpen politiek, regering en religie.
   
 • Dubai is overwegend Moslim. Alhoewel meer westers al sommige andere moslim steden word fysiek contact, luidruchtig praten en een flamboyant gedrag als ongewenst en ongemanierd beschouwd. 
   
 • Respectloos praten of handelen over religie wordt in Dubai opgevat als strafbaar en kan leiden tot een boete of zelfs gevangenisstraf.
   
 • Homosexualiteit is strafbaar in Dubai.
   
 • Anders dan bij ons is vrijdag in Dubai een rustdag waarop niet wordt gewerkt, net als de zaterdag. Op vrijdag zullen de meeste moslims naar de moskee gaan om te bidden. De werkweek in Dubai loopt dus van zondag t/m donderdag.
   
 • Taxis in Dubai - zijn overal aanwezig en gemakkelijk te regelen. Vermijd taxi’s zonder een meter (deze zijn illegaal). Roze taxi’s met vrouwelijks chauffeurs zijn alleen voor vrouwen.
 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden