Expo Display Service Laatste Nieuws http://www.expodisplayservice.be/ Laatste Nieuws NL <![CDATA[ Hoe kun je een beurstand aantrekkelijk maken? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/messestand-euroshop-2014 Hoe kun je een beurstand aantrekkelijk maken? Een succesvolle beursstand trekt de aandacht en houdt bezoekers vast. Met deze 10 tips kun je je beurstand aantrekkelijker maken.

Je kunt de mooiste producten en diensten hebben, maar als niemand dat weet verkoop je ze niet. Op een publieks- of vakbeurs lopen veel potentiële klanten rond, waarmee je laagdrempelig in contact komt. Je concurrenten zijn er alleen ook en je moet vechten om de aandacht.

Een professionele en aantrekkelijke beursstand is een vereiste voor het aantrekken van bezoekers. Zorg dat je stand voldoet aan deze essentiële eigenschappen en word het stralende middelpunt op de volgende beurs.

1. Aatrekkelijke beursstand beschikt over duidelijke bedrukking en graphics

Een beursstand moet de aandacht trekken van de gewenste doelgroep. Dit bereik je onder andere met een duidelijke bedrukking en opvallende graphics.

Houd je boodschap eenvoudig en herkenbaar, zodat hij direct opvalt op een volle beursvloer. Bezoekers besluiten vaak in fracties van seconden of je ze stand binnenlopen of negeren. Met goede graphics en een heldere boodschap beïnvloed je dit proces.

Bedruk niet alleen de voorkant van de stand, maar ook de zijkanten en de achterkant. Zo ben je ook zichtbaar voor mensen die niet de standaardroute volgen.

2. Deel beursstand logisch in en zorg voor voldoende ontmoetingsruimte

Een beursstand moet opvallen, maar ook praktisch zijn. Zorg daarom voor een logische indeling en voldoende ontmoetingsruimte, voor potentiële klanten.

Denk bij het ontwerp na waar je met bezoekers in gesprek wilt gaan en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. Denk ook aan privacy. Persoonlijke gesprekken voer je het liefste niet in het volle zicht.

3. Werf beursbezoekers met interactieve content

Beursbezoekers willen niet alleen kijken, maar vooral ook doen. Bied ze die kans en laat ze je producten ervaren, voelen en aanraken. Verkoop je diensten, bedenk dan een andere manier om de interactie te vergroten, bijvoorbeeld met demonstratie tablets of een interactieve vloer.

Met interactieve content verpak je de boodschap op een manier die bijblijft. Want - zo blijkt ook uit onderzoek - mensen leren het meeste van doen.

4. Trek de aandacht met animaties en video's

Met de bedrukking van je stand val je van een afstand op. In de beurstand zelf wil je uiteraard ook de aandacht trekken, en audio en video lenen zich hier goed voor.

Bewegende beelden trekken de aandacht en houden de blik van passanten vast. Dit is een mooi moment om het gesprek met passanten aan te gaan. Uit onderzoek blijkt dat animaties en video's meer opvallen dan statische presentaties. Door betere en goedkopere techniek is het bovendien zeer betaalbaar om professionele video's te (laten) produceren. 

5. Regel voldoende materiaal om leads te registreren

Een van de belangrijkste redenen om deel te nemen aan een beurs is het aantrekken van leadsIn de nasleep van de beurs kun je met gerichte acties proberen van deze geïnteresseerden echte klanten te maken. 

Leads zijn essentieel, dus maak het zo makkelijk mogelijk om contactgegevens te registreren. Dit kan met pen en papier, maar ook via een tablet of speciale lead-registratiesystemen. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat dit onderdeel altijd op orde is. 

6. Maak je beursstand aantrekkelijker met kleuren

Kleuren hebben een groot effect op mensen. Rood ervaren we al warm, terwijl van de kleur groen een rustgevende werking uitgaat. Bij het ontwerpen en inrichten van een beursstand kun je daar rekening mee houden.

Kies bewust voor kleuren die je voornaamste boodschap ondersteunen en versterken. Laat ze terugkomen in het ontwerp, graphics, de inrichting, vloeren en belichting. Dit zorgt voor een uniform en herkenbaar geheel.

7. Denk aan voldoende opslagruimte

Een eerste indruk maak je maar een keer. Dit geldt ook voor je stand en je wilt dat hij er netjes en aantrekkelijk uit ziet.

Een succesvolle beursstand beschikt over voldoende opslagruimte. Zo houd je de stand schoon en opgeruimd en heb je je belangrijkste spullen altijd binnen handbereik.

8. Wat doe je met folders en flyers?

Folders en flyers mogen niet ontbreken in een beursstand. Hier is echter wel een kanttekening op zijn plaats, want naar verluidt wordt zo'n 70% van het papierwerk na afloop weggegooid.

In plaats van volledig te vertrouwen op folders en flyers kun je ze ook combineren me digitale media. Trek bijvoorbeeld de aandacht met audio, video en goedkope flyers, registreer e-mail en contactgegevens van geïnteresseerden en volg het gericht op met dure brochures en drukwerk. Dit voorkomt dat je schiet met hagel en onnodige kosten maakt. 

9. In een aantrekkelijke beursstand mogen give-aways niet ontbreken

De meeste beursexposanten willen verkopen, klanten werven en hun naamsbekendheid vergroten. Dat laatste kan onder andere met give-aways, leuke en nuttige weggevers met bedrukking die de aandacht trekken.

Een geslaagde give-away levert niet direct verkopen op, maar trekt wel bezoekers aan en zorgt dat bezoekers je naam onthouden. Kijk daarom verder dan de klassieke pennen en kladblokken. Verzin liever wat origineels, dat hopelijk blijvend wordt gebruikt. Dan ziet de potentiële klant elke keer je naam.

10. goed opgeleid personeel

Je stand kan er fantastisch uitzien, maar je standbemanning moet het werk doen. Bereid hen daarom zo goed mogelijk voor.

Maak voor de beurs duidelijk wat de doelen zijn en welke belangrijke boodschap je wilt uitdragen. Spreek ook je verwachtingen uit en oefen eventueel op klantgerichtheid, met een gerichte beurstraining. Deelname aan een beurs vergt een flinke investering en dan wil je eruit halen wat erin zit.

Je beursstand aantrekkelijk maken vergt voorbereiding

Een succesvolle beursstand is zowel aantrekkelijk als effectief. Met de 10 aandachtspunten uit dit artikel maak je je beursstand aantrekkelijker, val je eerder op en werf je sneller leads en klanten. Kijk daarom eens kritisch naar je huidige stand en zijn doelgerichtheid. Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? De specialisten van Expo Display Service staan voor je klaar.

Lees ook deze artikelen over beursstands:
 

]]>
Tue, 22 Nov 2016 09:08:10 +0100
<![CDATA[ Bezoek n van onze Open Dagen! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/al-meer-dan-250-beursstand-ontwerpen-op-onze-flickr-pagina
 • Open Dag showroom Best: 13 mei
 • Open Dag showroom Apeldoorn: 15 mei
 • Interesse? Meldt u dan nu meteen aan. Alle bezoekers ontvangen gratis het boek Peppertalk 2.0 met 224 openingsvragen die uw standbemanning meteen kan gebruiken om op een goede manier in contact te treden beursbezoekers.

  Wij heten u graag op één van deze dagen van harte welkom!

  ]]>
  Thu, 08 May 2014 16:06:08 +0200
  <![CDATA[ 109.000 bezoekers op Euroshop 2014 in Dsseldorf ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/al-meer-dan-250-beursstand-ontwerpen-op-onze-flickr-pagina Expo Display Service was met een stand van 48 vierkante meter (opgebouwd uit het Creeya modulaire standsysteem) vertegenwoordigd en sprak in 5 dagen ruim 500 geïnteresseerden. Ook werden de nieuwe beurswanden Frank en Airlite voor het eerst getoond aan het publiek. Over deze laatste 2 systemen binnenkort meer info!

   

  ]]>
  Fri, 28 Feb 2014 16:46:41 +0100
  <![CDATA[ Informatie over beursdeelname in de USA ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/hoe-groen-zijn-beursstands Deelname aan beurzen in de USA is bij uitstek geschikt om in contact te komen met de doelgroep. En dus reserveren veel bedrijven uit Nederland een België in één van de beurslocaties in, Chicago, Atlanta, Orlando, Las Vegas of in één van de vele andere “Convention Centers” een standruimte. Nieuwkomers, ondanks de grote ervaring me beursdeelname in Europa,  komen daarbij vaak voor verassingen te staan. Want niet alleen zijn de regels, maar ook de kosten zijn totaal verschillend met wat we hier gewend zijn. Deze kunnen zo maar 2 tot 5 keer zo hoog zijn als wat ze gewend zijn in Europa.

  Om een goed inzicht te krijgen in de verschillen hebben onze collega’s van Exponents uit San Diego (die net als wij deel uitmaken van de Insta Worldwide Group) een presentatie samengesteld. Hierin wordt de helder en duidelijk uitgelegd hoe deelname aan beurzen in de USA in zijn werk gaat. 

  Deze informatie over beursdeelname in de USA presentatie is te vinden op Youtube. Op verzoek kunnen we u deze ook als Powerpoint presentatie toesturen.

  Zelf plannen om op een beurs te staan in de USA? Neem dan contact op met Rob Dirkzwager of Michel Rijnberg. Zij kunnen u informeren over de verschillende mogelijkheden en opties. 

  ]]>
  Fri, 28 Feb 2014 08:32:03 +0100
  <![CDATA[ Nieuwe showroom Best; bezoek onze Open Dag op 12 december! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-showroom-best---bezoek-onze-open-dag-op-12-december Fri, 06 Dec 2013 11:55:31 +0100 <![CDATA[ Expo Display Service opent een nieuwe showroom in de regio Eindhoven! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/neu---expo-hanging-banner In deze showroom van 250 vierkante meter staan diverse modulaire beursstand oplossingen, beurswanden, presentatiewanden en ander beursmateriaal opgesteld en kunnen klanten en geïnteresseerden onder het genot van een kopje koffie de mogelijkheden bekijken en bespreken.

  Rawien Joeloemsing, accountmanager Regio Zuid aan het woord:

  “In de wereld van beurzen en marketing draait alles presentatie. Hierbij spelen beeld en creativiteit een belangrijke rol. U wilt natuurlijk  goed overwogen een beslissing nemen om uw bedrijf en/of product op de juiste manier  te presenteren. Om u optimaal van dienst te zijn, is een showroom in deze levendige regio dan ook onvermijdbaar. Het geeft u de mogelijkheid om eens een blik te werpen op onze oplossingen. Daarbij werkt het ook  nog eens enorm inspirerend. Ik heet u dan ook graag welkom in Best om samen met mij de verschillende opties te bekijken! Tot snel!”

  Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de nieuwe showroom in Best te komen bekijken! Hierbij de contactinformatie:

  Expo Display Service
  Industrieweg 158B
  5683 CG Best
  Tel. 040-2180006

  Naast de nieuwe showroom in Best kunt u ook showrooms van Expo Display Service bezoeken in Apeldoorn, Amsterdam (Schiphol-Rijk) en Antwerpen. Welkom!

  ]]>
  Mon, 11 Nov 2013 13:27:15 +0100
  <![CDATA[ Nieuw: Expo Hanging Banners ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-modularer-messestand-creeya- Expo Hanging banners zijn leverbaar in verschillende maten. Bekijk Expo Hanging Banners op onze productpagina voor meer informatie.

   

  ]]>
  Fri, 18 Oct 2013 10:31:11 +0200
  <![CDATA[ Wilt u weten hoe u e-mailmarketing inzet om meer bezoekers op uw event te krijgen? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/gratis-tips-voor-e-mailmarketing Thu, 10 Oct 2013 11:57:54 +0200 <![CDATA[ Video animatie Creeya modulair beursstand systeem ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-animatie-creeya-modulair-beursstand-systeem Modulaire stands zijn interessant voor bedrijven die meerdere keren per jaar deelnemen aan beurzen en/of events

  Voor veel bedrijven, zeker bedrijven die meerdere keren per jaar aan een beurs deelnemen is die optie echter qua budget niet haalbaar. Juist voor die bedrijven loont het enorm om te investeren in een eigen beursstand die al dan niet zelf opgebouwd kan worden. Om met deze stand altijd een perfecte beurspresentatie te realiseren is het dan wel belangrijk dat deze gemakkelijk aangepast kan worden aan hierboven omschreven variabelen (oppervlakte en type stand).

  Een van de systemen waarmee een dergelijke flexibele stand gerealiseerd kan worden is het Creeya systeem.  In deze animatie wordt getoond hoe dit in zijn werk gaat.

   

  ]]>
  Thu, 26 Sep 2013 15:27:41 +0200
  <![CDATA[ Opvouwbaar Beursmeubilair met een bijzonder design (NIEUW) ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/opvouwbaar-beursmeubilair-met-een-bijzonder-design- Wie meubels nodig heeft voor zijn of haar beursstand heeft de keuze uit huren op kopen. Huren heeft als voordeel dat u er geen omkijken naar heeft. U besteld via een (online) catalogus vanaf een plaatje de tafels, stoelen en krukken van uw keuze waarna ze op uw stand worden afgeleverd. Nadeel is echter wel dat u hier iedere keer opnieuw een (fors) huurbedrag voor moet betalen. 

  Het alternatief is kopen. Maar ja, dan moet u, als u tenminste zelf uw stand opzet (zelfbouwstand) deze wel iedere keer vervoeren naar de beurslocatie en naar uw beursstand. Iets wat met de meeste meubelen geen pretje is. Want doorgaans zijn de tafels, stoelen en krukken die op beurzen worden gebruikt lomp, onhandig en zwaar.

  Daarom zijn we blij dat we nu een geheel nieuwe lijn opvouwbare meubels in ons assortiment hebben opgenomen. Meubels van de Nederlands Flux ontwerpers Tom Schouten en Douwe Jacobs. Deze hebben een bijzonder en modern design. En omdat dit meubilair opvouwbaar is en plat te vervoeren neemt het maar weinig ruimte in beslag. En voor de prijs hoeft u het ook niet te laten. Ideaal dus om uw mobiele of modulaire stand de finishing touch mee te geven.

  Bestel de Flux design meubelen meteen online, of maak een afspraak in één van onze showrooms waar ze voor staan opgesteld. 

   

  ]]>
  Thu, 01 Aug 2013 15:47:08 +0200
  <![CDATA[ Nieuw folderrek aan assortiment toegevoegd ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuw-folderrek-aan-assortiment-toegevoegd Nieuw in ons assortiment is de Expo Up Steel. Dit opvouwbare folderrek heeft prachtige folderbakjes gemaakt van speciaal gecoat Roest Vrij Staal (RVS). De coating maakt het RVS ongevoelig voor vingerafdrukken.

  Door de combinatie RVS met een zwart gepoedercoat frame ontstaat een bijzonder smaakvol folderrek die opvouwbaar is en gemakkelijk mee te nemen. Optioneel is een degelijk transportkoffertje leverbaar.
  Bestel ‘m meteen online!

   

  ]]>
  Wed, 24 Jul 2013 16:17:17 +0200
  <![CDATA[ Nieuwe brochure Creeya modulaire stands ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-brochure-creeya-modulaire-stands
  Meer weten over Creeya of één van onze andere modulaire beusstand oplossingen? U bent welkom in één van onze showrooms!

  ]]>
  Mon, 24 Jun 2013 13:10:49 +0200
  <![CDATA[ Een QR-code op mijn beursstand, heeft dat zin? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/een-qr-code-op-mijn-beursstand,-heeft-dat-zin Wat is de functie van een beursstand en welke rol speelt het ontwerp?


  Om de vraag te beantwoorden is het goed om nog even te kijken naar de functie van een beursstand en het ontwerp daarvan:
  Het ontwerp en design van een stand heeft een paar basis functies

  • Opvallen en aandacht trekken
  • In enkele seconden vertellen waar het bedrijf voor staat
  • Bijdrage leveren aan het gewenste imago

  Lees hier het hele artikel

  ]]>
  Fri, 31 May 2013 13:51:12 +0200
  <![CDATA[ Virtuele showroom tour ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/bekijk-onze-showroom-virtueel-in-google-maps!  


  Ook wij maken gebruik van deze interessante tool en hebben onlangs opnamen gemaakt van onze showroom in Schiphol-Rijk. Klik op de volgende link en loop virtueel door onze showroom.

  Wilt u meer zien en onze beursstand oplossingen “live” bekijken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend bezoek aan één van onze showrooms.

   

  ]]>
  Mon, 13 May 2013 13:42:25 +0200
  <![CDATA[ Open Dagen in de showroom Apeldoorn op 21 + 23 mei ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/open-dagen-in-de-showroom-apeldoorn-op-21-en-23-mei Op 21 en 23 mei a.s. houden we daarom open dag in onze showroom Apeldoorn

  U bent dan van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje in deze showroom onze nieuwste beursstand-oplossingen te bekijken. U kunt dan meteen inspiratie op doen en uw beursplannen voor de rest van 2013 vrijblijvend met ons bespreken. Klik hier om u aan te melden*. 
   

  * Bezoekers ontvangen gratis Peppertalk 2.0.

  Vindt uw standbemanning het ook lastig om d.m.v.
   een goede openingsvraag contact te leggen met beursbezoekers? Heel herkenbaar.

  Daarom heeft beurstrainer Han Leenhouts Peppertalk 2.0 geschreven met 224 openingsvragen voor op de beursvloer. Om naast het leveren van een goede beursstand een bijdrage te leveren aan het resultaat van onze klanten hebben we daarom een aantal van deze boeken
  ingekocht. En deze geven we cadeau aan alle bezoekers van de Open Dagen. 

  Nóg een reden dus om u nu meteen aan te melden!

   

   

  ]]>
  Mon, 13 May 2013 13:40:31 +0200
  <![CDATA[ Expo Display Service wint de 1e prijs voor het binnenhalen van de meeste beursbezoekers! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-wint-1e-prijs-voor-binnenhalen-meeste-beursbezoekers! Facebook en Twitter) nodigden we onze relaties uit en uiteindelijk kwamen 173 van hun daadwerkelijk naar de beurs. Genoeg om de 1e prijs door Het Portaal in ontvangst te mogen nemen!

  Het Team van Expo Display Service bedankt haar relaties en klanten voor hun komst naar de beurs!

  Michel Rijnberg
  directeur Expo Display Service Benelux

  PS meer weten over de voordelen en nadelen van het uitnodigen van relaties naar uw beursstand? In dit artikel op beursstand.nl leest u er alles over


  ]]>
  Tue, 09 Apr 2013 17:36:25 +0200
  <![CDATA[ VIP-entreekaart voor de PromZ Event 2013 ontvangen? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/vip-entreekaart-voor-de-promz-event-2013-ontvangen Ook dit jaar zullen wij weer met een stand deelnemen aan de PromZ Event in de
  Jaarbeurs Utrecht op 26, 27 en 28 maart 2013. PromZ Event is dé vakbeurs voor relatie- & actiemarketing.

  Deze beurs mag u niet missen en als relatie van Expo Display Service kunt u bij ons dan ook een gratis VIP-entreekaart voor dit event aanvragen:

  Klik hier voor een gratis VIP-entreekaart:

  Wij heten u graag welkom op stand 330 op de PromZ Event 2013. Tot PromZ!


  ]]>
  Tue, 19 Mar 2013 11:14:15 +0100
  <![CDATA[ Open Dagen in de showroom Schiphol-Rijk op 12 en 14 maart ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/open-dagen-in-de-showroom-schiphol-rijk-op-12-en-14-maart Op 12 en 14 maart a.s. houden we daarom open dag in onze showroom Schiphol-Rijk

  U bent dan van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje in deze showroom onze nieuwste beursstand-oplossingen te bekijken. U kunt dan meteen inspiratie op doen en uw beursplannen voor de rest van 2013 vrijblijvend met ons bespreken. Klik hier om u aan te melden*. 
   

  * Bezoekers ontvangen gratis Peppertalk 2.0.

  Vindt uw standbemanning het ook lastig om d.m.v.
   een goede openingsvraag contact te leggen met beursbezoekers? Heel herkenbaar.

  Daarom heeft beurstrainer Han Leenhouts Peppertalk 2.0 geschreven met 224 openingsvragen voor op de beursvloer. Om naast het leveren van een goede beursstand een bijdrage te leveren aan het resultaat van onze klanten hebben we daarom een aantal van deze boeken
  ingekocht. En deze geven we cadeau aan alle bezoekers van de Open Dagen. 

  Nóg een reden dus om u nu meteen aan te melden!

   

   

  ]]>
  Fri, 01 Mar 2013 11:01:42 +0100
  <![CDATA[ Prints en panelen voor Pop-Up systemen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/prints-en-panelen-voor-pop-up-systemen- Maar al te vaak zie ik op beurzen en evenementen pop-up systemen waarvan de panelen vol met bobbels, kieren en grote beschadigen zitten. Jammer, want het doet afbreuk aan de totale presentatie en dus aan de uitstraling en het imago van de exposant. Goede panelen zijn cruciaal voor een goede presentatie. 

  15000 print panelen per jaar

  Al in 1979 begon Expo met de verkoop van het eerste pop-up systeem ter wereld, de Nomadic Instand. Uiteraard is er sinds die tijd enorm veel veranderd en verbeterd. Niet alleen als het gaat om de pop-up systemen zelf maar zeker ook als het gaat om de panelen, de bedrukking en de groot formaat prints ervoor. Printtechnieken, printmachines en printmaterialen hebben een enorme evolutie doorgemaakt. 

  Vandaag de dag produceren we (in ons eigen printcentrum) ca. 15000 printpanelen (banen) per jaar. We mogen dan ook wel zeggen dat we er de nodige ervaring mee hebben. Zonder ons zelf al teveel op de borst te willen kloppen waarschijnlijk meer dan wie dan ook in Europa. En omdat wij ervan overtuigd zijn dat een succesvolle presentatie begint met een perfecte beurswand of beursstand hebben we het proces voor de productie van (print)panelen verregaand geoptimaliseerd. 

  Ik durf dan ook wel te stellen dat we de beste printpanelen ter wereld leveren. Om dit te realiseren hebben we geïnvesteerd in de beste machines en materialen. Deze zorgen in combinatie met onze jarenlange ervaring voor het beste eindresultaat. Het maken van panelen is onze corebusiness en doen we er niet “even bij” Wij maken geen panelen op printmachines en materialen die we toevallig hadden staan voor andere doeleinden, maar hebben geïnvesteerd in die machines en materialen die garant staan voor het beste eindresultaat. Uw eindresultaat. 

  pop up systeem met print panelen

  Waar moeten perfecte print panelen voor pop-up systemen aan voldoen?

  Natuurlijk is dat heel gemakkelijk om hier te roepen, want wat zijn dan precies “de beste printpanelen”? In mijn ogen moeten panelen voor pop-up systemen voldoen aan de volgende eisen:

  1.  De panelen moeten strak hangen en niet bobbelen

  Om dit te realiseren gebruiken wij als basis voor een printpaneel kunststof materiaal (Duraplan) dat tijdens het productieproces wordt verwarmd. Na het afkoelen ontstaat zo een paneel met een grote stijfheid. Dit zorgt voor een strak eindresultaat zonder bobbels. Panelen die “koud” worden verwerkt zijn zachter en zullen sneller bobbelen. Ook zullen er sneller knikken ontstaan in de panelen.  

  2.  De panelen moeten netjes op elkaar aansluiten

  Logisch want de vaak groot formaat visuals moeten zo naadloos mogelijk zijn. Wij snijden daarom de panelen en banen niet met de hand (grotere kans op afwijkingen) maar met een computergestuurde machine. Deze geven het beste en meest naadloze eindresultaat.

  3. Panelen moeten lichtdicht zijn

  In sommige situaties staat de pop-up wand tegen een raam komt er op andere wijze licht van de achterkant. Om te voorkomen dat de constructie doorschijnt wat het beeld verstoort zijn onze printpanelen lichtdicht.

  4. De panelen moeten voldoen aan de hoogst haalbare brandnormering

  Brandveiligheid speelt een steeds grotere rol, met name in beurscomplexen. Onze panelen voldoen aan de B1 brandnormering.

  5. De panelen moeten niet te snel beschadigen en dus lang mee gaan. 
   
  Veel van onze klanten gebruiken hun pop-up systeem zeer regelmatig en vaak jarenlang. Duurzaamheid is dan ook belangrijk. Om die reden zijn al onze panelen gelamineeerd met krasvast laminaat. En beschadigen ze en “knikken”ze zoals gezegd door de hardheid van het materiaal minder snel (zie punt 1.)

  6.  De panelen mogen het milieu niet onnodig belasten 
   
  Milieu. Een term die te pas en te onpas wordt gebruikt. Elk materiaal belast tot op zekere hoogte het milieu. Er zijn echter wel grote verschillen. Om die reden gebruiken wij geen PVC als basismateriaal voor onze printpanelen en werken we met inkten op waterbasis. Afvalstoffen die ontstaan tijdens het productieproces worden door een gespecialiseerd en erkend bedrijf afgevoerd en verwerkt.

  7. En uiteraard moet de bedrukking perfect zijn. 

  Mooie kleuren en heldere teksten dus. Vanzelfsprekend.

  Nieuwsgierig geworden en wilt u met eigen ogen zien waarom onze panelen tot de beste behoren? Neem dan contact met ons op voor het maken van een bezoekafspraak in één van onze showrooms.

  ]]>
  Tue, 05 Feb 2013 09:22:48 +0100
  <![CDATA[ Opening nieuwe showroom in Belgi ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/opening-nieuwe-showroom-in-belgië

  beursstand met stretchdoek

  portable stand

  mobiele beurswand

  Truss stand

  ]]>
  Tue, 22 Jan 2013 18:57:25 +0100
  <![CDATA[ Bedankt en een gelukkig 2013! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/bedankt-en-een-gelukkig-2013 Fri, 28 Dec 2012 17:59:53 +0100 <![CDATA[ Eindejaarsaktie - gratis Dolce Gusto Circulo espresso machine! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/eindejaarsaktie-gratis-dolce-gusto-circulo-espresso-machine Als u voor 25 december* a.s. nog een bestelling plaatst van minimaal 2000 euro (excl. BTW) dan krijgt u van ons bovendien een schitterende Dolce Gusto Circulo Espressomachine. Gratis! Een machine die niet alleen uitblinkt in schoonheid en design, maar die met behulp van 15 bar pompdruk ook nog eens de lekkerste espresso, macchiato of lungo maakt. Voor de echte koffie liefhebber een absolute aanrader! 

  *Deze actie geldt alleen bij plaatsing van de opdracht voor 25 december 2012. Levering moet mogelijk zijn voor 1 februari 2013. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager. ]]>
  Wed, 12 Dec 2012 12:37:49 +0100
  <![CDATA[ Video van Highline Counter (mobiele balie of beursbalie) ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-van-highline-counter-mobiele-balie-of-beursbalie Ons Highline systeem is de afgelopen jaren erg populair geworden. De voornaamste redenen dat dit systeem voor veel van onze klanten ideaal blijkt zijn de flexibiliteit en de professionele uitstraling. Highline kan worden gebruikt als expositiewand, maar ook als volledige modulaire beursstand.
  Een mobiele balie of beursbalie maakt onderdeel uit van het Highline programma. Net als het beursstand systeem zelf is ook de balie gemakkelijk en snel op te zetten. Bekijk hier de video van deze balie.

  Meer weten over deze of een van onze vele andere balies?
  Vraag dan onze gratis catalogus aan.


  ]]>
  Tue, 11 Dec 2012 10:18:33 +0100
  <![CDATA[ Video opvouwbare balie Expo Turn Up Counter ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-opvouwbare-balie- Tue, 23 Oct 2012 09:23:21 +0200 <![CDATA[ Video modulaire beursstand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-modulaire-beursstand
  In ons programma vindt u verschillende soorten systemen waarmee een perfecte beurspresentatie te realiseren is. Één daarvan is de Highline. Dit systeem is modulair te vergroten, licht in gewicht en gemakkelijk mee te nemen. En het belangrijkste; met dit systeem kunt u een prachtige beurspresentatie realiseren.
  In deze twee video’s ziet u hoe gemakkelijk het Highline systeem is op te zetten en uit te breiden.

  Meer weten? Vraag dan onze gratis catalogus aan met een overzicht van alle modulaire beursstands en beurswanden of bel ons op 055-3238555 voor een vrijblijvende bezichtiging van één van onze showrooms.

  Video deel 2:

    ]]>
  Tue, 02 Oct 2012 13:12:30 +0200
  <![CDATA[ Deelnemen aan beurzen met standaard standbouw (tips & trics) ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/deelnemen-aan-beurzen-met-standaard-standbouw http://www.beursstand.nl/over-standaard-standbouw-frieslijsten-en-andere-ergernissen/ ]]> Thu, 27 Sep 2012 10:59:04 +0200 <![CDATA[ Expostar Magnetic Beurswand met LCD beeldscherm ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expostar-magnetic-beurswand-met-lcd-beeldscherm
  Meer weten over de Expostar Magnetic of meteen een offerte ontvangen? Bekijk de Expostar Magnetic beurswand op de produktpagina of vraag onze gratis katalogus aan.
  ]]>
  Thu, 13 Sep 2012 15:55:22 +0200
  <![CDATA[ Uitslag klanttevredenheidsonderzoek Expo Display Service Benelux ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/uitslag-klanttevredenheidsonderzoek-expo-display-service-benelux Deze klanten stuurden wij na levering deze online vragenlijst toe. Van de 381 klanten die deze lijst van ons kregen stuurden 112 klanten ons de lijst terug. 

  In deze link is de uitslag van het onderzoek te vinden. Het vaakst beoordelen onze klanten ons met een goed tot zeer goed! Daar zijn we uiteraard erg blij mee. Betekent dit dat we nu op onze lauweren kunnen rusten? Nee. Van sommige klanten ontvingen we waardevolle input over hoe we onze service en produkten nog verder kunnen verbeteren. Daar gaan we zeker wat mee doen. Van de 112 klanten gaven  bovendien 2 klanten aan (deels) niet tevreden te zijn. Ook hier kunnen we nog verbeteringen aanbrengen dus. 
   
  Om onze kwaliteit en service om verder te verbeteren zullen we onze klanten blijven vragen hun mening hierover aan ons te geven. Ik wil graag alle klanten bedanken voor hun vertrouwen en voor het invullen van de vragenlijst en het meewerken aan het onderzoek!

  Michel Rijnberg
  directeur Benelux

  ]]>
  Wed, 15 Aug 2012 11:05:36 +0200
  <![CDATA[ Opvallende beurswand voor Soldaat van Oranje - De Musical ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/opvallende-beurswand-soldaat-van-oranje- Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding. Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk. Meer informatie over de musical is te vinden op http://www.soldaatvanoranje.nl/. 

  Om nog meer bekendheid te geven aan de musical op verschillende externe locaties produceerden wij in opdracht van Soldaat van Oranje - De Musical verschillende opvallende beurswanden. Bij de gekozen oplossing kan een beurswand los worden gebruikt maar kunnen meerdere wanden ook aan elkaar worden gekoppeld tot een groter geheel. Het beurswand systeem waarvoor is gekozen bestaat uit een snel in elkaar te zetten aluminium frame waar een full colour bedrukt doek in gespannen wordt.

  Meer weten? Bekijk ons grote assortiment beurswanden en presentatiewanden of neem contact met ons op voor gratis catalogus.

  gekoppelde beurswand

   modulaire beurswand ]]>
  Thu, 19 Jul 2012 13:36:52 +0200
  <![CDATA[ Zeer geslaagde foto-expositie met modulair tentoonstellingssysteem ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/foto-expositie-met-modulair-tentoonstellingssysteem Door juist de zoektocht te fotograferen ontstonden mooie beeldverhalen. Zo gaf client Willem een rondleiding door de binnenstad van Zutphen en bezocht Harm het Kröller-Müller museum om eindelijk weer eens de werken van zijn favoriete schilder Vincent van Gogh te bekijken.  

  Waarom dit project?

  Omdat dé psychiatrische patiënt niet bestaat. Het gaat om mensen met elk een eigen verhaal. Het project wil hulpverleners in de psychiatrie helpen om de focus te verleggen van probleemgericht naar krachtengericht begeleiden van patiënten. Want een patiënt heeft een ziekte, maar is niet zijn of haar ziekte.  

  De samenwerking met Expo Display Service

  Aan het woord is Ingrid Bogert, één van de initatiefneemsters van dit project; We waren er samen met account manager Martijn van den Hazel al snel uit dat het ExpoTruss 10 systeem bij uitstek geschikt was om de prachtige fotoverhalen van cliënten neer te kunnen zetten op een aansprekende, krachtige en sfeervolle manier. Bovendien staan de budgetten voor dit soort projecten in onze sector zeer onder druk, maar ondanks de omvang van de tentoonstelling konden we toch met dit systeem keurig binnen het beschikbare budget blijven.

  De bezoekers roemen de fotografie, de prachtige verhalen van cliënten en de bijzondere en professionele presentatie. Deze expositie maakt een rondreis en is dan ook op meeder plekken te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.herstel4u.nl.

  expositiesystemen

  lichtgewicht expositiewand

  mobiele expositie

  reizende tentoonstelling

  truss systeem

  expo systemen
  Ingrid Bogert, de intiatiefneemster samen met Michel Rijnberg (Expo Display Service)

  ]]>
  Tue, 17 Jul 2012 14:51:03 +0200
  <![CDATA[ Hybride beursstand voor HITT ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/hybride-beursstand-
  De belangrijkste eisen/voorwaarden van HITT:

  - afmeting 24m2 (eilandstand)
  - de stand moet door eigen personeel opgebouwd kunnen worden
  - er moeten (veel) computers en grote LCD schermen in de beursstand verwerkt worden
  - zowel HITT Apeldoorn als 3 (!) zusterbedrijven moeten op gelijke wijze gepresenteerd
  worden in deze ene stand
  - de complete stand moet later opgedeeld kunnen worden in 4 gelijkwaardige “kleine” stands
  voor gebruik op (kleinere) events
  - maar bovenal; de stand moet opvallen in zowel de uitstraling als de hoogte!

  hybride beursstand

  In nauwe samenwerking is een stand ontwikkeld op basis van 2 verschillende typen mobiele en modulaire stand systemen. De basis bestaat uit 2 opvallende driehoekige modules. Deze zijn gerealiseerd met het Expo Prestige systeem. Hierbij zijn 4 bijpassende Counterfix counters gekozen. Voor de hoge ovale overkapping en alle LCD bevestigingen is gekozen voor het Highline systeem. Met recht dus een Hybride stand die de beste eigenschappen van beide combineert om tot een perfecte oplossing te komen!

  De kenmerkende vorm van de stand is geen toevalligheid. Het houdt de stand overzichtelijk en uitnodigend. Er zijn hierdoor geen aparte hoekjes maar het wordt toch duidelijk dat de zusterbedrijven onder één “paraplu” opereren. De komende jaren zal de stand verschillende keren gebruikt gaan worden in deze maar ook andere standafmetingen. Zowel HITT als Expo Display Service kijken terug op een zeer geslaagd project. ]]>
  Wed, 11 Jul 2012 11:52:09 +0200
  <![CDATA[ Wat te doen om op te vallen op een beurs ? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/wat-te-doen-om-op-te-vallen-op-beurzen Fri, 22 Jun 2012 15:45:18 +0200 <![CDATA[ Winnaar Marcom twitteractie bekend! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/winnaar-marcom-twitteractie-bekend

  ]]>
  Fri, 15 Jun 2012 13:05:46 +0200
  <![CDATA[ Marcom 2012 ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/marcom-2012- Registreer u nu meteen online, dan betaald u geen entreekosten! 

  Twitteractie; maak kans op een Ipad3!

  Als u naar Marcom gaat stellen wij uw bezoek aan onze stand natuurlijk zeer op prijs. Daarom houden we op onze stand een Twitter-actie en verloten we een Ipad 3. Nieuwsgierig? Bezoek ons op standnummer A35. Kunnen we u meteen bijpraten over de nieuwste beursstands, beurswanden en andere handige beursmaterialen.


  ]]>
  Tue, 05 Jun 2012 15:50:12 +0200
  <![CDATA[ Ipad standaard (nieuw) ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/ipad-standaard- ]]> Tue, 29 May 2012 14:21:51 +0200 <![CDATA[ Hoe brandveilig is uw beursstand eigenlijk? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/hoe-brandveilig-is-uw-beursstand- Geen eenduidige brandnormering

  Iedere beurslocatie heeft zijn eigen brandveiligheid voorschriften. Deze geven aan waar de tentoongestelde materialen aan moeten voldoen. Denk daarbij aan brandvertraging, vlamvatten, het vrijkomen van giftige stoffen, rookontwikkeling etc. etc. Probleem als het gaat om brandnormering en de brandveiligheid van beursstands is dat iedere locatie zijn eigen eisen kan stellen. En die kunnen ook nog eens afhankelijk zijn van het type evenement. Lastig, want onze standsystemen worden over de hele wereld voor verschillende beurzen en events gebruikt. En overal gelden dus weer andere normen als het gaat om bandveiligheid. Deze kunnen niet alleen per locatie of per land verschillen, maar bijvoorbeeld ook per staat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan deelnemen aan beurzen in Amerika.

  De brandveiligheid van systeemstands, houtbouwstands en bedrukte panelen

  Beursstands zoals wij die leveren zijn duurzaam. Wat wil zeggen dat ze iedere keer opnieuw kunnen worden gebruikt. De meest gebruikte grondstof voor onze modulaire standbouwsystemen en frames is geanodiseerd of gepoedercoat aluminium. Aluminium stands voldoen aan strenge brandnormen en zijn per definitie veel brandveiliger als bijvoorbeeld “custom-made’ houtbouwstands. Maar de frames zijn natuurlijk “slechts” de drager van de communicatie. Cruciaal als het gaat om brandveiligheid en brandnormering zijn dan ook de gebruikte materialen voor deze communicatie. Denk daarbij aan magneetbanen of prints op stof, kunststof of doek. Deze kunnen van verschillende materialen worden gemaakt met verschillende brandnormeringen.

  Hoe is dit bij ons geregeld?

  Omdat we onze klanten graag zo goed mogelijk willen helpen aan een succesvolle en  onbezorgde beursdeelname houden we ons als Expo Display Service Group actief met dit onderwerp bezig. Dit betekent voor onze klanten het volgende:

  • We maken bij de keuze van onze printmaterialen uitsluitend gebruik van de materialen die voldoen aan de hoogst mogelijke beschikbare brandnormering.
  • Daardoor voldoen bijna al onze printmaterialen aan de B1 normering
  • Wij leveren onze klanten (op verzoek) een kopie van de brandveiligheid certificaten behorende bij deze materialen. Deze zijn afhankelijk van het gekozen type beursstand systeem.

  PVC als low-budget oplossing?

  PVC materialen hebben al geruime tijd een slechte naam als het gaat om brandveiligheid. Bovendien hebben wij PVC uit milieuoogpunt en uit oogpunt van kwetsbaarheid al geruime tijd geleden nagenoeg uitgebannen als communicatie drager voor bijvoorbeeld onze magneetbanen. Toch worden “in de markt” dergelijke materialen nog steeds aangeprezen en gebruikt, vooral door “low-budget” aanbieders. Dit omdat PVC een relatief goedkoop materiaal is. De alternatieven “Duraplan” en” Polyester” zijn niet alleen duurzamer maar ook een stuk brandveiliger.

  Roomser dan de paus?

  Nu is het is heel eenvoudig om hier een heel mooi verhaal over onszelf op te hangen over hoe goed we bezig zijn met het thema brandveiligheid. Toch zijn ook wij niet roomser dan de paus en zijn we soms afhankelijk van wat onze (kunststof) leveranciers ons kunnen bieden. Daarbij letten we zeker op brandveiligheid maar natuurlijk ook op andere aspecten die belangrijk zijn om een goed eindresultaat te kunnen garanderen. En ook bij ons zijn er zeker nog punten te verbeteren. Daarbij hebben wij het voordeel dat we als Expo Display Service Group voor onze vele Europese vestigingen centraal grote volumes kunststof in kopen. En dus behoorlijk wat in de melk te brokkelen hebben. In samenspraak met onze kunststofleveranciers zullen we de brandveiligheid van onze materialen in de nabije toekomst dan ook nog verder trachten te verbeteren.

  Exposeren in het buitenland? Zorg voor een brandveiligheids certificaat!

  Toch kunnen we, ondanks dat we d.m.v. certificaten kunnen aantonen voorop te lopen in onze branche als het gaat om brandveiligheid van beursstands en beurswanden, niet in alle gevallen voorkomen dat ergens ter wereld een (over)ijverige brandweer medewerker lastige vragen stelt over de door ons geleverde beursstand. Bijvoorbeeld omdat ze daar andere brandnormeringen hanteren als bij ons in Europa. En onze normeringen dus niet kennen of erkennen. We zullen u echter altijd proberen te helpen. Zorg er in ieder geval voor dat u de bij uw materialen behorende brandveiligheidcertificaten bij u heeft, met name in het buitenland! Wilt u deze van ons ontvangen? Bel ons of stuur ons dan een mail. In ons systeem kunnen we zien welk systeem met welke bedrukking u van ons heeft ontvangen waardoor we u de juiste certificaten kunnen mailen.

  Michel Rijnberg

  PS vragen over dit thema? Stuur mij een mail op mrijnberg@expodisplayservice.nl 

  ]]>
  Wed, 23 May 2012 16:20:56 +0200
  <![CDATA[ Expo Display Service partner op Nationaal Congres Onderwijs en Sociale Media ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-partner-op-nationaal-congres-onderwijs-en-sociale-media Nationaal congres onderwijs social media


  Het congres is een jaarlijks terugkerend event voor professionals uit het hoger onderwijs met als onderwerp sociale media. Het biedt een platform waar communicatieprofessionals, beleidsmedewerkers, bestuurder, onderzoekers, managers en docenten die in de dagelijkse praktijk in toenemende mate te maken hebben met
  sociale media, elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen.
   
  Kijk voor meer informatie op http://formedia.nl/nationaal-congres-onderwijs-en-sociale-media

  ]]>
  Wed, 23 May 2012 14:55:05 +0200
  <![CDATA[ Expo Display Service op 18 mei gesloten ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-op-18-mei-gesloten Wed, 16 May 2012 14:13:56 +0200 <![CDATA[ Beurs De Marketing Dagen trekt ruim 10.000 bezoekers ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beurs-de-marketing-dagen-trekt-ruim-10.000-bezoekers
   beursstand Marketing Dagen

  ]]>
  Fri, 27 Apr 2012 10:54:24 +0200
  <![CDATA[ Ipad houder voor balie en counter ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/ipad-houder-voor-balie-en-counter
  Meer weten over deze Ipad-houders, onze (beurs) balies en counters of onze andere producten? Neem dan meteen contact met ons op of vraag onze gratis catalogus aan.


   

  ]]>
  Wed, 18 Apr 2012 14:28:38 +0200
  <![CDATA[ Video van Expo Lite beurswand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-expo-lite-beurswand Meer weten? Bekijk dan meer voorbeelden van Expo Lite en andere beurswanden of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of een bezichtiging van de showroom.

  ]]>
  Thu, 12 Apr 2012 09:33:17 +0200
  <![CDATA[ Presenteren op beursstands met Ipad en Apple TV ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/presenteren-op-beursstands-met-ipad-en-apple-tv-

  Maar ook "Tablet computers" zoals de Ipad kunnen een bijdrage leveren. Zo laten wij op onze eigen stand (zoals hier op de Promz Event 2012) voorbeelden zien van beursstands en beurswanden op 2 LCD schermen. Deze worden aangestuurd door een Ipad. Simpel gezegd wordt datgene wat op de Ipad staat “live” getoond op de in de stand aanwezige beeldschermen.  

  Dit wordt gedemonstreerd in het bijgaande korte filmpje:
  Meer weten over beursstands of het gebruik van Ipads als onderdeel van uw beurspresentatie? Neem contact met ons op of bezoek één van onze showrooms.

  ]]>
  Wed, 04 Apr 2012 11:15:24 +0200
  <![CDATA[ Mobiele en herbruikbare stand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/mobiele-en-herbruikbare-stand-
  herbruikbare stand
  ]]>
  Wed, 28 Mar 2012 07:35:28 +0200
  <![CDATA[ Truss stand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/truss-stand- Expo Truss systeem bleek het beste aan sluiten op hun wensen. Op dit moment (t/m 15 maart) staat een deel van deze modulaire stand opgesteld op de beurs StocExpo in Ahoy Rotterdam.
  ]]>
  Thu, 15 Mar 2012 10:57:33 +0100
  <![CDATA[ Expo Display Service op Promz 2012 in Jaarbeurs Utrecht met beursstand aanwezig ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beursstand-jaarbeurs-utrecht De Promz 2012 wordt gehouden van 3 t/m 5 april. De openingstijden zijn van dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur (op woensdag tot 19.00 uur). Wellicht tot in de Jaarbeurs in Utrecht!

   

  ]]>
  Sun, 11 Mar 2012 20:46:04 +0100
  <![CDATA[ Reizende tentoonstelling voor de Anne Frank Stichting ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/reizende-tentoonstelling- De Anne Frank Stichting maakt voor haar reizende tentoonstellingen gebruik van Expo Fabric Frame en Expo Telescopic Wall. In deze systemen worden full colour bedrukte doeken met de geschiedenis van Anne Frank gespannen. Op dit moment is de tentoonstelling te zien in de Apolstelkirche in Essen (D). 

  Klik voor meer informatie over de Anne Frank Stichting op www.annefrank.org.


  tentoonstelling

  ]]>
  Wed, 07 Mar 2012 14:45:36 +0100
  <![CDATA[ video van modulaire beursstand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-van-modulaire-beursstand
  Klik op het plaatje om de Youtube video te bekijken. ]]>
  Fri, 02 Mar 2012 12:33:38 +0100
  <![CDATA[ Beurswand of modulaire stand (video) ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beurswand-of-modulaire-stand-video ]]> Mon, 27 Feb 2012 08:20:03 +0100 <![CDATA[ Counter met Ipad populair ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/counter-ipad
  Meer weten over Counters met Ipad? Klik hier voor meer informatie en meer afbeeldingen of neem telefonisch contact met ons op.

  ]]>
  Thu, 23 Feb 2012 11:04:39 +0100
  <![CDATA[ Zelfbouwstand met Ipad-balies ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/zelfbouwstand- Deze zelfbouw-stand is ontwikkeld op basis van het Expo Prestige beursstandsysteem. De kenmerken hiervan:

  • strak design door gebruik te maken van onzichtbare frames
  • geïntegreerde vitrines voor productpresentatie
  • modulaire te vergroten en te verkleinen (afhankelijk van de standruimte)
  • snel en gemakkelijk zelf op te bouwen’
  • compact te vervoeren in rolkoffers

  Opvallende vloer in de stand zorgt voor extra uitstraling en aantrekkingskracht.

  Een belangrijk onderdeel van deze beursstand is de strakke designvloer. Net als het standsysteem zelf is ook deze vloer modulair. Deze bestaat uit elementen van 50x50cm die snel aan elkaar gelegd kunnen worden. Door te kiezen voor de kleur wit krijgt deze modulaire beursstand een extra “cleane” en zeer moderne uitstraling.

  Meer weten of zelfbouwstands of andere beursstands en beurswanden? Neem dan contact met ons op of vraag gratis onze dikke catalogus aan.


  ]]>
  Tue, 21 Feb 2012 07:26:01 +0100
  <![CDATA[ Sponsorwand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/sponsorwand In opdracht van het NKS maakten wij deze sponsorwand. Ook deze wand is bedoeld om de sponsoren van het NKS, allemaal op wand afgedrukt met hun logo, te bedanken voor hun bijdrage. Als systeem kozen zij voor onze Quickfix presentatiewand. Dit systeem bestaat uit een uitvouwbaar frame met een full colour bedrukt doek welke met klittenband op het frame is bevestigd. Daardoor is de gehele sponsorwand binnen 10 seconden op te zetten wat het gebruik op locatie kinderspel maakt. Het doek is bovendien gemakkelijk te vervangen in het geval er wijzigingen optreden en de namen van de sponsors aangepast moeten worden. Superflexibel dus.

  Meer weten over de mogelijkheden van sponsorwanden en andere presentatiewanden? Klik hier om de gratis catalogus aan te vragen.

  ]]>
  Tue, 07 Feb 2012 18:28:16 +0100
  <![CDATA[ December actie LED spots nu slechts 75 euro per stuk ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/-december-actie--led-spots Deze Led spots hebben we nu op voorraad. En we doen u als relatie van Expo Display Service een aantrekkelijk voorstel: in de hele maand december betaalt u voor deze spots slechts 75 euro per stuk inclusief transportkosten (excl. BTW). Deze actie is geldig t/m 30 december 2011. Interesse? Klik dan hier om deze meteen te bestellen.

  ]]>
  Tue, 06 Dec 2011 15:13:47 +0100
  <![CDATA[ Beurs balie met gentegreerde Ipad ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beurs-balie-met-geïntegreerde-ipad


  Veel mooier en chiquer is het echter om deze volledig te integreren in het blad van de beursbalie. Daardoor ontstaat er een balie die echt uitnodigt om de presentatie op de Ipad te bekijken. Bijkomend voordeel is dat op deze manier de kans diefstal van de Ipad nagenoeg is uitgesloten.

  De volgende beursbalies kunnen we nu ook leveren in Ipad – uitvoering;

  • Counterfix
  • Highline Counter
  • Butterfly Counter
  • Expo Turn Up Counter

  Interesse in één van deze balies voorzien van Ipad? Of wilt u uw bestaande mobiele balie laten upgraden naar een Ipad uitvoering? Neem dan contact met ons voor informatie over de mogelijkheden en prijzen.

  Ipad Counter

  ]]>
  Thu, 03 Nov 2011 11:49:29 +0100
  <![CDATA[ Visitekaart box nieuw in assortiment ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/visitekaart-box-of-houder-voor-visitekaartjes Klik hier als u meer wilt weten over de Expo Visitekaart box of als u deze meteen wilt bestellen.

  ]]>
  Fri, 14 Oct 2011 10:32:32 +0200
  <![CDATA[ Businessdagen in Apeldoorn op 22 en 23 november ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/businessdagen-apeldoorn Beurs bezoeken?

  Heeft u interesse om deze beurs te bezoeken? De openingstijden op beide dagen zijn van 14.00 - 21.00 uur. Als u ons een mailtje stuurt met  uw postadres dan sturen wij u meteen per post een kaart toe. Deze is geldig voor 2 personen


  Business Dagen Apeldoorn

  ]]>
  Mon, 10 Oct 2011 15:04:42 +0200
  <![CDATA[ Nationale Vakdag Multichannel DM ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nationale-vakdag-multichannel-dm-op-13-oktober-in-de-kuip-in-rotterdam Op de Nationale Vakdag Multichannel DM zijn veel marketing professionals aanwezig en worden interessante lezingen gehouden. Expo Display Service zal met een beursstand vertegenwoordigd zijn. Interesse om deze dag te bezoeken? Kijk op www.vakdagdm.nl en schrijf u in. Wellicht tot 13 oktober!

  Michel Rijnberg

  ]]>
  Tue, 13 Sep 2011 12:25:51 +0200
  <![CDATA[ sponsoring Duchenne Triathlon ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/sponsoring-duchenne-triathlon De stichting Vrienden van Duchenne is in 2008 opgericht door een groep vrijwilligers uit Apeldoorn die actief fondsen werft ten behoeve van de stichting Duchenne Parent Project. Deze non-profit organisatie Duchenne Parent Project is opgericht in 1994 door ouders, familie en vrienden van kinderen met Duchenne en organiseert sindsdien diverse activiteiten om geld in te zamelen.

  Afgelopen zaterdag organiseerde de Stichting Vrienden van Duchenne een 1/8 triathlon met als doelstelling het inzamelen van geld voor Duchenne Parent Project. Expo Display Service sponsorde het Meeus team met de sporters Peter Roeterdink (zwemmer), Richard Fluit (fietser) en Claudia de Kreek (loper).

  sponsoring door Expo Display Service

  ]]>
  Sun, 11 Sep 2011 22:11:41 +0200
  <![CDATA[ Consumenten staan positief tegenover samplingacties ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/promotiebalies-en-mobiele-balies-voor-samplingacties Samplingacties en demonstraties in winkels, winkelcentra en in supermarkten zijn al jaren voor veel merken succesvol als het gaat om het presenteren en (her)introduceren van producten aan consumenten. 80%  van de aankoopbeslissingen wordt tenslotte genomen op de winkelvloer. Tijdens een productdemonstratie of verkoopdemonstratie kunnen consumenten de producten ruiken, proeven aanraken en proberen. De aanwezigheid van een hostess of demonstratrice, ondersteund met visueel materiaal zoals balies, banners en displays, kan deze consument vaak net over de streep trekken om het product te proberen of te kopen. Wat de eerste stap is als het gaat om het tot stand brengen van herhalingsaankopen.

  Mobiele balies en promotiebalies hebben zowel een praktische als communicatieve functie.

  Op de winkelvloer is de ruimte voor hostesses en demonstratrices vaak heel beperkt. Toch is het uiteraard heel belangrijk dat de totale presentatie opvalt en aandacht trekt. Daarnaast heeft een demonstratrice werkruimte nodig om producten te presenteren en te demonstreren. Om deze redenen wordt vaak gekozen voor mobiele balies of promotiebalies. Omdat deze full colour bedrukt kunnen worden kan hiermee de juiste sfeer en uitstraling worden gerealiseerd, passend bij het merk en het product. Voor nóg meer exposure kunnen ook bannerdisplays, roldisplays en rolbanners worden ingezet. Zo kan met simpele middelen een perfecte presentatie of demonstratie worden neergezet.

  In het programma van Expo Display Service zijn veel van deze mobiele balies of promotiebalies te vinden. En ook bannerdisplays en roldisplays zijn in vele maten en uitvoeringen beschikbaar. Heeft u daarom een samplingactie, productpresentatie of verkoop demonstratie gepland staan, neem dan een contact op met de accountmanager in regio. Of vraag voor meer informatie de gratis catalogus aan. 

  Michel Rijnberg

  ]]>
  Thu, 25 Aug 2011 11:35:30 +0200
  <![CDATA[ Checklist beursdeelname met uw eigen stand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/checklist-beursdeelname-met-uw-eigen-stand Een zeer uitgebreide checklist beursdeelname is opgesteld door CLC-Vecta, de branche-organisatie waar ook Expo Display Service bij is aangesloten. Dit is een meer strategische checklist, met name bedoeld voor bedrijven die de uitvoering van beursstand willen uitbesteden. Die checklist beursdeelname is hier te downoaden.

  1. Check uw beursstand.
  Zet deze 2-3 weken van tevoren op om te bekijken of deze nog op alle punten aan uw eisen voldoet. Door dit tijdig te doen heeft u nog voldoende tijd om aanpassingen te realiseren. Check ook de verlichting van de stand en zorg voor:

  2. Reservelampjes. 
  De meeste lampen op beursstands en beurswanden zijn van het type halogeen, deze gaan na verloop van tijd kapot en moeten dan worden vervangen. Overigens zijn voor de meeste presentatiewanden en stands ook LED lampen beschikbaar, deze hebben een gigantisch lange levensduur.

  3. Aanvragen stroom
  Vindt u de prijzen voor stroom op beurzen vaak ook zo extreem hoog? Maar ja, u ontkomt er niet aan en zult deze dus meestal apart moeten aanvragen bij de beursorganisatie. Daarbij moet u aangeven hoeveel KW (Kilowatt = 1000 watt) ) u nodig heeft. Om dit te berekenen telt u het aantal watt van alle spots (bijvoorbeeld 10 spots van 150 watt is 1,5KW) en andere apparatuur (computers, koelkast, audiovideo etc.) bij elkaar op.  

  4. Verlengsnoer(en)
  Omdat het soms lastig schatten is waar het stroompunt (aansluitpunt) ligt, is het verstanding altijd een verlengsnoer mee te nemen. Heeft u zelf ook nog de nodige apparatuur op uw stand (laptop, monitorstand, audiovisueel etc.) neem dan maar meteen meerdere haspels/verlengsnoeren mee.  Zorg er bij haspels trouwens altijd voor dat deze volledig zijn afgerold ivm brandveiligheid.

  5. Ducktape
  De meeste zelfbouwstands worden direct op de vloerbedekking geplaatst. Nadeel daarvan is soms dat snoeren (zichtbaar) over de vloerbedekking lopen. Om te voorkomen dat de uw bezoekers of uw standbemanning hierover kunnen struikelen is z.g. ducktape zeer raadzaam. Als u kiest voor tape in de kleur van de vloerbedekking kunt u deze kabels tevens enigszins camoufleren.

  6. Badges voor de standbemanning
  Laat zien wie bij de stand hoort en zorg voor duidelijk zichtbare badges

  7. Eten/drinken (catering)
  Op hele kleine stands zult u waarschijnlijk geen uitgebreide catering organiseren. Kleine beursstands zijn meestal ook minder geschikt om met een klant of bezoeker te gaan zitten. Heeft u een grotere stand dan zult u vermoedelijk wel zitgelegenheid inplannen in het standontwerp en tevens zorgen voor een (klein) keukentje met een koelkast voor een dranke en een hapje. Ook is om (extern) catering in te huren.

  8. Folders (tenminste, als u er tenminste voor kiest om geïnteresseerden folder of brochure mee te geven aan bezoekers)

  9. Folderstandaard
  In het geval een folderstandaard geen standaard onderdeel uitmaakt van uw beursstand kunt u deze kopen of huren. Kies daarbij een model dat past bij het design van uw stand.  

  10. Schoonmaakdoekjes/glassex
  Om panelen, beeldschermen (touchscreens…) of andere zaken netjes mee schoon te maken en te houden.

  11. Stofzuiger
  Niets zo vervelend om op de ochtend dat de beurs begint te ontdekken dat je tapijt of vloerbedekking niet netjes schoon is. En dat is heel vaak het geval omdat de avond voordat de beurs begint er nog door de organisatie en de andere standhouders druk wordt gewerkt. Daarbij beland er vaak vuil op uw tapijt. Een stofzuiger is dan handig.

  12. Ipad/ map /tafel flipover etc.
  Steeds meer bedrijven presenteren hun aanbod op een Ipad (of variant hierop). Maar ook een presentatiemap of flipover werkt prima. Zorg er in ieder geval voor dat u geïnteresseerden iets kunt laten zien.

  13. Notitieblok/registratiesysteem
  Het doel van uw beursdeelname is in contact komen met (potentiële) klanten. Zorg daarom voor een goed registratiesysteem waardoor u ook na de beurs weet:

  • Met wie is er gesproken
  • Wat is er besproken
  • Welke actie moet ondernomen worden
  • Op welke termijn

  14. Agenda (s)
  Om meteen afspraken met klanten of geïnteresseerden te kunnen inplannen!

  15. Camera
  OK, dit is misschien niet perse noodzakelijk, zeker niet nu de meeste mobiele telefoons ook foto’s maken, maar het is zeer aan te raden enkele foto’s te maken van uw beursstand. Deze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Lees voor meer informatie hierover het artikel 7 redenen om een foto of video te maken van uw beursstand.   

    ]]>
  Mon, 22 Aug 2011 17:07:15 +0200
  <![CDATA[ Kan ik een presentatiewand ook huren? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/presentatiewand-huren Wat is de kracht van een goede presentatiewand?

  Presentatiewanden zijn er in vele soorten en maten. De kracht van deze presentatiewanden zit’m met name in het feit dat ze een krachtige en opvallende eyecatcher kunnen vormen. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat ze zijn voorzien van een goede en sterke visual. Een presentatiewand zonder visual is tenslotte als een televisie zonder beeld. De meeste presentatiewanden zijn gemakkelijk mee te nemen en eenvoudig en snel op te zetten.

  Wat kost het huren van een presentatiewand?

  Als het gaat om de aanschaf van een presentatiewand moet je rekenen op een bedrag van 1500-3500 euro inclusief bedrukking, verlichting en een transportkoffer of tas. Afhankelijk van het type presentatiewand maakt het bedrag voor de bedrukking tot wel 50% van deze aanschafprijs uit. Dit is zeker het geval bij de z.g. pop-up systemen die zijn voorzien van bedrukte magneetbanen, want het op de juiste manier maken hiervan is tijdrovend en arbeidintensief.

  Als je zo’n type presentatiewand bij ons huurt (wat mogelijk is) dan zal het verschil tussen de prijs van het huren of het kopen ervan relatief klein zijn. Want ondanks dat de huurprijs van de presentatiewand zelf gemiddeld slechts zo’n 15% van de nieuwprijs bedraagt zul je toch nog altijd nog een redelijk bedrag voor het maken van de magneetbanen moeten betalen. Als richtprijs kan voor het huren van een complete presentatiewand met magneetbanen (pop-up wand) 60% van de nieuwprijs worden aanhouden. De magneetbanen (de bedrukking dus) worden dan natuurlijk wel je eigendom. Waarbij wel gezegd moet worden deze magneetbanen alleen passen op het type presentatiewand waar ze voor zijn gemaakt.

  Huren van een presentatiewand met bedrukt doek is goedkoper

  Anders is dit bij het huren van een type presentatiewand waar de communicatie wordt gevormd door een bedrukt doek (ExpoTruss, Highline Fabric etc. etc). Het produceren van zo’n doek is namelijk goedkoper als het produceren van magneetbanen. Als je een presentatiewand met bedrukt doek huurt dan wordt het verschil t.o.v. kopen wel een stuk gunstiger. Hou daarbij voor een kompleet systeem als richtlijn aan een prijs die zo’n 40% van de nieuwprijs bedraagt. Het bedrukte doek wordt daarbij dan je eigendom.

  Kan ik een neutrale presentatiewand huren?

  Ook deze vraag krijgen we wel eens. Een logische vraag want daarmee zou alleen de presentatiewand (frame) zelf gehuurd kunnen worden. Wat het hierboven omschreven “probleem” van de relatief dure productie (tenminste, voor eenmalig gebruik) van magneetbanen of doeken zou ondervangen.

  Presentatiewand met klittenband?

  Alleen… hoe ga je dan je bedrijf presenteren? We kunnen wel presentatiewanden leveren die zijn voorzien van banen met “brushnylon” stof. Deze banen hebben een effen kleur en hier kunnen met behulp van klittenband posters, logoborden en afbeeldingen tegen worden bevestigd. Dit geeft naar mijn bescheiden mening echter maar zelden een mooi eindresultaat.  In veel gevallen geeft het zelfs een beetje een “knullig” effect. De presentatiewand moet op professionele wijze je product of bedrijf moet neerzetten, maar bij een presentatiewand met klittenband word het als snel een soort van groot “prikbord”. Voor specifieke toepassingen is een presentatiewand voorzien van brushnylon panelen of magneetbanen wel mogelijk (denk bijvoorbeeld aan interne presentaties).

  Conclusie

  Het huren van een goede en professionele presentatiewand om succesvol te kunnen deelnemen aan een presentatie, beurs of evenement is zeker mogelijk. De prijzen daarvoor variëren van zo’n 40-60% van de nieuwprijs. Dit omdat het belangrijkste gedeelte van de presentatiewand, de bedrukking, speciaal voor de klant wordt gemaakt en dus aangeschaft wordt. Het huren van een presentatiewand met bedrukt doek is goedkoper als met bedrukte magneetbanen

  Meer weten over de huur van een presentatiewand? Neem dan telefonisch contact met ons op of vraag onze gratis catalogus aan. 

  ]]>
  Wed, 13 Jul 2011 12:37:55 +0200
  <![CDATA[ iets over magneet banen voor pop up wanden ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/iets-over-magneet-banen-voor-pop-up-wanden- Waar moet een goede magneetbaan aan voldoen?

  • De magneetbaan moet voldoende “stijfheid” hebben. 
  Dit is misschien wel de belangrijkste factor omdat dit bepaald of het eindresultaat van het pop-up wand mooi strak wordt. Te slappe banen geven een knullig en bobbelig eindresultaat. Bovendien beschadigen ze snel omdat er gemakkelijk “knikken” in ontstaan.

  • De magneetbaan mag niet te snel beschadigen. 
  Om de bedrukking goed te beschermen moet deze zijn voorzien van een beschermlaag. Dit garandeert dat de printlaag zelf niet kan beschadigen. Meestal wordt daarom gekozen voor een structuur laminaat dat veel bescherming biedt tegen krassen en tevens tegen UV-licht.

  • De printkwaliteit van de magneetbaan moet perfect zijn (mooie kleuren en scherpe teksten).
  De pop-up wand moet sprankelen!

  • De maatvoering moet perfect zijn
  Een exact formaat van de banen is heel belangrijk. Want alleen dan ontstaat een eindresultaat    waarin nauwelijks naden zichtbaar zijn. Het beste resultaat wordt verkregen door machinaal en computergestuurd te snijden.

  magneetbanen printen
  Printen in hoge resolutie

  Op zoek naar de ultieme magneetbaan Als Expo Display Service-groep met vele vestigingen in vele landen hebben wij de afgelopen 10 jaar heel veel materialen, machines en procedés getest. Op zoek naar de ultieme magneetbaan. Onze hedendaagse banen voor pop-up wanden scoren op alle genoemde punten maximaal. Logisch, want juist als groep met zeer grote volumes kunnen we investeren in de beste machines (zowel printers als lamineermachines) en de beste materialen. En zodra er iets nóg beters komt zijn we de eerste die dit invoeren.

  magneet banen snijden 
  computergestuurd snijden van magneetbanen

  Machines en materialen afgestemd op de beste magneetbanen

  We maken geen magneetbanen met machines die we toevallig al hadden staan en met materialen die we ook al voor andere toepassingen al in huis hadden. Nee, we hebben printers, lamineermachines (die “heet”lamineren) en materialen speciaal afgestemd op de beste magneetbanen. Daarnaast snijden we als één van de weinigen deze magneetbanen m.b.v. een computergestuurde machine, wat zorgt voor een zeer exact eindresultaat. Afhankelijk van het type systeem en het gewenste eindresultaat kiezen we het procedé dat voor onze klant beste eindresultaat geeft. Dat kunnen banen zijn bestaande uit 2 of 3 lagen.


  Op hoge temperatuur lamineren

  2-laags,  3-laags of 4-laags magneetbanen?

  Onlangs hoorde ik een collega in de markt roepen dat zij betere magneetbanen leveren als wij. Dit omdat zij met 2-laags, 3-laags 4-laags of wat voor laags banen dan ook zouden werken. Zo wordt met dubieuze argumenten geprobeerd de klant te overbluffen. Is op zich natuurlijk ieders goed recht, maar als je bedenkt dat vooral de kleinere spelers zijn met slechts heel beperkte middelen qua machines en materialen die je zo af en toe dergelijke dingen hoort roepen, dan is het niet zo moeilijk te bedenken dat dit (laten we het voorzichtig zeggen) niet helemaal conform de waarheid is.

  Als het gaat om de mooiste en meest strakke magneetbanen durven wij de concurrentie met iedereen aan. Want ik durf te stellen dat er niemand is die betere magneetbanen levert als wij.  Wel goedkoper, maar nooit beter. In veel gevallen wel heel veel minder... Want vooral de “low-budget” aanbieders leveren vaak magneetbanen die te dun zijn, bobbelen, kieren of snel beschadigen.

  Natuurlijk ben ik als directeur van Expo Display Service wel enigszins bevooroordeeld, dat snapt u ook wel;). Daarom stel ik graag voor onze magneetbanen en pop-up wanden met eigen ogen te komen bekijken en beoordelen. U bent van harte welkom in één van onze showrooms!

  Michel Rijnberg

  ]]>
  Fri, 08 Jul 2011 14:59:57 +0200
  <![CDATA[ koop geen presentatiewand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/koop-geen-presentatiewand Tue, 05 Jul 2011 15:35:27 +0200 <![CDATA[ vacature accountmanager regio brabant en limburg ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/vacature-accountmanager-regio-brabant-en-limburg http://www.ncphrm.nl/vacatures/vacature-account-manager-378055-11.html ]]> Tue, 21 Jun 2011 18:43:33 +0200 <![CDATA[ de eerste beurswand die in hoogte verstelbaar is ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/de-eerste-beurswand-die-in-hoogte-verstelbaar-is Beurswand met full colour bedrukt doek

  De Expo Telescopic Wall bestaat zoals gezegd uit telescopisch verstelbare staanders en uit horizontale profielen. In deze profielen wordt een full colour bedrukt doek bevestigd. Deze produceren we in “dye-sublimation” (sublimatie) techniek voor het mooiste en meest duurzame eindresultaat. D.m.v. de horizontale profielen spant u het doek op, zodat het eindresultaat er altijd strak en professioneel uitziet.

  Interesse in de Expo Telescopic Wall beurswand?

  Bekijk deze beurswand of één van onze vele andere typen beurswanden en beursstands in onze showroom (560 vierkante meter vol met ideeën en inspiraties!) in Schiphol-Rijk of neem contact op met de accountmanager in uw regio voor meer informatie.

  ]]>
  Mon, 20 Jun 2011 13:47:22 +0200
  <![CDATA[ paraplustand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/de-paraplustand Vanaf het eerste moment vond ik paraplu-stand meteen een mooi woord. Een woord dat de werking van een dergelijke stand prachtig visueel beschrijft. Een stand die je als een paraplu kunt uitvouwen. In een handomdraai dus.


  paraplustandparaplustand


  De paraplustand in andere landen

  In Nederland spreken we naast paraplustand meestal over presentatiewand, beurswand of pop-up stand. Met deze verschillende namen wordt vaak hetzelfde bedoeld. Ook in Duitsland is de term “Regenschirm wand" behoorlijk ingeburgerd. En in het Frans wordt een dergelijke systeem ook wel “stand parapluie” genoemd. In het Engels wordt de letterlijke vertaling van parapluwandvoor zover ik weet niet gebruikt (Umbrella stand??). Wel hoor je daar soms de term “spiderwall” gebruikt worden. De nederlandse vertaling hiervan, “spinwand” hoor je soms ook hier wel gebruikt worden. Veel termen voor vergelijkbare systemen dus.

  Wat is een paraplustand?

  Simpel gezegd is een paraplustand een systeem om snel en eenvoudig een beursstand mee te kunnen maken of inrichten. De basis wordt gevormd door een lichtgewicht opvouwbaar frame die in enkele seconden wordt uitgevouwen. Waarna de communicatie, tegenwoordig meestal in de vorm van bedrukte magneetbanen, wordt opgehangen. Zo wordt in een paar minuten een opvallende eyecatcher gecreëerd.

  Communiceren met paraplustands 

  Paraplustands worden al vele jaren veel gebruikt op beurzen, congressen, banenmarkten en andere evenementen. De belangrijkste motivatie voor bedrijven om een paraplustand aan te schaffen is meestal het gebruiksgemak (licht, snel op te zetten, makkelijk in 1 koffer te transporteren etc.) en de aantrekkelijke prijs. Daarbij wordt soms voorbijgegaan aan het feit dat de communicatie van de paraplustand eigenlijk veel belangrijker is als de paraplustand zelf. Want die bepaald in hoeverre de paraplustand een bijdrage levert aan het realiseren van de (beurs) doelstellingen. Voorbeelden van paraplustands in het assortiment van Expo Display Service zijn Expostar Magnetic, Ecofix, Quickfix en Quickfix Xpressions.

  Als u vragen heeft over deze of andere systemen en oplossingen voor beurzen en evenementen, dan beantwoorden wij die uiteraard graag.

  Michel Rijnberg

   

   

   


   

  ]]>
  Fri, 17 Jun 2011 12:12:21 +0200
  <![CDATA[ indraaibare vitrine ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/indraaibare-vitrine

  Deze vitrines kunnen  in een handomdraai worden ingedraaid en uitgedraaid waardoor ze dus snel en gemakkelijk zijn op te bouwen en af te breken. Het principe van onze Expo Turn Up Tower indraaibare vitrine is identiek aan die van onze Expo Turn Up Counter (indraaibare balie).

  De Expo Turn Up Tower combineert op elegante wijze communicatie (logo, afbeeldingen, teksten etc.) met productpresentatie. De in de vitrine geintegreerde verlichting zorgt voor een mooie uitlichting van uw producten.

  Interesse in de Expo Turn Up Tower? Bestel 'm online of neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak in één van onze showrooms.

  ]]>
  Mon, 06 Jun 2011 13:21:01 +0200
  <![CDATA[ roll up banner van bamboe ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/roll-up-banner-van-bamboe
  Omdat bamboe snelgroeiend is en wordt gewonnen in duurzaam beheerde plantages, passen deze bamboe roll up banners ook nog eens goed binnen het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  ]]>
  Mon, 16 May 2011 16:27:46 +0200
  <![CDATA[ een beurswand of beursstand op basis van truss systemen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/een-beurswand-of-beursstand-op-basis-van-truss-systemen Truss-systemen zijn van oudsher vooral zwaar en onhandig, maar onze nieuwe ExpoTruss beurswanden en beursstands zijn licht en compact. Ideaal dus om mee te nemen en zelf eenvoudig op te bouwen. Omdat ExpoTruss modulair is kunt u met deze truss systemen zowel een eenvoudige maar doeltreffende beurswand creëren, maar net zo goed ook een complete en modulaire beursstand met een eigentijdse en moderne look.

  Meer weten over de Expo Truss systemen? Maak dan is een vrijblijvende afspraak in één van onze showrooms om deze lichtgewicht truss systemen (of één van de vele andere beurswand of beursstand systemen natuurlijk) nader te bekijken.

  truss beursstand
  truss buerswand

  ]]>
  Wed, 27 Apr 2011 16:16:17 +0200
  <![CDATA[ touchtafels en multimediazuilen voor uw beursstand huren ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/touchtafels-en-multimediazuilen-voor-uw-beursstand-huren Wilt u meer weten over touchtafels en multimediazuilen? Neem dan contact op met de accountmanager in uw regio voor prijzen en mogelijkheden of klik hier voor het aanvragen van meer informatie (vermeld op het formulier “multimedia”).


  ]]>
  Fri, 15 Apr 2011 15:14:22 +0200
  <![CDATA[ expo display service met beursstand vertegenwoordigd op de promz 2011 ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-met-beursstand-vertegenwoordigd-op-de-promz-2011 Bent u van plan naar de Promz 2011 te komen en bent u nog niet in het bezit van een toegangskaart? Laat het ons weten en wij sturen deze gratis naar u toe. Of bestel uw kaart(en) gratis op: http://www.expodisplayservice.nl/index.php?page=formulierpromz2011

  ]]>
  Mon, 21 Mar 2011 14:42:37 +0100
  <![CDATA[ nieuwe 120 pagina's dikke catalogus ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-120-paginas-dikke-catalogus Op uw verzoek sturen wij u deze catalogus graag (gratis) toe. Interesse? Klik op deze link en vermeld daarbij “gratis catalogus". Wij wensen u alvast veel leesplezier toe!

  ]]>
  Mon, 14 Mar 2011 14:40:24 +0100
  <![CDATA[ gezamenlijke beursstand op euroshop 2011 ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/gezamenlijke-beursstand-op-euroshop-2011- Op deze beurs die eens in de 3 jaar wordt gehouden presenteerden ze gezamenlijk: 

  • Mobiele presentatiewanden en modulaire stands (Expo Display Service)
  • Modulaire standbouw met standbouwsystemen en systeembouw (Exponents)
  • Custom-made standbouw en houtbouw (Insta Exhibitions)

  Doelstelling van deze beursstand was bedrijven die zelf met een beursstand deelnemen aan beurzen in Europa, Amerika of India te interesseren voor het full service pakket van de “Insta-Group”.

  Expo Display Service maakt sinds 2008 deel uit tot de Insta World Wide Group. Hierdoor kan ze ook bedrijven en instellingen die met een beursstand in Amerika of India willen exposeren uitstekende oplossingen bieden.

  Meer foto’s van deze gezamenlijke beursstand is te vinden op: http://projekte.incation.de/instaEuroshop2011/

  ]]>
  Sat, 12 Mar 2011 21:39:38 +0100
  <![CDATA[ een mobiele presentatiewand of beursstand met bedrukt doek ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/een-mobiele-presentatiewand-of-beursstand-met-bedrukt-doek 1. Belettering (computergestuurde teksten, logo’s en folies)
  2. Fototechniek (fotovergrotingen vanaf dia of negatief)

  Deze laatste techniek werd het meest gebruikt om blow-ups te maken voor de panelen van onze pop-up wanden en mobiele presentatiewanden. Uiteraard was dit nog volledig analoog wat heel veel beperkingen had. Zomaar een logo of tekst in een blow-up of fotovergroting integreren was niet zo eenvoudig en daarom behoorlijk prijzig. Door de komst van digitale fototechnieken (lambda prints) en printtechnieken (electrostaat, inkjet, solvent en UV prints) is er heel veel veranderd. Door deze nieuwe technieken is er veel meer mogelijk en ook de prijzen zijn een stuk naar beneden gegaan waardoor mobiele presentatiewanden en modulaire beursstands bereikbaar zijn geworden voor een veel grotere groep.

  presentatiewand met doek

  Bedrukte doek op mobiele presentatiewanden en beursstands een trend?

  Wat met name de laatste 5 jaar toch wel een trend is geworden zijn mobiele presentatiewanden en beursstands waar de communicatie geprint is op doek. Het type presentatiewand of beursstand wat hiervoor wordt gebruikt wijkt af van de typische pop-up systemen met bedrukte kunststof of magneetbanen. Het gaat daarbij dan om ofwel pop-up frames waar het doek direct op gespannen wordt met klittenband (zoal bijvoorbeeld bij de Quickfix) of om een presentatiewand of beursstand die bestaat uit een lichtgewicht aluminium frame waar het full colour bedrukte doek in gespannen wordt. Ook zijn er systemen die bestaan uit een aluminium frame waar de geprinte doeken met behulp van een siliconen “pees” rondom gespannen worden wat ook een mooi en strak eindresultaat geeft

  beursstand met doek

  Voordelen van een beursstand of presentatiewand met full colour bedrukt doek.

  Presentatiewanden of beursstands uitgevoerd met prints op doek zijn populair omdat ze een aantal specifieke kenmerken en voordelen bieden:

  • Licht in gewicht (bedrukt doek is veel lichter als bedrukte panelen of platen)
  • Bedrukt doek heeft een veel warmere uitstraling als kunststof
  • Bedrukt doek is relatief goedkoop
  • Bedrukt doek gaat lang mee en is wasbaar (eventueel ook te strijken trouwens)
  • Door gebruikmaking van de nieuwste technieken fotokwaliteit beelden en haarscherpe teksten

  Nadelen van een beursstand of beurswand met bedrukt doek.

  Doek kan kreuken. Zo simpel is dat. Het ene soort doek kreukt meer als het andere maar in principe kunnen ze allemaal kreuken. Dit is vooral een nadeel als het gaat om presentatiewanden of beurssystemen waar relatief weinig spanning op het doek staat. Bij doeken die strak gespannen staan (zoals bijvoorbeeld in de Highline) is kreuken nauwelijks een probleem, maar bij systemen waar er minder spanning op het doek staat (zoals bijvoorbeeld bij de Quickfix en Quickfix Xpression systemen) is het heel belangrijk voor een type doek te kiezen dat van zichzelf maar heel weinig kreukt. Om die reden maken we voor onze Quickfix systemen gebruik van een speciaal voor onze systemen gemaakt doek. Dit doek kreukt nauwelijks wat het eindresultaat ten goede komt en zorgt voor een mooi en strak eindresultaat. In sommige gevallen is het ook een nadeel dat doek licht doorlaat. Door de presentatiewand of beursstand van de voorzijde aan te lichten met halogeen of led spots is dit echter in de praktijk geen probleem.

  Sublimatie print of direct bedrukken?

  Het bedrukken van doeken voor presentatiewanden en beursstands kan op verschillende manieren:

  1. Doek direct beprinten

  In deze techniek wordt met een grote printmachine het doek direct beprint. De inkt ligt hierbij dus op het doek. Deze techniek geeft of zich mooie kleuren en een heel mooi eindresultaat, maar het doek is minder duurzaam (inkt kan “breken”) en kan niet worden gewassen. Voordeel van deze techniek is dat de prints relatief goedkoop zijn wat zeker bij actiematige inzet van presentatiewanden of displays voordelen biedt.

  2. Print in sublimatietechniek

  Bij sublimatietechniek wordt de inkt niet direct op het doek geprint, maar eerst op papier. Hierna wordt het bedrukte papier samen met een speciaal soort doek in een sublimatiemachine “gesublimeerd”. Daarbij wordt het doek verhit tot ongeveer 200 graden waardoor de vezels van het doek open gaan staan. Door de hoge temperatuur gaat de inkt van het papier over naar een gasvormige toestand die een verbinding vormt met de vezels van het doek. Na het afkoelen ontstaat zo niet alleen een heel mooi, maar ook een zeer duurzaam eindresultaat. Duurzaam omdat de inkt niet op het doek ligt maar in de vezels ervan zit opgesloten. Daardoor is dit doek wasbaar en blijft de print veel langer mooi. Om die redenen kiezen wij voor de bedrukkingen van Quickfix, Quickfix Xpressions, Highline Fabric, Glide en sommige prints voor roldisplays, bijna altijd voor prints in sublimatietechniek. Nadeel van deze techniek t.o.v. direct beprint doek is dat de prints iets duurder zijn. Dit omdat sublimatiemachines zeer dure en complexe machines zijn en omdat het proces arbeidintensiever is (er moet immers eerst op papier worden geprint).

  presentatiewand met doek

  Afwerking van bedrukte doeken

  Afhankelijk van het type beursstand of presentatiewand worden de doeken op verschillende manieren afgewerkt.

  • door een “tunnel” aan de bovenkant en onderkant in het doek te naaien (Highline en Glide, Expo Truss)
  • door de zijkanten af te werken met klittenband (Quickfix)
  • door de doeken af te werken met knoopsgaten (Quickfix Xpressions)
  • Door ze rondom te voorzien van een rubber “pees” (Expo Fabric frames).

  Conclusie

  Bedrukte doeken zijn bij moderne presentatiewanden en in beursstands niet meer weg te denken. Ze zijn licht, duurzaam, gemakkelijk mee te nemen, hebben een warme uitstraling en zijn erg betaalbaar. Meer weten over presentatiewanden en beursstands met bedrukte doeken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak in één van onze showrooms.

  ]]>
  Wed, 23 Feb 2011 09:45:26 +0100
  <![CDATA[ expo kennis bijeenkomst blijkt groot succes. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-kennis-bijeenkomst-blijkt-groot-succes. Zeer boeiend programma -  Inhoudelijk zeer sterk  - Ik heb er veel van opgestoken, en Ik heb een bijzonder leuke middag gehad, zijn enkele quotes die ik na afloop van deze middag van enkele deelnemers in ontvangst mocht nemen.

  Graag wil ik dagvoorzitter Erik Peekel en sprekers Ton Willemse, Paul Pennock, Han Leenhouts en Constanze Melicharek bedanken voor hun bijdrage aan deze fantastische middag.

  Maar mijn grootste dank gaat uit naar alle deelnemers. Dank u wel voor uw belangstelling en uw komst naar Apeldoorn!

  Michel Rijnberg
  directeur Expo Display Service

    


   

  ]]>
  Wed, 26 Jan 2011 17:59:59 +0100
  <![CDATA[ beursstand animatie op youtube ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beursstand-animatie-op-youtube  


  De video is te bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=qX6QiV9Xjb8.

  Meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis brochure of een bezichting in een van onze showrooms.

   

  ]]>
  Tue, 11 Jan 2011 15:07:46 +0100
  <![CDATA[ hoe kies ik de beste beurswand of presentatiewand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/hoe-kies-ik-de-beste-beurswand-of-presentatiewand Wie een beurswand of presentatiewand wil aanschaffen heeft zoals gezegd heel veel keuze. De genoemde pop-up wanden zijn nog steeds razend populair, maar ook presentatiewanden waar doek in gespannen staat, zoals bijvoorbeeld Highline of Glide worden steeds populairder. Bovendien zijn er bij pop-up systemen heel veel extra mogelijkheden bij gekomen. Want waar je “vroeger” alleen kon kiezen uit een (gebogen) pop-up wand van drie of vier banen breed, zo zijn er nu zo veel meer opties. Maar hoe kies je nou de beste beurswand of presentatiewand?

  Wat wilt u met uw beurswand of presentatiewand bereiken?

  Om te beginnen moet je je afvragen waar je deze beurswand of presentatiewand precies voor gaat gebruiken;

  • Hoe vaak ga ik de beurswand of presentatiewand gebruiken?
  • Hoeveel ruimte heb ik meestal beschikbaar?
  • Is de beschikbare ruimte altijd gelijk of varieert deze sterk?
  • Hoeveel budget wil ik hiervoor vrijmaken?
  • Welk type systeem past qua stijl en vorm het beste bij mijn product, bedrijf of image?
  • Wat wil ik laten zien op de beurswand of presentatiewand en hoe komt dit het beste tot zijn recht?

  Als u slechts incidenteel gebruik wilt gaan maken van uw beurswand of presentatiewand, bijvoorbeeld op een kleinschalige beurs of congres, dan kunt u prima kiezen voor een “standaard” pop-up wand. Zeker als u maar een beperkt budget kunt of wilt vrijmaken, want dergelijke oplossingen zijn niet al te duur. Voor een bedrag onder de 2000 euro (helemaal kompleet) zou u in dat geval moeten kunnen slagen. U bent dan weliswaar niet flexibel in het vergroten of verkleinen van deze beurswand of presentatiewand en u zult dan ook moeten accepteren dat uw systeem er wat meer “standaard” uit ziet. Alhoewel dit laatste ook afhankelijk is van bedrukking en het ontwerp van de pop-up stand.

  Modulaire beurswanden?

  Bent u van plan uw beurswand of beursstand vaker te gaan inzetten en weet u nog niet precies hoe groot de beschikbare ruimten daarvoor zullen zijn, dan kan het heel zinvol te zijn te kiezen voor een modulair systeem. Een systeem dus dat gemakkelijk is te vergroten en verkleinen waardoor u flexibeler wordt. En waardoor u uw beurswand of presentatiewand optimaal kunt aanpassen aan de beschikbare ruimte. Een dergelijke oplossing vraagt weliswaar een hoger budget maar zal in de meeste gevallen ook een mooiere en meer onderscheidende beurswand of (beurs)presentatie betekenen.

  Over smaak valt niet te twisten

  Welke type systeem mooi is of niet mooi is kunt u alleen zelf bepalen. Welk systeem qua vorm, stijl en uitstraling het beste past bij uw product, bedrijf of image zal echter zeker een rol moeten spelen bij de keuze van uw beurswand of presentatiewand. Ook dat zal dus uw keuze beïnvloeden.

  Accessoires

  Bij nagenoeg elk type beurswand of presentatiewand kunnen bijpassende accessoires worden geleverd. Daarmee kunt u deze aanpassen aan uw praktische eisen en bovendien wat minder “standaard” maken. Daarbij kunt u denken aan de volgende accessoires;

  • LCD beeldschermen (geïntegreerd, of los op een aparte monitorstand)
  • Folderschappen (geïntegreerd)
  • Losse folderstandaards A3, A4 of A5
  • Productschappen
  • Bijpassende mobiele balies of beursbalies

  Showroom bezoek

  Om de beste keuze voor uw situatie te kunnen maken, is het aan te raden de verschillende opties eerst eens te bekijken in de showroom van de leverancier voordat u uw uiteindelijke keuze maakt. Want op een plaatje op een website zien alle systemen er even mooi uit. Maar juist in de showroom kunt u “live” de verschillen bekijken en u verder laten informeren. Een goede beurswand of presentatiewand is immers een investering voor jaren en maakt een belangrijk onderdeel uitmaakt van uw marketing communicatie activiteiten.

  Michel Rijnberg

  ]]>
  Fri, 07 Jan 2011 10:55:12 +0100
  <![CDATA[ beurspresentatie: minder is meer ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beurspresentatie:-minder-is-meer
  In de onlangs verschenen column in Eventview ga ik dieper op dit onderwerp in. Wat moet u doen en laten als het gaat om communiceren met uw beursstand? Klik hier om het hele artikel te lezen. ]]>
  Fri, 24 Dec 2010 23:27:30 +0100
  <![CDATA[ intertraffic beurs naar india new delhi ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/intertraffic-beurs-naar-india-new-delhi Deelnemen met een beursstand in India welke opties heeft u als exposant?
   
  Als u van plan bent met een beursstand te gaan deelnemen aan de Intertraffic of andere beurs in India heeft in principe 3 verschillende mogelijkheden:
   
  1. U koopt uw eigen mobiele beursstand die u laat transporteren in enkele koffers of flightcases
  2. U zoekt een standbouwer in India en laat deze uw stand opbouwen
  3. U laat uw eigen Nederlandse standbouwer voor u in India een stand bouwen.
  Voordelen van eigen mobiele beursstand
   
  Zekerheid
   
  U koopt uw eigen mobiele beursstand die u laat transporteren in enkele koffers of flightcases. Het voordeel van deze optie is dat u precies weet hoe uw beursstand er uit komt te zien waardoor de kans dat u voor onaangename verrassingen komt te staan klein is. U bepaalt samen met de ontwerper en leverancier hoe uw beursstand er uit komt te zien waarna deze voor u wordt geproduceerd. Als deze klaar is kunt u de beursstand zelf (laten) opbouwen, beoordelen en weer inpakken om te laten versturen.

  beursstand India
   Zorg wel voor degelijke transportkoffers...

  Kosten van een mobiele beursstand
   
  De kosten van een mobiele beursstand zijn laag omdat u zelf de stand opbouwt en afbreekt. Hierdoor worden uw totale beurskosten laag. Meestal (veel) lager dan bij de kosten van een door een standbouwer gebouwde stand. Zeker als u de mobiele beursstand (die herbruikbaar is) vaker, dus op meerdere beurzen gaat inzetten. Want de grootste kostenpost bij standbouw is nou eenmaal het arbeidsloon. En omdat u zelf uw beursstand bouwt bespaart u dus fors. Kies wel voor een stand die gemakkelijk en snel op te bouwen is. Houd er bovendien rekening mee dat mobiele beursstands met name kostenbesparend zijn als u de beursstand ook op andere beurzen gaat inzetten. Want voor eenmalig gebruik zijn dergelijke stands, afhankelijk van het gekozen systeem soms te duur.
   
  Herbruikbaarheid en duurzaamheid mobiele beursstand
   
  Mobiele beursstands zijn herbruikbaar en dus heel vaak in te zetten. Zo kunt u de aanschafprijs dus over meerdere jaren uitspreiden waardoor de kosten per beurs laag zullen zijn. Ook vanuit duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kan een mobiele beursstand dus een goede keuze zijn. 
  Nadelen van een mobiele beursstand
   
  Transport van de beursstand

  U moet zelf het transport ervan organiseren en ervoor zorgen dat deze op uw stand wordt afgeleverd. Kies voor een betrouwbare partner hierin en zorg dat de stand ruimschoots op tijd aanwezig is en kies voor degelijk transportmateriaal (koffers of flightcases)
   
  Opbouw mobiele beursstand
   
  Een mobiele beursstand bouwt u zelf. Of beter gezegd, zet u zelf op. Want in de meeste gevallen is het opbouwen/opzetten erg eenvoudig. Dit betekent echter wel dat u voor de beurs nog aan de slag moet. Kies daarom voor een mobiele stand die gemakkelijk en snel is op te zetten.
   
  Mogelijkheden en beperkingen van een mobiele stand
   
  Elk mobiele beursstand kent beperkingen qua uitvoering en mogelijkheden. Zo kunnen aan lichtgewicht beursstands meestal geen zware machines of producten worden opgehangen, en zijn verdiepingstands (etagestands) evenmin mogelijk om maar een paar voorbeelden te noemen. 
  U zoekt een standbouwer in India en laat deze uw stand opbouwen
  Voordelen van een standbouwer in India
   
  De kosten van standbouw in India zijn laag. Dit omdat het arbeidsloon in India laag is. Als het u lukt een goede standbouwer te vinden kunt u zo voor een beperkt budget een stand laten bouwen.
   
  Nadelen van een standbouwer in India
   
  Het is heel lastig om vanuit Nederland in India een betrouwbare standbouwer te zoeken. En als u die vindt moet u maar afwachten of deze precies begrijpt wat u wilt. En nog belangrijker, of deze dan ook doet wat deze zegt te zullen doen. Want communicatie gaat vaak traag en moeizaam. U zult niet de eerste zijn die de schrik van zijn of haar leven krijgt als deze op de dag van oplevering aankomt op de stand. Het kwaliteitsniveau in India is in vergelijking met Europa erg laag, en materialen die hier gemeengoed zijn in de standbouw zijn in India vaak niet leverbaar. Weet waar u aan begint als u met een standbouwer uit India in zee gaat. Het klinkt wat denigrerend, maar als deze niet worden geleid door managers met internationale of westerse ervaring, dan is de kans op een bevredigend eindresultaat erg klein.
   
  U laat uw eigen Nederlandse standbouwer voor u in India een stand bouwen.
   
  Voordelen van een stand gebouwd in India door uw standbouwer
   
  Zekerheid
   
  Deze optie biedt u de meeste zekerheid op een goed eindresultaat. De zekerheid van een beursstand die precies is zoals afgesproken. Zeker als de standbouwer van uw keuze ervaring heeft in India.
   
  Bijna alles is mogelijk
   
  Omdat de stand in Nederland wordt ontworpen en gemaakt (om vervolgens in delen te worden verscheept) is alles mogelijk. Alleen uw budget en de creativiteit van de standbouwer zullen de grenzen van de mogelijkheden bepalen. Toch zal een standbouwer als deze een beursstand voor een beurs in India bouwt meestal rekening houden met de kosten van het verschepen. Hij zal daarom in veel gevallen kiezen voor een z.g. systeemstand. Dit omdat deze gemakkelijker is op te bouwen en te verschepen (en dus goedkoper).
   
  Nadelen van een stand gebouwd in India door uw standbouwer

  Hoge kosten
   
  Tegenover deze zekerheid en creatieve vrijheid staat wel een enorm kostenplaatje. Want uw standbouwer moet immers met een team afreizen naar India en dat betekent hoge reis,- en verblijfkosten. En die moet u betalen… En ook de beursstand zelf, die in Nederland al wordt gebouwd, moet worden getransporteerd wat niet alleen veel tijd kost (om de kosten enigszins te beperken meestal per schip wat toch al snel 4 weken in beslag neemt) maar ook redelijk kostbaar is.
                                                                                                                
  Expo Display Service maakt deel uit van de Insta Group met een hoofdkantoor in India
   
  Als u van plan bent deel te nemen aan de Intertraffic (of natuurlijk elke willekeurig andere beurs in India) dan kan Expo Display Service u op de volgende wijze van dienst zijn:
   
  Optie 1. Wij leveren uw mobiele beursstand
   
  Gezamelijk kiezen we het voor u beste systeem en ontwerpen hiermee een beursstand geheel volgens uw wensen. Als deze klaar is bekijken we samen of deze precies is zoals u die voor ogen had. Hierna kunt u zelf het transport regelen maar ook wij kunnen dat voor u doen. En als u de mobiele stand toch niet liever zelf opzet dan kan ons team in India dat voor u doen zodat u er geen omkijken naar heeft. Tegen heel acceptabele kosten.
   
  Optie 2. Wij regelen uw “custom made stand” welke wordt gebouwd door onze collega’s in India.
   
  In dat geval doen wij samen met u de briefing voor uw beursstand. Vervolgens presenteren wij u één of enkele ontwerpen en verfijnen die naar uw wensen. Als we over het ontwerp overeenstemming hebben laten we de stand door onze collega’s in India uitvoeren.
   
  Deze variant biedt u veel zekerheid tegen betaalbare kosten. U doet op vertrouwde wijze zaken met Expo Display Service in ontvangt van ons vooraf een heldere prijsopgave. En ook de uiteindelijke factuur ontvangt u van ons.
   
  Deelnemen aan de Intertraffic in India New Delhi of aan één van de ander beurzen in India? Neem dan contact op met Michel Rijnberg of Rob Dirkzwager om de mogelijkheden te bespreken.
  ]]>
  Tue, 21 Dec 2010 23:17:24 +0100
  <![CDATA[ uitnodiging voor expo kennis bijeenkomst op 25 januari op een unieke locatie ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/uitnodiging-voor-expo-kennis-bijeenkomst-op-25-januari-op-een-unieke-locatie Beurzen maken een heel belangrijk onderdeel uit van de marketingmix. Maar alleen als u precies weet hoe u deze moet benaderen en aanpakken, kunt u maximaal rendement hieruit behalen. Tijdens deze bijzonder leerzame én leuke middag krijgt u veel praktische kennis en informatie aangereikt. Aan het einde van de middag gaat u dan ook naar huis met een “toolbox” vol gereedschap om van 2011 een fantastisch beursjaar te maken!

  Expo Kennis Bijeenkomst op een unieke locatie

  Deze Expo Kennis bijeenkomst op 25 januari 2011 wordt gehouden in “De Staart” in Apeldoorn. Dit unieke gebouw werd eerder dit jaar geopend door prinses Maxima en maakt deel uit van de Apenheul. “De Staart” is “state of the art” als het gaat om duurzaamheid en architectuur. In deze inspirerende omgeving zullen gerenommeerde sprekers op het gebied van beurzen en tentoonstellingen in korte sessies hun kennis met u delen, met als doel uw beursdeelnames in 2011 tot een daverend succes te maken.
   
  De sprekers:

  Ton Willemse

  Ton Willemse traint en coacht sinds 2003 exposanten en beursprofessionals. Zijn trainingen gaan van
  A – Z in op de uitdagingen van en oplossingen voor het deelnemen aan beurzen. Regelrecht uit de praktijk. Begrijpelijk en toepasbaar voor iedereen die aan beurzen doet.


  Paul Pennock

  Paul Pennock studeerde eerstegraads af als leraar kunstgeschiedenis en tekenen en startte in 1996 een
  communicatiebureau met ‘live’ als specialisatie. Paul geeft bij verschillende instituten les over live
  communicatie, met name over de communicatiekant van het vak. Daarnaast is hij bestuurslid van de
  Nationale ExpoJaarprijs, de prijs die succesvolle live communicatie bekroont.

  Han Leenhouts
  Han Leenhouts

  Han Leenhouts, beursgek en/of –goeroe. Jaarlijks spenderen duizenden bedrijven vele euro’s aan hun stands met aankleding. Velen besluiten dat het hun laatste keer was. Jammer. Hoe mooi en gelikt stands van beursdeelnemers ook zijn, de ‘klik’ met de bezoekers moet gemaakt worden door de standbemanning. Han Leenhouts leert u met energie, passie en diepgaande kennis hoe u dit doet.

  Constanze Melicharek
  Constanze Melicharek

  Constanze Melicharek studeerde zoölogie aan de universiteit van Wenen. Zij specialiseerde zich op het gebied van gedragswetenschappen met als focus de primaten. Constanze sluit deze leerzame middag af met een leuke en boeiende lezing verzorgen over de verhoudingen en communicatie binnen apengroepen in vergelijk met dat van de mens.

  Het programma

  14.30 Ontvangst met Chilchos koffie/thee  
  15.00 Ton Willemse Aanvalsplan voor uw beursdeelname
  15.30 Paul Pennock  De stand als driedimensionaal billboard
  16.00 Pauze met Chilchos koffie/thee of fris  
  16.15 Han Leenhouts                                   Via uw standbemanning naar resultaat
  16.45
   
  Constanze Melicharek
                         
  Communicatie en verhoudingen binnen
  apengroepen in vergelijking met mensen
  17.15 Heimwee buffet  
  18.30 Einde programma  
   
  Voor wie is deze Expo Kennis Bijeenkomst bedoeld?                          
   
  De Expo Kennis Bijeenkomst is bedoeld voor professionals die zich vanuit hun functie direct of indirect bezig houden met het het deelnemen aan beurzen en die hun resultaten hierin willen verbeteren. Word Master in Expo en schrijf nu in, want het aantal plaatsen is beperkt. Deelname is gratis voor genodigden.
   
  Inschrijven
   
  Inschrijven voor deze Expo Kennis Bijeenkomst kan hier. U ontvangt daarna van ons een bevestiging van deelname en een toegangsbewijs. Het aantal plaatsen is beperkt dus schrijf u snel in!
  ]]>
  Mon, 06 Dec 2010 12:14:26 +0100
  <![CDATA[ glide beursstands met grote lcd of plasma monitoren ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/glide-beursstands-met-grote-lcd-of-plasma-monitoren expositiesystemen bijvoorbeeld worden omgetoverd tot een kopstand van 12 of 18 vierkante meter. In deze beursstand nemen in dat geval twee grote monitoren een centrale plek in om de beursstand nog levendiger te maken en om er een audio-visueel element aan toe te voegen. Glide beursstands worden vervoerd in kunststof flightcases, zijn eenvoudig op te bouwen en gaan lang mee. De bedrukking bestaat uit full colour bedrukte doeken. Aan de centrale “kiosks” kunnen naast grote monitor en ( bijvoorbeeld 37 inch) ook diverse schappen worden bevestigd voor het presenteren van bijvoorbeeld producten.

  Meer weten over Glide beursstands? Neem contact op met uw accountmanager of maak een afspraak in een van onze showrooms.

  ]]>
  Sun, 05 Dec 2010 18:18:14 +0100
  <![CDATA[ clina tuijtjens naar expo display service ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/clina-tuijtjens-naar-expo-display-service Fri, 03 Dec 2010 15:08:22 +0100 <![CDATA[ milieuvriendelijke folderrekken van bamboe ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/milieuvriendelijke-folderrekken-van-bamboe Nieuw in het assortiment folderrekken van Expo Display Service is een inklapbare folderstandaard gemaakt van bamboehout. Deze bamboe inklapbare folderstandaard ziet er niet alleen prachtig uit maar is ook nog eens duurzaam.

  Bamboe is een houtsoort die “verantwoord” is omdat de moederplant ieder jaar meerdere nieuwe stammen maakt die in enkele maanden uitgroeien tot volwassen hoogte. Bamboe groeit dus hard en de stammen van de bamboe zijn al in 5 jaar tijd voldoende uitgehard. Dit betekent dus dat elk jaar de 5 jaar oude stammen kunnen worden geoogst. Zonder dat de omvang van het bamboebos achteruitgaat. En bamboe komt bovendien nagenoeg uitsluitend uit plantages die duurzaam beheerd worden, iets wat bij tropisch hardhout helaas niet altijd het geval is.

  Bamboe is dus milieuvriendelijk en heeft bovendien een prachtige natuurlijke uitstraling, iets wat ook is terug te vinden in deze fraaie folderstandaard.

  Meer weten over folderrekken en folderstandaards? Klik hier om het gehele assortiment te bekijken of direct (online) te bestellen. 

  ]]>
  Thu, 25 Nov 2010 17:33:39 +0100
  <![CDATA[ is een pop up stand modern genoeg als beursstand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/is-een-pop-up-stand-modern-genoeg-als-beursstand Met een flexibel en multifunctioneel systeem zou ze op deze verschillende evenementen haar bedrijf professioneel willen presenteren. 
  pop up stand
  Pop-up stands worden (te) veel gebruikt op beurzen?

  Omdat één van de eisen was dat het systeem door haar zelf meegenomen en opgezet zou kunnen worden, besprak ik met haar de verschillende mogelijkheden. En bekeken we samen de in onze showroom opgestelde modellen. Zo kwamen we ook bij terecht bij de verschillende typen “pop-up stands” die we leveren. Ze liet echter meteen al door schemeren niet “te willen gaan” voor zo’n pop-up stand omdat je die al zo veel ziet. Ze had al een paar keer over een beurs gelopen om te bekijken hoe beursstands er uit zien en had daarbij met name gelet op de verschillende systemen. Daarbij was het haar opgevallen dat veel bedrijven gebruik maken van zo’n pop-up stand. Ze zat daarom eerder te denken aan een ander type presentatiesysteem. Nou had ik natuurlijk meteen met haar verder kunnen praten over één van de vele andere typen presentatiesystemen en beurswanden die we leveren, maar dat besloot ik, eigenwijs als ik ben, niet te doen. Niet omdat ik nou perse een pop-up stand wilde verkopen (waarom zou ik) maar gewoon omdat ik het niet helemaal met haar eens was.

  pop up stand

  Pop-up stand als communicatiedrager

  Omdat ik dacht dat ik dit wel kon maken (altijd gevaarlijk..) vertelde ik haar dat ik het niet helemaal eens was met haar argumentatie. Ik vertelde haar dat een beursbezoeker volgens mij met andere ogen naar een beursstand kijkt als dat zij en ik dat doen. En dat een beursbezoeker alleen de communicatie van de beursstand ervaart zonder besef te hebben van het type presentatiesysteem dat er achter zit. En dat zelfs als heel veel standhouders gebruik zouden maken van een pop-up systeem in de meest klassieke vorm, n.l. de half gebogen vorm met ronde zijkanten, dit vermoedelijk niet door een bezoeker zou worden opgemerkt. Omdat zelfs zo’n standaard pop-up stand er qua uitstraling, design en gevoel er bij iedereen kompleet anders uit ziet. Want een pop-up stand in een beursstand is slechts een communicatiedrager. Niet meer en niet minder. En dan had ik het nog niet eens over de vele vormen en uitvoeringen die mogelijk zijn met een pop-up stand en de diverse accessoires om deze pop-up stand verder te “customizen”. 

  pop up stand

  Kies de juiste invulling

  Er volgde na deze opmerkingen van mij een interessante discussie en uiteindelijk waren we het er over eens dat het type presentatiesysteem of beurswand (bijvoorbeeld een pop-up stand) ondergeschikt is aan de invulling die je er als exposant aan geeft. Welk type beursstand we dan ook zouden kiezen, we zouden daar in ieder geval heel veel aandacht aan gaan besteden.

  Natuurlijk moet het systeem voldoen aan de praktische eisen die je er als exposant aan stelt maar uiteindelijk moeten ze voornamelijk meehelpen de beursdoelstellingen te realiseren. In dat opzicht verschilt een pop-up stand niet van een modulaire beursstand, een houtbouwstand, systeemstand of wat voor stand dan ook. Niet het systeem, maar de invulling bepaald het resultaat.

  En mijn klant? Die kocht uiteindelijk toch een pop-up stand. Weliswaar in een afwijkende uitvoering (een hoekopstelling met vitrines) , maar toch.

  Michel Rijnberg
  directeur

  Vragen of pop-up stands of andere beurswanden en presentatiewanden? Vraag hier informatie aan of maak een afspraak voor een bezichtiging van één van onze showrooms.
   

   

  ]]>
  Tue, 16 Nov 2010 15:25:22 +0100
  <![CDATA[ businessdagen apeldoorn op 23 en 24 november 2010 ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/businessdagen-apeldoorn-op-23-en-24-november-2010 Interesse om de Businessdagen te bezoeken? Bel ons en we sturen u gratis toegangskaarten toe.

  ]]>
  Fri, 05 Nov 2010 20:18:20 +0100
  <![CDATA[ led lampen op presentatiewanden en beurstands een trend die niet meer te stoppen is ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/led-lampen-op-presentatiewanden-en-beurstands---een-trend-die-niet-meer-te-stoppen-is Gloeilampen, halogeenlampen en led lampen op presentatiewanden en beursstands

  Al vanaf het moment dat we in 1979 begonnen met de verkoop van presentatiewanden en beursstands leveren we daarom bijpassende verlichting. In eerste instantie waren dat spots met 75Watt gloeilampen maar begin jaren 90 werden deze vervangen door halogeenlampen. Deze gaven een veel mooier en witter licht en verbruikten ook nog eens minder stroom. Daarbij boden we onze klanten de keuze uit z.g. breedstralers spots met 150 Watt buislampjes of uit “laagspanning” designspots van 12 Volt en 50 watt. Deze laatste hadden (en hebben, want we verkopen ze nog steeds veel) een elektronische transformator. Nog steeds zijn deze halogeenspots populair voor exposanten die ook in Amerika exposeren omdat we bij deze spots ook trafo’s kunnen leveren geschikt voor 120 Volt, zodat de spots zowel in Europa als in Amerika gebruikt kunnen worden.

  Sinds een paar jaar zijn ook led spots en led lampen voor onze presentatiewanden en beursstands leverbaar. Voor de techneuten onder ons, led staat voor Light Emitting Diode. Dit is halfgeleidercomponent die licht uitzendt als er een elektrische stroom in de doorlaatrichting doorheen wordt gestuurd. Het is maar dat u het weet…


  presentatiewand met led lampen

  De voordelen van led spots op presentatiewanden en beursstands

  De eerst led lampen gaven presentatiewanden en beursstands een nogal “koud” en “blauw” licht wat niet door iedereen als positief werd ervaren. Ook de lichtopbrengst was niet bijzonder hoog, wat zoveel betekent als dat de presentatiewand of beursstand niet optimaal werd uitgelicht. Omdat led spots naast deze nadelen ook voordelen hadden kozen sommige van onze klanten toch bewust voor deze spots, ook omdat led spots duurzamer en milieuvriendelijker zijn als halogeenspots.

  Maken led spots uw presentatiewand of beursstand duurzamer?

  Led spots hebben een CO2 uitstoot die tot 90% lager is. En omdat bij led spots 80% van de energie wordt omgezet in licht (de overige 20% in warmte) verbruiken ze veel minder stroom. Bijkomend voordeel op beursstands is ook dat led spots dus veel minder warmte afgeven als halogeenspots. En wie al eens transpirerend onder de vele spots op een beursstand heeft gestaan herkend deze voordelen meteen. 


  Branduren halogeen versus Led

  Ook hebben led lampen veel meer branduren als halogeenspots. Een ledlamp gaat minimaal 50.000 branduren mee waar halogeenspots gemiddeld zo’n 3000 branduren hebben. Of dat voor een beursstand zo belangrijk is valt te betwijfelen maar feit is wel dat leds veel langer meegaan.

  Om een lang verhaal kort te maken bieden ledlampen dus veel voordelen. Zoveel voordelen dat led lampen de komende jaren vermoedelijk bijna alle andere typen verlichting gaan vervangen. Niet alleen in het zakelijke en huishoudelijke gebruik, maar dus ook op beurzen en tentoonstellingen.

  Interesse in ledlampen voor uw beursstand of presentatiewand? Neem dan contact met ons op voor prijzen en meer informatie.

  Michel Rijnberg

   

   


  ]]>
  Thu, 04 Nov 2010 12:19:31 +0100
  <![CDATA[ beursstand.nl is het nieuwe online platform voor beurzen en evenementen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beursstand.nl-is-het-nieuwe-online-platform-voor-beurzen-en-evenementen Mon, 01 Nov 2010 16:53:34 +0100 <![CDATA[ euroshop dsseldorf 2011 van 26 februari tm 2 maart 2011 ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/euroshop-düsseldorf-2011-van-26-februari-tm--2-maart-2011
  Vermelding in Jaarboek voor beursstand designs van Conway Lloyd Morgan

  In 2008 toen Euroshop voor de laatste keer werd gehouden hebben  wij met onze beursstand zelfs vermelding gekregen in het prestigieuze jaarboek voor beursstand designs van Conway Lloyd Morgan! Ook dit jaar zullen wij uiteraard wel veel aandacht besteden aan het design van onze beursstand. 

  Expo Display Service op Euroshop


  Expo Display Service, Insta en Exponents onder een dak

  Op deze Europshop zullen wij voor de eerste keer als Insta World Wide Group staan. Dit betekent dat we onder “een dak” staan met de bedrijven Expo Display Service, Insta (India) en Exponents (U.S.A.). Behalve ons leveringsprogramma in Europa zullen we ook veel aandacht schenken aan bedrijven die willen exposeren in  Amerika en India. Want die bedrijven kunnen wij als Insta World Wide Group zeer goed bedienen.

  Wilt u de Euroshop bezoeken?

  Bent u van plan Euroshop te gaan bezoeken? Ons standnummer is 9D04, dit is in Hal 9.

  Tot Euroshop!

  Michel Rijnberg

   

   

  ]]>
  Fri, 29 Oct 2010 12:29:14 +0200
  <![CDATA[ aanbieding folderrek expo up stair ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/aanbieding-folderrek-expo-up-stair-

  Onze Expo Up Stair is een opvouwbaar folderrek van topkwaliteit. Stabiel, degelijk en met een mooi design. Omdat dit folderrek opvouwbaar is kan deze gemakkelijk worden meegenomen naar beurzen en evenementen waardoor het folderrek multifinctioneel kan worden ingezet. 

  Tijdelijk ontvangt u bij online bestelling dit folderrek voor slechts 169,00 euro inclusief handige transsporttas*. 

  Klik hier om meteen naar het product te gaan.

  * deze aanbieding is geldig t/m eind december 2010 of zolang de voorraad strekt.

  ]]>
  Wed, 20 Oct 2010 14:19:52 +0200
  <![CDATA[ een mobiele balie of opvouwbare balie in combinatie met lcd beeldschermen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/een-mobiele-balie-of-opvouwbare-balie-in-combinatie-met-lcd-beeldschermen op moderne wijze de boodschap worden gecommuniceerd of verstrekt door gebruikmaking van zowel beeld als geluid. Een aantal mobiele balies of opvouwbare balies uit het leveringsprogramma van Expo Display Service is geschikt om beeldschermen op een zinvolle manier in te integreren. Om zodoende toegevoegde waarde te kunnen bieden aan uw beursstand, presentatie of demonstratie. Ideaal zijn beeldschermen met een geïntegreerde afspeelmogelijkheid waardoor u geen computer of laptop nodig heeft, maar uw presentatie direct vanaf een geheugenkaartje kan afspelen. Let hier dus op als een speciaale voor uw mobiele balie of opbouwbare balie een dergelijk beeldscherm gaat aanschaffen.
  Kan in elke mobiele balie of opvouwbare balie een beeldscherm worden geintegreerd?

  In de volgende mobiele balies of opvouwbare balies kunnen beeldschermen worden geïntegreerd; 
  Interesse in een mobiele balie of opvouwbare balie met een LCD beeldscherm? Neem dan vrijblijvend contact met ons of maak een afspraak in een van showrooms om deze balies te bekijken.
   
   
  ]]>
  Wed, 20 Oct 2010 11:48:32 +0200
  <![CDATA[ b2b dagen haarlemmermeer 13 en14 oktober in vijfhuizen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/b2b-dagen-haarlemmermeer-13-en14-oktober-in-vijfhuizen Op 13+14 Oktober zal Expo Display Service deelnemen aan de B2B dagen (Business to Business dagen) die worden gehouden in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen (vlakbij onze showroom in Schiphol-Rijk). 

  Expo Display Service zal daar geinteresseerde bezoekers informeren over het leveringsprogramma beurswanden, beursmaterialen, rolbanners en beursstands.

  Interesse?

  Bel ons en we sturen u een toegangskaart t.w.v. €17,50 gratis toe (max. 2 per klant).

  ]]>
  Fri, 08 Oct 2010 09:07:07 +0200
  <![CDATA[ exposeren in amerika deelname met een beursstand aan beurzen in de u.s.a. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/exposeren-in-amerika---deelname-met-een-beursstand-aan-beurzen-in-de-u.s.a.- Exposeren in Amerika lijkt eenvoudig. Iedereen spreekt Engels en alles wordt goed geregeld en georganiseerd. Toch? 

  Bedrijven uit de Benelux die in Amerika deelnemen aan beurzen of trade-shows worden toch nogal eens onaangenaam verrast door allerlei regeltjes die we in Europa, maar ook in andere delen van de wereld niet kennen. Amerika wijkt als het gaat om beurzen (“tradeshows”) behoorlijk af van de rest van de wereld. Lees in dit artikel waar je zoal rekening mee moet houden als je van plan bent om aan een beurs deel te nemen in de USA zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  Waarin wijkt beursdeelname in de USA af van Europa?
   

  Typen stands en de stand grootte in Amerika is anders

  Bij ons in Europa kun je kiezen uit veel uiteenlopende formaten standruimten. Het is maar net hoe de beursorganisator de beurshal heeft ingedeeld. Die formaten zijn vaak ook iedere keer anders, iets wat wel eens tot frustratie van standhouders leidt omdat het formaat van hun keuze (bijvoorbeeld omdat ze hierop hun beursstand hebben afgestemd) niet beschikbaar is.
  In Amerika zijn stand formaten uniform en dus altijd hetzelfde. De lengte en breedte bedraagt altijd een veelvoud van 10 voet (3 meter). Daarbij kun je kiezen uit:

  • 10x10 voet (ca. 3x3 meter)
  • 10x20 voet (ca. 3x6 meter)
  • 20x20 voet (ca. 6x6 meter)
  • 20x30 voet (ca. 6x9 meter)
  • 30x30 voet (ca. 9x9 meter)
  • Grote eilandstands (lengte en breedte altijd een veelvoud 10 voet/3 meter)​

  Pipe & Drape i.p.v. achterwanden 

  Standaard standbouw of uniforme standbouw zoals in Europa voor de kleinste stands vaak gebruikelijk is, komt in de USA niet voor. In Amerika worden de standruimten gekaderd met z.g. “pipe & drape. Deze bestaan uit een simpel buizenframe waar een doek aan hangt, eigenlijk een soort gordijn. Geen harde wanden dus zoals bij ons in Europa. Kun je hier nog wel eens iets tegen de achterwand bevestigen, in Amerika lukt dit dus niet (geen wand maar stof!) Wel kun je in dergelijke stands je eigen pop-up stand heel goed gebruiken. Deze mag je zelf opbouwen waardoor je in ieder geval flink bespaart op de opbouwkosten. 

  Design van stands wijkt af

  Door deze regelgeving zien de stands er anders uit in Amerika. Maar ook de andere smaak die Amerikanen hebben als het om het design van stands gaat maakt dat beurzen en beursstands een andere look & feel hebben in Amerika. Door de bank genomen zien stands in Europa er “strakker” uit als in Amerika. Amerikaanse beursstands zijn qua standontwerp over het algemeen drukker. Meer kleuren, meer beelden, meer frivole vormen en meer tierelantijntjes dan bij “ons” in Europa. Iets om rekening mee te houden als Amerikanen je doelgroep zijn.

  De unions hebben grote invloed op de regelgeving m.b.t. het opbouwen van stands

  De sterke invloed van de vakbonden (“unions”) die bepalen wat je wel en wat je niet zelf mag doen maken dat deelname aan een beurs in Amerika kan leiden tot de nodige frustratie. En tot hoge kosten. Beursstands, behalve eenvoudige pop-up stands, mogen niet door jezelf worden opgebouwd maar moeten worden opgebouwd door bij de ‘union” aangesloten bedrijven. Je moet het opbouwen van je stand dus feitelijk uitbesteden aan derden.

  “Custom build stands” (ook wel “build & burn exhibits” genoemd:)) zoals we die in Europa kennen en welke door een standbouwer op maat worden ontworpen en op de beurslocatie worden gebouwd, komen in Amerika daarom nauwelijks voor. Daar waar in Europa tijdens de beurs opbouwdagen volop wordt getimmerd en geverfd is dit in de States niet toegestaan. Alle stands zijn ofwel “portable stands” danwel modulaire stands. Deze laatste bestaan vaak uit gelamineerde panelen of systemen met full colour bedrukte doeken.

  Transport van je stand naar de beursvloer

  De transportkosten van je stand naar Amerika kunnen, afhankelijk van gewicht en volume, aanzienlijk zijn. En daarnaast maken ook de reis en verblijfkosten van de stand bemanning deel uit van het totale beursproject budget. Als je in het bezit bent van een eigen (mobiele) stand die je gaat inzetten in Amerika, regel dan tijdig het transport en laat je goed informeren welke papieren je samen met de stand moet aanleveren. Het afleveren van de stand op de beursvloer in meestal niet mogelijk. De stand wordt eerste vervoerd naar de opslag van de beurslocatie en daarna vervoerd vanuit de opslag naar de beursvloer.

  Drayage kosten & Material Handling – wat zijn dat?

  In Europa kun je je stand direct laten afleveren op de beursvloer en beginnen met opbouwen. In Amerika ligt dat een stuk ingewikkelder. Je stand moet door de transporteur worden vervoerd naar de beurslocatie. In theorie kan deze de stand afleveren tijdens de opbouwdagen (meestal maar 2 dagen voordat de beurs begint) op de beursvloer maar in de praktijk blijkt dat qua timing en organisatie best lastig. Versturen met vervoerders als UPS of DHL naar de beursvloer gaat sowieso niet lukken omdat dergelijke partijen slechts afleveren op een afleverstation of dock en niet op de stand zelf. Klein beursmateriaal of een pop-up stand zou je wel via een dergelijke vervoerder kunnen laten afleveren bij het hotel waar je verblijft waarna je het materiaal zelf vervoerd/meeneemt naar de stand.

  Zomaar met je stand de beursvloer oprijden om deze vervolgens te gaan opbouwen (zoals in Europa) is er in Amerika dus niet bij. Stands worden al bij de standbouwer in de werkplaats gebouwd en vervolgens in “crates” vervoerd naar de opslag (“advance warehouse”) van de beurs. Op de opbouwdagen van de beurs vervoerd de organisatie vanuit het warehouse dan jouw stand naar de beursvloer. Uiteraard tegen betaling welke afhankelijk is van het gewicht van de stand. Je betaald daarbij per 100 lbs (ca. 50 kilo) waarbij altijd op de 100 lbs wordt afgerond (naar boven:)).

  Het opbouwen van je eigen stand mag je niet zelf

  Is je stand afgeleverd op de beursvloer dan gaat de volgende fase in, n.l. het opbouwen van je stand. Beursstands (behalve eenvoudige pop-up stands) mogen zoals gezegd niet door je zelf worden opgebouwd, maar moeten worden opgebouwd door bij de Unions aangesloten bedrijven. “Custom build stands” zoals we die in Europa kennen en welke door een standbouwer op maat worden ontworpen en op de beurslocatie worden opgebouwd komen in Amerika daarom niet nauwelijks voor. Daar waar in Europa tijdens de beurs opbouwdagen volop wordt getimmerd en geverfd is dit in de States niet toegestaan. Alle stands zijn ofwel “portable stands” danwel systeemstands die vaak bestaan uit gelamineerde panelen. Deze stands moeten in “crates” aan de organisatie worden aangeleverd voorzien van opbouw en instructietekeningen. Daarmee gaan de bij de vakbond aangesloten arbeiders deze stand (die ze dus nog nooit hebben gezien..) voor je opbouwen. Tegen tarieven die een stuk hoger liggen als bij ons in Europa.

  De kosten van beursstands en beursdeelname in de U.S.A. zijn 3 tot 5x zo hoog

  Om al deze redenen is exposeren in de USA 3 tot 5x duurder als in Europa. Los daarvan kost het regelen en het invullen van de vele papieren ook nog eens extra tijd. Iets om rekening mee te houden dus als je van plan bent om in Amerika aan beurzen deel te nemen en je hiervoor een budget wilt opstellen.

  Freeman 

  Wie gaat deelnemen aan beurzen in Amerika krijgt te maken met Freeman. Freeman is de service provider voor bijna alle beursorganisatoren. Via Freeman regel je alle faciliteiten zoals vloerbedekking, elektriciteit, meubilair en andere benodigdheden, maar ook de eerder genoemde “material handling” en het transport van je stand naar de beursvloer. Via het handboek van de beursorganisatie krijg je toegang tot de website van Freeman waar je deze zaken kunt bestellen. Doe dit wel op tijd want als je kort voor de beurs je zaken bestelt betaal je een hogere prijs.

  Overige zaken om rekening mee te houden bij beursdeelname in Amerika
   

  Leds spots of halogeen spots?

  De trend als het gaat om beursstand verlichting is heel duidelijk LED verlichting. Het voordeel van deze verlichting in de U.S.A. is bovendien dat deze op zowel 110 als 220 volt werken. Daarom kunnen LED-spots zowel in Europa als in Amerika gebruikt worden. Bovendien zijn i.v.m. strenge brandveiligheidsnormen in Amerika op bepaalde beurs locaties in Amerika (o.a. Las Vegas) alleen laagspanning lampen toegestaan.

  beurzen in Las Vegas

  Brandveiligheid certificaten

  De brandveiligheidsnormeringen wijken in Amerika af van die van ons in Europa. Waarbij gezegd moet worden dat we ook binnen Europa nogal wat verschillende normeringen hebben (afhankelijk van het land). In Amerika hebben ze hun eigen systeem en normering maar de ervaring leert dat Europese brandveiligheid certificaten en verklaringen gewoon worden geaccepteerd. Het is wel goed om een kopie van een certificaat, liefst een Engelstalige versie, behorende bij je beursstand mee te nemen naar de beurs in USA. Wij hebben voor de meeste van onze producten voor onze klanten zo’n (Engelstalig) certificaat beschikbaar.

  Wij ontwerpen en realiseren in Amerika je beursstand!

  Heb je een stand gepland in één van de beurssteden in de USA dan kun je kiezen uit verschillende opties. 

  Optie 1

  Je koopt hier in Nederland een mobiele beurswand of pop-up wand en verstuurd deze naar Amerika waar je deze zelf opbouwt (zoals gezegd mag je een pop-up beurswand wel zelf opbouwen).
  Voordeel van deze optie is dat je met een beperkt budget kunt deelnemen en dat je precies weet hoe je stand/beurswand eruit komt te zien. Nadeel is dat deze optie alleen geschikt is voor een 10x10 of maximaal een 10x20 stand. Ga je groter dan is het plaatsen van één of twee beurswanden niet voldoende.

  Optie 2

  Wij maken een ontwerp voor een beursstand afgestemd op jouw wensen en eisen welke voldoet aan de eisen die in Amerika worden gesteld. Vervolgens verzorgen onze collega’s in Amerika (www.exponents.com) het opbouwen en afbouwen van de stand voor je, en helpen je met alle organisatorische zaken en het invullen van de papieren. Exponents in San Diego maakt net als wij deel uit van Insta Worldwide Group en hebben ruim 25 jaar ervaring met standbouw en het ontwikkelen van beursstands in Amerika. Zij kennen de situatie en regelgeving in de verschillende Amerikaanse beurssteden waardoor je verzekerd bent van een perfecte beursstand en een gestroomlijnde beursdeelname.

  Meer informatie over beursdeelnames in USA of een gratis 3D Design voor je stand in ontvangen? Neem contact met ons op!

  Wij realiseerden al voor vele Nederlandse en Belgische bedrijven een beursstand in Amerika. Wil jij ook dat jouw beursdeelname in de USA een succes word? Neem dan contact op met Rob Dirkzwager of Michel Rijnberg voor een verhelderend gesprek of een gratis 3D design voor je stand in Amerika.

   

   


   

  Michel Rijnberg

   

  ]]>
  Tue, 05 Oct 2010 11:17:37 +0200
  <![CDATA[ Mobiele balies en beursbalies, kopen of huren? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/mobiele-balies-en-beursbalies,-kopen-of-huren Mobiele balies en beursbalies, kopen of huren?

  Een mobiele balie of beursbalie maakt een vast onderdeel uit van nagenoeg elke beursstand. De functie van een dergelijke mobiele balie of beursbalie is tamelijk veelzijdig. In de eerste plaats heeft zowel de standbemanning als ook de bezoeker van een beurs vaak behoefte aan een werkplek om tijdens de beurs (bijvoorbeeld tijdens een gesprek met een klant) dingen te kunnen opschrijven. Bijvoorbeeld de gegevens van de klant. Natuurlijk zou dat ook kunnen op het soms aanwezige beursmeubilair (tafels) maar die moeten dan wel beschikbaar zijn. Sommige standhouders kiezen er bewust voor dergelijk meubilair weg te laten of vrij te houden voor (geplande) gesprekken met klanten.

  In dat geval kunnen z.g. mobiele balies of beursbalies erg geschikt zijn. Maar behalve deze praktische functie levert een mobiele balie of beursbalie ook een extra bijdrage aan het design en de communicatie van de stand. Zeker bij een op maat gemaakte balie die als onderdeel van de stand is ontworpen. Een dergelijke balie heeft dan ook een esthetische functie.

  mobiele balies en beursbalies


  Beursbalie huren via de organisator, wat zijn de voordelen?

  Wie naar een beurs of evenement gaat en daarvoor een beursbalie nodig heeft, heeft de keuze om een dergelijke balie te huren of te kopen. Huren kan bijna altijd via de beursorganisator (middels het beurshandboek die u van de organisatie ontvangt) of via een externe leverancier. Voordeel van het huren bij de organisatie op de beurs is dat u zich niet hoeft te bekommeren over de logistiek van deze beursbalie. Deze wordt namelijk voor de opening van de beurs voor u geplaatst, en weer afgehaald na sluiting van de beurs. Optimaal gebruiksgemak dus tegen over het algemeen schappelijke prijzen.

  Beursbalie huren, wat zijn de nadelen?

  Nadelen van het huren van een beursbalie bij de organisatie zijn er natuurlijk ook. Zo is de keuze in het soort beursbalies meestal beperkt en blinken de balies vaak niet uit in het design. Logisch ook want dergelijke balies moeten vooral lang mee gaan zodat de verhuurder maximaal rendement heeft van zijn (huur) balies. Daarom zien huurbalies er meestal niet erg verfijnd en redelijk “dertien-in-een-dozijn uit”. Een klacht die ik bovendien regelmatig hoor van onze klanten is dat huur balies nogal eens beschadigd zijn of er erg “gebruikt” uitzien.

  Een eigen beursbalie of mobiele balie aanschaffen; de voordelen en nadelen

  Wie hogere eisen stelt aan zijn/haar beursbalie zal de aanschaf van een eigen beursbalie of mobiele balie zeker overwegen. Zeker als er vaker aan beurzen of evenementen wordt deelgenomen. Het voordeel van een dergelijke beursbalie is dat u het model kunt kiezen welke het beste aansluit bij uw wensen, eisen en beursstand. Bovendien kunt u deze balie qua bedrukking perfect laten aansluiten bij uw huisstijl of beursstand ontwerp. Waardoor deze beursbalie behalve de al genoemde praktische functie ook een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan de uitstraling van uw beursstand, product of bedrijf.  Nadeel van een eigen beursbalie kan wel zijn dat u deze zelf moet (laten) vervoeren en opzetten voordat de beurs begint. Door te kiezen voor een “mobiele” balie die gemakkelijk is mee te nemen in een koffer of tas en snel en eenvoudig is op te zetten, is dit nadeel slechts beperkt. Ook de aanschafprijs van een (mobiele) beursbalie kan een nadeel zijn. Want deze ligt natuurlijk hoger als bij het huren van een beursbalie het geval is. Maar dit nadeel kan omslaan in een voordeel als u deze balie meerdere keren gaat inzetten. Daarbij kunt u behalve aan beurzen ook denken aan het inzetten op evenementen, recepties, bedrijfsfeesten etc. etc. En omdat u met een eigen beursbalie of mobiele balie slechts 1 keer hoeft te investeren, bespaart u op het keer-op-keer moeten huren ervan. De meeste beursbalies en mobiele balies zijn bovendien zo gemaakt dat ze qua communicatie en bedrukking eenvoudig aangepast kunnen worden aan een nieuwe huisstijl, product of beursstand. Maar het belangrijkste voordeel van een “eigen” balie is natuurlijk de professionele uitstraling ervan.

  Meer weten? Klik hier om informatie aan te vragen of bekijk de verschillende modellen beursbalies of mobiele balies online.

   

   

   

   

   


   

   


   


   

  ]]>
  Wed, 29 Sep 2010 07:42:42 +0200
  <![CDATA[ spookfacturen van expo guide ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/spookfacturen-van-expo-guide- Bij tijd en wijle duiken er bedrijven op die denken gemakkelijk rijk te kunnen worden. Meestal gaat het daarbij om bedrijven die in de “advertentie-business” zitten en u en mij lastig vallen met vage telefoontjes, overeenkomsten en beloften. Berucht in dit opzicht zijn de telefoontjes van bedrijven die vragen of u net als vorig jaar ook dit jaar weer met uw gegevens in gids XYZ wilt staan en of ze nog even uw bedrijfsgegevens mogen controleren. Als u dan roept dat uw gegevens nog kloppen (u luistert slechts met een half oor omdat u net bezig bent met de voorbereidingen van een belangrijke beurs) dan “hangt” u.

  Vandaag bereikte mij ook het bericht dat een bedrijf genaamd EXPO GUIDE zich bezig houdt met dergelijke duistere praktijken in de vorm van het versturen van spookfacturen. En omdat deze club (welke volgens de berichten gevestigd is in Mexico) het woord EXPO in haar naam heeft maak ik daar bij deze melding van.

  Misbruik van onze naam

  Het woord EXPO, welke ook onderdeel uitmaakt van onze bedrijfsnaam wordt overigens door meer bedrijven gebruikt, vaak ook in onze branche. Dit mag ook omdat dit woord te generiek is om te beschermen. Sommige nieuwkomers binnen de branche maken handig gebruik van de bekendheid en goede naam van Expo Display Service door niet alleen het woord Expo in haar bedrijfsnaam op te nemen, maar zelfs ook productnamen van ons te kopiëren of bijna te kopiëren. Ook zijn er bedrijven in onze branche die in Google Adwords  adverteren op Expo Display Service. Met als gevolg dat als u naar ons op zoek bent en in Google en dus Expo Display Service intoetst, een advertentie verschijnt van een van deze clubjes.   In het verleden maakte 1 aanbieder het zelfs zo bont een website in de lucht te brengen op de URL www.expodisplay.nl. Dit bedrijf waarvan we de naam niet zullen noemen heeft echter een kompleet andere naam en hier was boze opzet zo duidelijk dat we dit met succes aanvochtten. Overigens is het sinds kort legaal om te adverteren in Google op de namen van concurrerende bedrijven of producten en zal het dus nog wel meer gaan voorkomen dat onze naam wordt "gebruikt".

  Maar ach, eigenlijk voelen we ons best "gevleid"...

  Michel Rijnberg
  directeur Expo Display Service

   

   

   

   

   

  ]]>
  Wed, 22 Sep 2010 18:21:36 +0200
  <![CDATA[ mvo en beurzen hoe groen zijn beursstands eigenlijk ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/mvo-en-beurzen---hoe-groen-zijn-beursstands-eigenlijk Deze week bezocht ik samen met collega Rob Dirkzwager een door het CLC Vecta (wat de brancheorganisatie is voor bedrijven en organisaties die professioneel betrokken zijn bij het organiseren, accommoderen en faciliteren van beurzen en congressen en waarbij Expo Display Service is aangesloten) een congres georganiseerd met als titel MVO Next Level. In dit congres gaven verschillende sprekers hun visie over MVO binnen de beurzen,- evenementen en standbouwwereld.
   
  Een van de sprekers was de zeer succesvolle ondernemer Ruud Koornstra. Een ondernemer die geld en sporen verdiend heeft met duurzaam ondernemen. Of misschien moet ik zeggen met het ondernemen in duurzame producten, wat niet per definitie hetzelfde is. Op entertainende wijze deelde hij zijn passie met het publiek waarna een panel van ondernemers met elkaar discussieerde over dit onderwerp. De vraag die veel bezoekers van dit congres zich afvroegen (waaronder ikzelf) is of we nou duurzaam ondernemen omdat de klanten dit vragen/eisen, of omdat wij als ondernemers dit vanuit onze overtuiging doen en daarom onze klanten aanbieden?
   
  MVO,  trend, policy of marketinghype?
   
  Het lijkt er op en dat duurzaam ondernemen binnen de standbouw , beurzen en evenementen nog niet genoeg leeft. Het komt ook bij ons nog maar weinig voor dat potentiële opdrachtgevers ons gericht vragen stellen over ons al dan niet groene beleid of specifiek naar een groene beursstand. En degene die dat wel doen vragen er wel naar, maar handelen er vervolgens(nog) niet altijd naar. Het lijkt er dan ook op dat deze bedrijven meer een “statement” willen maken als dat ze de overtuiging hebben alleen zaken te willen doen met bedrijven die duurzaam ondernemen.
   
  Beursmaterialen uit China
   
  Dit gevoel kreeg ik persoonlijk althans sterk bij o.a. enkele aanbestedingen waarbij wel vragen werden gesteld over MVO, maar waarna de opdracht naderhand simpelweg werd geplaatst bij de aanbieder met de laagste prijs. En laat ik nou weten dat in tenminste 1 geval de uiteindelijk geleverde beursmaterialen afkomstig waren van een fabrikant in China waarvan op zijn minst de arbeidsomstandigheden maar ook het milieubeleid totaal ondoorzichtig was. Iets wat bij Chinese fabrikanten helaas vaker het geval is, waarmee ik overigens niet wil zeggen dat beursmaterialen en standbouwsystemen van Chinese bedrijven in zijn algemeenheid niet zouden deugen. Want ik heb er verschillende bezocht die hun zaken wel netjes voor elkaar hebben, althans voor zover ik kan beoordelen.  Ik heb echter ook bedrijven bezocht waar dingen gebeuren die absoluut niet kunnen. Zo was ik enige tijd geleden in een aluminium fabriek waar reststukken aluminium opnieuw gesmolten werden en waarbij door een hele groep mensen in de stroom vloeibaar aluminium werd geroerd. Voor dit werk werden chinezen van het platteland gehaald die slechts voor een beperkte tijd dit werk mochten doen, want ook de chinezen zelf wisten best dat aluminium dampen nou niet bepaald gezond zijn... In een andere fabriek werd aluminium gezaagd zonder enige vorm van oor,- en gehoorbescherming. Toen ik daar een vraag over stelde werd mij verteld dat ze dergelijke bescherming echter soms wel hadden. Tja… Onnodig te vertellen dat ik met deze fabrieken geen zaken wilde doen.
   
  Nu echter nagenoeg alle beursmaterialen uit Azië komen en de exacte herkomst ervan soms moeilijk traceerbaar is, is het voeren van een verantwoord milieubeleid niet altijd even eenvoudig. Goed opletten en de plaats van productie zelf bezoeken lijkt het beste devies.
   
  Groene beursstands zijn leuk, zolang ze niet duurder zijn.
   
  Het lijkt er op dat MVO binnen de standbouw in de pas loopt met het groeien/krimpen van de economie. In Amerika was MVO binnen de standbouw, - en beurzenwereld de afgelopen jaren erg “hot”. Amerika liep daarmee (ver) vooruit op Europa. Als standbouwer of leverancier van beursmateriaal was je verplicht bezig te zijn met het leveren van groene producten en diensten, anders kostte je dit gewoon omzet. Totdat de recessie begon… Vanaf dat moment leek het onderwerp ineens erg “off-topic” en daalde de interesse in groene beursstands tot een absoluut dieptepunt. Opdrachtgevers zeiden nog steeds wel op zoek te zijn naar dergelijke groene oplossingen, maar ze wilden er geen (dollar)cent meer voor betalen.
   
  Nou is het natuurlijk de vraag of “groen” ook “duurder” moet betekenen. In veel gevallen zou groen ook goedkoper moeten kunnen zijn. Groen staat immers voor meer efficiëntie, minder verspilling en minder afval. Groen kan echter net zo goed duurder zijn omdat de “groene” producten duurdere grondstoffen hebben en veelal (nog) in kleinere volumes geproduceerd worden.
   
  People – Planet -  Profit - Expo Display Service
   
  En hoe zit het bij ons eigen bedrijf? In hoeverre ondernemen wij duurzaam en zijn onze producten dit? Het is heel aanlokkelijk om te roepen dat wij en onze producten donkergroen zijn want er is geen enkele controle op en de materie is tamelijk ondoorzichtig. Ik geloof er echter wel heilig in dat als je iets roept, je dit ook moet kunnen waarmaken. Voor je eigen geloofwaardigheid en dat van je bedrijf. En omdat je anders je klanten niet serieus neemt. En die zijn echt niet gek en komen er vroeger of later toch wel achter dat je verhaal “nep” is.
   
  Bij Expo Display Service zijn we echt niet roomser dan de paus. Alhoewel ik wel denk dat we onze zaken behoorlijk netjes voor elkaar hebben. Onze beurswanden, beursstands en andere beursmaterialen zijn in ieder geval duurzaam en herbruikbaar. Niet dat we nou deze materialen alleen verkopen vanuit een groene overtuiging (we verkopen ze al sinds 1979 en toen had nog niemand van MVO gehoord). Maar vooral omdat juist die herbruikbaarheid, flexibiliteit en de multifunctionele inzetbaarheid de belangrijkste argumenten voor onze klanten zijn om onze producten te kopen. Maar toch... als je bijvoorbeeld onze beursstands afzet tegen traditioneel gebouwde, getimmerde en geverfde stands dan zijn onze beursstands vanuit dat oogpunt bezien in ieder geval behoorlijk verantwoord en groen. Want behalve de herbruikbaarheid staan onze producten ook voor minder transportkilometers, minder uitstoot (minder gewicht, minder volume etc.) en minder afval. En omdat wij 90% van onze producten zelf produceren (in onze eigen fabrieken) of volgens onze specificaties laten produceren weten we in ieder geval dat dit op een verantwoorde en fatsoenlijke manier gebeurd. Met respect voor mens en milieu. En ook van de producten die we niet zelf maken (o.a. ook in China) weten we hoe, waar en door wie ze worden gemaakt. Althans voor het grootste gedeelte, want het blijft soms ondoorzichtig waar onze fabrikanten op hun beurt weer hun grondstoffen en materialen vandaan halen.
   
  Ongetwijfeld kunnen we nog veel doen om onszelf te verbeteren en dit zullen we de komende jaren ook zeker doen. De vraag is hoever we daar in kunnen en moeten gaan. Moeten we een ISO 14001 certificaat behalen? Moeten wij CO2 compensatie aanbieden aan onze klanten? Helpt dit echt of doen we daarmee alleen maar alsof we groen zijn (greenwashing)? Wie het weet mag het zeggen. Tips hieromtrent en een verdere discussie zijn in ieder geval welkom.
   
  Ik sluit in ieder geval graag af met een opmerking welke ik een spreker op het congres hoorde zeggen: het is te hopen dat over 10 jaar niemand het meer over MVO heeft. Simpelweg omdat duurzaam ondernemen de norm is. Wat mij betreft een mooie gedachte.
   
  Michel Rijnberg
  directeur Expo Display Service
   
  ]]>
  Sun, 12 Sep 2010 16:58:02 +0200
  <![CDATA[ Wat kost een beursdeelname ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/wat-kost-een-beursdeelname Tja, wat kost een beursdeelname? Zeker als u voor het eerst wilt gaan deelnemen aan een beurs, zult u zich deze vraag stellen. Maar ook als u ‘ervaren beursganger’ bent, is het goed nog eens opnieuw te kijken naar de kosten van de gemiddelde beursdeelname. Wat zijn reële kosten voor bijvoorbeeld een beursstand, standhuur, de inzet van personeel en bijkomende promotie? Een scherpe lezer die opmerkt dat het niet alleen gaat om wat het kost, maar met name ook om wat een beursdeelname opbrengt, heeft natuurlijk helemaal gelijk. In dit artikel enkele handvatten om de kosten van uw beursdeelname snel met redelijke zekerheid te kunnen becijferen, én bespaartips.


  Over de kosten van een beursdeelname is redelijk concreet iets te zeggen, zoals u zo dadelijk kunt lezen. Echter, wat deelname aan een beurs precies oplevert, is (vooraf) moeilijker aan te geven. Dit is namelijk erg afhankelijk van hoe doelgericht u zelf communiceert, uw branche, de beurs zelf etc. etc. Een voordeel is wel dat de effectiviteit van die inspanningen doorgaans vrij goed te meten is, bijvoorbeeld in het geval van business-to-business (b-2-b) beurzen. Op b-2-b beurzen is het opdoen van contacten die na de beurs opgevolgd gaan worden, uw voornaamste doelstelling. Door dan na bijvoorbeeld een jaar (afhankelijk van de gebruikelijke lead-time in uw branche) te bekijken wat er uit uw opgedane beurscontacten aan business is voortgekomen, kunt u heel goed meten in hoeverre u uw doelstellingen heeft bereikt. En of de beursdeelname dus het geïnvesteerde geld heeft opgebracht.

  Kosten beursdeelname

  Over de kosten van het deelnemen aan een beurs is - zoals eerder aangegeven - wel op voorhand concreet iets te zeggen. Daarbij moet ik opmerken dat ik dan doel op de kosten van beursdeelname in Nederland en de ons direct omringende landen.

  Om inzicht te krijgen in de verschillende kosten die samenhangen met een beursdeelname kunt u de volgende formule hanteren:

  • 25% van uw kosten zijn voor standhuur gereserveerd
  • 40% van uw kosten zijn voor standbouw
  • 15% voor personeelskosten (incl. reis en verblijfkosten)
  • 20% voor de promotie rondom de beurs (mailingen, advertenties, premiums etc.)

  modulaire stand

  Totale kosten deelnemen aan beurs

  Om een goede inschatting van de totale kosten van uw beursdeelname te krijgen, hanteert u het volgende eenvoudige rekensommetje. Neem de kosten voor het huren van alleen uw standruimte, en vermenigvuldig dit met factor 4.

  Natuurlijk is dit een richtlijn, die ook afhankelijk is van de situatie en die gebaseerd is op zoals gezegd beursdeelname in Nederland of direct omringende landen. In dergelijke landen zijn de kosten qua standbouw vergelijkbaar, waardoor bovengenoemde formule aardig blijkt te kloppen. Realiseert u zich wel dat m.b.t. beurzen in het buitenland uw reis- en verblijfkosten hoger zullen zijn.

  Standhuur: kosten per meter

  Beursdeelname gaat niet zonder het huren van vierkante meters om uw stand op te zetten. Per vierkante meter op een beurs in Nederland betaalt u gemiddeld zo’n 150-200 euro (b-2-b beurzen). Dat betekent dus dat u voor een stand van 20 vierkante meter gemiddeld 3500 euro betaald voor de kale oppervlakte. In dat geval zal de totale kostprijs van uw beursdeelname vermoedelijk rond de 14.000 euro uitkomen:


  Standhuur:  3500 euro
  Standbouw:  5600 euro (280 euro/ m²)
  Personeelskosten (incl. reis en verblijfskosten): 2100 euro
  Promotie rondom de beurs (mailings, advertenties, premiums etc.): 2800 euro
  Totaal   14.000 euro

  In bovenstaand voorbeeld gaat 40% van de totale kosten van uw beursdeelname naar standbouw. Gemiddeld wordt er voor standbouw een bedrag gerekend tussen de 250 en 300 euro per vierkante meter. In de meeste gevallen moet u daarmee iets moois en goeds kunnen realiseren. Toch zijn er ook beursstands die een veelvoud van dit bedrag kosten, soms tot wel 1000 euro per meter aan toe. In dat geval gaat het meestal om prestigieuze objecten met een zeer bijzonder design.

  modulaire beursstand

   

  Vaste kosten per beursdeelname

  De genoemde kosten zijn kosten die iedere beurs weer terugkomen. Weliswaar vallen er in het geval van standbouw wel besparingen te behalen als u dezelfde stand meerdere keren laat bouwen (waar overigens helemaal niets op tegen is). Maar omdat de grootste kostenpost bij standbouw ‘arbeidsloon’ is, vallen die besparingen in de praktijk vaak tegen.

  Besparingen beursdeelname: type beursstand

  Meer besparingen zijn te behalen als u kiest voor modulaire beursstands, bijvoorbeeld een systeemstand of een portable stand. Tenminste, als u van plan bent deze meerdere keren te gaan gebruiken. U hoeft dan slechts 1x te investeren om keer-op keer professioneel voor de dag te komen op de beurzen en evenementen van uw keuze waardoor u per beurs veel lagere (afschrijvings)kosten heeft. Of een modulaire beursstand in uw geval een goede keuze is, is afhankelijk van uw wensen, eisen en doelstellingen. Een goede standbouwer of leverancier van beursstands kan u hier zeker meer over vertellen.

  Meer weten over beursstands?

  Advies nodig over uw (beurs)standinrichting? Heeft u zelf interesse in een kostenbesparende beursstand? Bekijk hier ons productoverzicht met beursstands of neem contact met ons op.

  Michel Rijnberg
  directeur Expo Display Service

  ]]>
  Thu, 02 Sep 2010 15:37:58 +0200
  <![CDATA[ opvouwbare beurswand of modulaire beursstand laten opbouwen en afbreken ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/opvouwbare-beurswand-of-modulaire-beursstand-laten-opbouwen-en-afbreken Uw opvouwbare beurswand of modulaire beursstand laten opbouwen en afbreken?

  Een opvouwbare beurswand of modulaire beursstand is juist geschikt om gemakkelijk te kunnen meenemen en om snel op te bouwen. Bijna al onze klanten kiezen er dan ook voor om hun opvouwbare beurswand of modulaire beursstand zelf mee te nemen (opvouwbare beurswanden en modulaire beursstands worden meestal vervoerd in handige rolkoffers) naar de beurs of evenement om deze daar ter plaatse op te bouwen.

  Toch kiezen sommige van onze klanten er ook voor om het transport, het opbouwen op de beurs en het weer afbreken van de opvouwbare beurswand of modulaire beursstand uit te besteden. De redenen daarvan kunnen zijn omdat dit organisatorisch gemakkelijker is of omdat er geen mensen beschikbaar zijn om die dit kunnen doen, of omdat er geen ruimte beschikbaar is voor opslag.

  Het opslaan, opbouwen en afbreken van uw opvouwbare beurswand of modulaire beursstand door Expo Display Service.

  mobiele beursstand

  In dat geval neemt Expo Display Service graag de opslag, de logistiek en het opbouwen en afbreken van uw opvouwbare beurswand of modulaire beursstand voor haar rekening. Hiervoor heeft Expo Display Service 3 collega’s in vaste dienst. Deze collega’s kennen uw materiaal van A tot Z en zorgen er voor dat dit snel, goed en professioneel wordt geplaatst op de plek waar u uw beurs of presentatie heeft. Hierdoor nemen zij u niet alleen het werk uit handen maar ook de zorg en verantwoording. Hierdoor bent u verzekerd van een perfect eindresultaat. Na de beurs of evenement breken ze uw opvouwbare beurswand of beursstand weer netjes af om deze vervolgens op te slaan in ons magazijn in Apeldoorn. Voordat de opvouwbare beurswand of modulaire beursstand weer een volgende keer voor u wordt opgebouwd, wordt deze eerst weer gecontroleerd en gereinigd zodat u er zeker van bent dat deze ook dan weer tiptop in orde is.

  Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw accountmanager of met Tilleke Oxener in Apeldoorn. Zij kunnen u alles vertellen over de kosten en de mogelijkheden.

   

   

  ]]>
  Thu, 26 Aug 2010 19:30:19 +0200
  <![CDATA[ pop up wand met beeldscherm: extra attentiewaarde ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/pop-up-wand-met-beeldscherm:-extra-attentiewaarde
  Een pop up wand met een geïntegreerd beeldscherm kan een nuttige aanvulling zijn voor uw beursstand. Met een doordachte combinatie kunt u namelijk extra attentiewaarde genereren. Pop up wanden zijn de afgelopen jaren alleen maar populairder geworden; op iedere beurs kom je ze tegen bij de stands. Tegenwoordig worden voornamelijk LCD-beeldschermen in de pop up stands opgenomen, in de toekomst zullen het waarschijnlijk vaker (duurzame) LED-beeldschermen zijn. Of u een klein of groot beeldscherm integreert, is afhankelijk van uw doelstellingen op de beurs.

  Historie van pop up wanden

  Pop up stands zijn bepaald niet nieuw. Al in 1979 startte Expo Display Service met de verkoop van het eerste pop up systeem, de Nomadic Instant. Dit destijds zeer vernieuwende systeem lag aan de basis van alle huidige op de markt zijnde pop up standsystemen. Toen het Nomadic Instant pop up wandsysteem op de markt werd gebracht,  kon deze alleen worden gebruikt met vierkante paneeltjes die met een beetje knullige elastiekjes aan het frame konden worden bevestigd. De overgangen tussen de panelen en de elastiekje bleven altijd zichtbaar, waardoor het niet mogelijk was een mooie naadloze visual te laten zien op het hele frame. 

  pop-up wand

  Pop up wand vanaf eind jaren ’80 steeds beter

  Het duurde nog tot eind jaren ‘80 voordat pop-up systemen ook konden worden uitgerust met magneetbanen. Ik herinner mij nog goed dat ik in 1990 voor het eerst de Euroshop in Düsseldorf bezocht:  wij (Expo Display Service) hadden hier een complete stand gebouwd met de voorloper van wat nu ons huidige Expo Prestige-systeem is. Op deze beurs toonden ook andere fabrikanten op de markt voor het eerst een pop-up systeem dat behalve met vierkante paneeltjes ook met magneetbanen kon werken. Deze hadden als voordeel dat je hiermee wél een mooie, strakke en (bijna) naadloze presentatie kon maken waardoor ze op veel belangstelling konden rekenen van de bezoekers op deze Euroshop. Overigens vind er volgend jaar (2011) van 26 februari t/m 2 maart weer een Euroshop plaats in Düsseldorf (deze wordt eens in de drie jaar gehouden) maar dat terzijde.

  Pop up wandsystemen als basisbehoefte

  Nu, ruim 20 jaar later, kom je pop-up systemen op iedere beurs tegen. De basisbehoefte van bedrijven om gemakkelijk en snel een eigen beursstand te kunnen neerzetten is onveranderd t.o.v. toen. De pop-up wanden zijn in de loop der jaren steeds verder verbeterd en aangepast om ze gebruiksvriendelijker te maken. Ook zijn de mogelijkheden flink uitgebreid. Zo kunnen bij sommige merken (o.a. Expo Prestige) modules gekoppeld worden; je maakt er zo op eenvoudige wijze een complete stand van die naar behoefte verkleind of vergroot kan worden. 

  modulaire standbouw

  Beeldscherm in pop up wand: veel mogelijkheden

  Ook is het sinds een paar jaar mogelijk om in sommige modellen/merken pop up wanden complete beeldschermen te integreren. Op dit moment zijn dat voornamelijk LCD-schermen, maar in de nabije toekomst lijken vooral LED- schermen vaker gebruikt te gaan worden in pop up stands. Deze laatstgenoemde technologie is  zuiniger en staat garant voor een langere levensduur van het beeldscherm.
  Beeldschermen integreren was al mogelijk in de pop-up standsystemen Ecofix en Expofix Magnetic, maar ook in het modulaire systeem Expo Prestige. Daarnaast kunnen sinds kort beeldschermen ook in het Expostar Magnetic pop-up wandsysteem worden geïntegreerd d.m.v. een nieuwe, door Expo Display Service ontwikkelde bevestigingsbeugel, welke gemakkelijk te bevestigen is. Deze beugel bevindt zich achter het paneel van het Expostar pop-up wandsysteem, en de beeldschermdrager steekt door een uitsparing in het paneel naar voren. Hier wordt dan het beeldscherm aan bevestigd. Ondanks de lichtgewicht constructie van een pop-up wand kan deze beugel verbluffend genoeg toch met gemak een gewicht van 7 kilo dragen. Op dit moment komt dat overeen met een beeldscherm van 17-19 inch, maar de trend is dat de beeldschermen steeds lichter in gewicht worden. 

  pop-up wand met beeldscherm

  Bedenk welk beeldscherm u nodig heeft in uw pop up stand

  Hoewel beeldschermen dus lichter zullen gaan worden, is het maar de vraag of je daarom dus ook maar een groter beeldscherm in je pop up wand moet integreren. Dat het technisch kan, wil niet zeggen dat het altijd nuttig is. Mijns inziens heeft het niet altijd zin omdat het beeldscherm dan waarschijnlijk een te groot gedeelte van eigenlijk visual van het pop-up stand gaat beslaan. Waarmee de functie van zo’n pop-up wand dus gedeeltelijk teniet wordt gedaan.  Als een presentatie op een groot beeldscherm gewenst is, is het naar mijn idee dan ook beter om deze apart op bijvoorbeeld een monitorstand te laten zien.

  Niet al te grote beeldschermen geïntegreerd in een pop-up systeem kunnen, door de combinatie van bewegend beeld en geluid en een grote visual (zoals vertoond op de pop up wand), al op uitstekende wijze iets toevoegen aan uw presentatie. Toon op deze schermen bijvoorbeeld bedrijfsfilm of reportages, liefst kort en pakkend. Bedenk namelijk dat een bezoeker meestal geen zin en tijd heeft om om z’n gemak een dergelijke film te gaan bekijken. Filmpjes voor op een beursstand moeten daarom niet te lang en aandachtopwekkend zijn. In plaats van films zijn echter ook in hoog tempo voorbij komende foto’s geschikt om te tonen, zolang deze tenminste een bijdrage leveren aan de boodschap die u met uw beursstand wilt overdragen.

  Ideale situatie: gecombineerde doelstellingen

  Samengevat kunnen beeldschermen in pop-up wanden dus absoluut extra attentiewaarde creëren. Zaak is wel om goed na te denken over hoe de inzet van een pop up stand met een beeldscherm recht doet aan uw doelstellingen en die van de (beurs)bezoeker.

  Advies nodig over uw (beurs)standinrichting? Heeft u zelf interesse in een pop up wand, eventueel met geïntegreerd beeldscherm? Bekijk hier onze pop up wanden, beurswanden en presentatiewanden.

  Michel Rijnberg
  directeur Expo Display Service

  ]]>
  Fri, 20 Aug 2010 15:16:04 +0200
  <![CDATA[ folderrekken en inklapbare folderstandaards nu online te bestellen en te betalen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/folderrekken-en-inklapbare-folderstandaards-nu-online-te-bestellen-en-te-betalen folderstandaards of bel ons op 055-3238555.                   

  ]]>
  Wed, 11 Aug 2010 09:29:49 +0200
  <![CDATA[ standinrichting: tips voor inrichten beursstand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/standinrichting:-tips-voor-inrichten-beursstand
  Klik hier om het hele artikel te lezen ]]>
  Thu, 05 Aug 2010 14:46:01 +0200
  <![CDATA[ folderstandaard inklapbaar expo up en expo up double een stukje historie ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/folderstandaard-inklapbaar-expo-up-en-expo-up-double---een-stukje-historie folderstandaard inklapbaarEen “folderstandaard inklapbaar” oftewel een folderstandaard die gemakkelijk meegenomen kan worden is een veelgevraagd item. Het aantal beschikbare modellen inklapbare folderdisplays is, als je naar de gehele markt hiervan kijkt, niet zo heel groot. Weliswaar zijn er heel veel typen “vaste” folderdisplays, folderrekken, folderstandaards of brochurehouders (verschillende namen voor vergelijkbare producten) te koop, maar deze zijn meestal lastig mee te nemen naar bijvoorbeeld beurzen of tradeshows. 

  Al zo’n 15 jaar geleden bracht Expo Display Service voor het eerst een opvouwbaar folderrek de markt. Dit folderrek, Prodok genaamd, was het eerste folderrek met een slimme constructie waardoor het geheel was in te vouwen of in te klappen waarna een redelijk compact pakketje ontstond. Meteen bleek dat er heel veel behoefte bestond aan een dergelijk inklapbare folderdisplays, want ondanks dat dit model redelijk kwetsbaar bleek (zo bleken de plexigas bakjes regelmatig kapot te gaan tijdens transport) werden ze erg goed verkocht. 

  Door de kwetsbaarheid, maar ook omdat de poten van de Prodok onhandig bleken (deze waren niet inklapbaar) werd de Prodok vervangen voor de eerst versie van de Expo Up. Deze had wel pootjes die inklapbaar waren waardoor dit folderrek een stuk transportvriendelijker was. Toch bleken de plexiglas bakjes van dat destijds nieuwe model toch nog steeds af en toe te breken, ondanks dat het eerste model Expo Up folderrek in een stevig transportkoffertje werd geleverd. Tevens was de door de constructie van de folderbakjes die voor elkaar waren geplaatst lastig een folder uit het bakje te halen. 

  Met deze verbeterpunten in het gedachten werd in de loop der jaren de Expo Up verder ontwikkeld tot het stadium waar ze nu is. Het nieuwste model Expo Up folderrek is niet alleen een erg handig op te zetten en gemakkelijk mee te nemen, maat tevens bijzonder duurzaam en met een mooi en design.  

  Één van de belangrijkste verbeteringen is geweest het vervangen van plexiglas folderbakjes voor folderbakjes gemaakt van polycarbonat. Dit is een glasheldere kunststof met een aantal unieke eigenschappen. De belangrijkste is dat het materiaal enorm slagvast is. Toen ik het eerste model kreeg toegestuurd werd mij verteld dat je zelfs met een hamer het materiaal niet kapot kreeg. Ha, dat wilde ik wel eens zien… En dus pakte ik na ontvangst van het nieuwe folderrek een hamer om me lekker te kunnen uitleven. In gedachte stuurde ik al triomfantelijk foto’s van verspinterde folderbakjes naar onze fabrikant… Deze bleek echter niet te hebben gelogen en hoe ik ook mijn best deed, de bakjes bleven heel! Daarmee was er een enorme stap gemaakt naar het ultieme inklapbare folderrek. Nu enkele jaren later blijken de bakjes nóg een voordeel te hebben. Daar waar plexiglas bakjes bleken te breken bij ruw gebruik of transport, bleken ze onder invloed van licht ook te verkleuren waardoor ze er na verloop van tijd “vies” begonnen uit te zien. De nieuwe polycarbonat folderbakjes bleken echter geen last te hebben van verkleuren en zagen er ook na verloop van tijd nog keurig helder en transparant uit. 

  Sinds kort is het Expo Up folderrek ook in een “Double” uitvoering leverbaar welk 2x zoveel plaatst biedt aan folders en brochures. In het verleden was de “oude Expo Up” weliswaar ook in een dergelijk uitvoering leverbaar, maar de stabiliteit daarvan liet destijds te wensen over. Het nieuwe model is wél erg stabiel. 

  Samengevat is de hedendaagse Expo Up na een moeilijk begin uitontwikkeld tot een modern opvouwbaar folderrek dat zijn plek heeft gevonden bij bedrijven die dit folderrek niet alleen in hun bedrijf willen gebruiken maar ook willen kunnen meenemen naar beurzen of andere evenementen. Uiteraard is het succes ervan ook niet onopgemerkt gebleven bij de Aziatische fabrikanten (voornamelijk China) en er zijn inmiddels diverse kopieën opvouwbare folderdisplays type Expo Up op de markt. Afgezien van het design ervan zijn de bakjes echter nog steeds gemaakt van plexiglas en is de kwaliteit van het folderrek matig, maar daar is prijs is natuurlijk ook naar. Alle waar naar zijn geld dus. 

  Meer informatie over inklapbare folderdisplays is te vinden op http://www.expodisplayservice.nl/producten/folderrekken_en_brochurehouders 

  Michel Rijnberg

   

  ]]>
  Fri, 23 Jul 2010 13:05:03 +0200
  <![CDATA[ beursmateriaal check voor onze klanten ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beursmateriaal-check-voor-onze-klanten De zomerperiode is voor Expo Display Service traditioneel een rustige periode. Dit omdat er in deze periode maar weinig beurzen zijn waardoor de behoefte aan nieuw beursmateriaal beduidend minder is als in de rest van het jaar. Geen probleem, want dan kunnen we lekker genieten van onze vakantie en ons weer opladen voor ná de zomer als het beursseizoen weer in volle hevigheid losbarst. Met name september in oktober zijn topmaanden qua drukte en dan moet iedereen weer op scherp staan.

  Veel van onze klanten beginnen einde van de zomer de voorbereidingen van hun op handen zijnde beurzen weer op te pakken wat resulteert in (voor ons) een piekdrukte. Het beursmateriaal wordt dan weer helemaal nagelopen om te bekijken wat er aangepast, verbeterd en/of vernieuwd moet worden. Klanten die voor het eerst (weer) gaan deelnemen aan een beurs of evenement zullen zich misschien zelfs gaan verdiepen in een geheel nieuwe beurswand, beursstand of aanvullend beursmateriaal.

  Vorig jaar kwamen we op het idee dat het misschien wel leuk zou zijn in de rustige zomerperiode voor onze klanten alvast hun beursmateriaal te checken op oneffenheden. Kostenloos. Vooral bij de “heavy-users” onder onze klanten kan het altijd gebeuren dat er onderdelen beschadigd zijn geraakt waardoor ze niet meer vlekkeloos functioneren. En omdat onze 3 servicemensen nooit tegelijk op vakantie gaan en het behoorlijk rustig hebben in deze tijd, zouden ze alle tijd hebben het beursmateriaal van onze klanten na te lopen en om eventuele reparaties meteen uit te voeren.

  Daarom lieten we vorig jaar een enigszins ludieke ansichtkaart maken die we verstuurden naar onze relaties. Deze bleken onze actie erg te kunnen waarderen en velen maakten er dankbaar gebruik van door hun beursmateriaal door ons te laten controleren en herstellen waardoor ze zeker waren van perfect materiaal voor het moment dat ze weer naar een beurs of evenement zouden gaan.

  Om een lang verhaal kort te maken herhalen we dit jaar deze actie. Tot eind augustus checken we op uw verzoek uw beursmateriaal en herstellen we kleine reparaties. Kosteloos. Blijken er echt grote zaken mis dan nemen we meteen contact met u op om u hiervan op de hoogte te stellen en maken een vrijblijvende opgave van de kosten. Om uw beursmateriaal te kunnen checken heeft u de keuze om ofwel de materialen bij ons af te leveren ofwel ons een seintje te geven dat het materiaal klaar staat, waarna we dit voor u zullen (laten) afhalen. In dat laatste geval berekenen wij u alleen de transportkosten van de vervoerder door. Dat laatste geldt ook voor het weer terugsturen van uw beursmateriaal.

  Deze actie heeft voor u als voordeel dat u er weer zeker van bent dat uw beursmateriaal weer helemaal in orde is, terwijl het voordeel voor ons is dat we de drukte zo een beetje kunnen spreiden. Een echte win-win situatie dus om maar eens een cliché te gebruiken.

  Wilt u gebruik van maken van deze actie? Ga dan naar
  Bellen kan natuurlijk ook: 055-3238555.

  Ter afsluiting wens ik u graag een heerlijke zomer en een prettige vakantie toe.

  Michel Rijnberg

   

   

   

  ]]>
  Wed, 14 Jul 2010 14:28:31 +0200
  <![CDATA[ wel of geen kleurproef laten maken voor uw beurswand of beursstand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/wel-of-geen-kleurproef-laten-maken-voor-uw-beurswand-of-beursstand Als u een beurswand of beursstand heeft besteld bestaat meestal de mogelijkheid om voorafgaand aan de daadwerkelijke productie ervan een kleurproef te laten maken. Omdat dit extra tijd kost (en ook kosten met zich mee brengt alhoewel deze redelijk bescheiden zijn) rijst vaak de vraag of dit echt nodig is, zeker als de levertijd al krap is en u uw beurswand of beursstand al snel nodig heeft. Want zeker in dat laatste geval zal de verleiding groot zijn de beurswand of beursstand dan maar zonder kleurproef te laten produceren. Of dit wel of niet verstandig is, is moeilijk te beoordelen en hangt met name van het ontwerp af.

  beurswand pop-up wand expowand 

  In the old days

  Wat “in the old days” vaak fout ging was dat de resolutie van de beelden (foto’s) onder de maat was. Voordat de digitale fotografie doorbrak fotografeerde bijna iedereen op kleinbeeld (35mm) formaat, professionele (studio) fotografen daargelaten. Niets mis mee, behalve dat onze klanten ons vaak vroegen van zo’n kleinbeeld-negatief een vergroting te maken die een complete beurswand of pop-up wand besloeg. Tja, en dat gaf maar zelden het gewenste eindresultaat want in dat geval waren de pixels al op grote afstand te zien. Maar niet alleen de pixels, ook de kleuren waren na ouderwetse belichting en vergroting (met veel chemicaliën, niet erg milieuvriendelijk…) verre van briljant meer. Waardoor wij klanten meestal zélf adviseerden om eerst een deel-vergroting (een klein stukje van de gehele foto werd vergroot tot het uiteindelijk af te drukken formaat) te laten maken. Waarna de klant meestal tot de conclusie kwam dat dit niet was wat hij of zij voor ogen had. Met een dergelijke kleurproef konden we zo teleurstelling bij onze klanten voorkomen.

  Digitale fotografie, beeldbewerking en print

  Het analoge tijdperk ligt echter inmiddels al weer ver achter ons (alhoewel, het is nog maar zo’n 10 jaar geleden dat ik mijn eerste camera, een Nikon Coolpix aanschafte) en er is veel veranderd op fotogebied. Iedereen is inmiddels vertrouwt met digitale camera’s en fotografie, en ook de software waarmee beelden bewerkt en geüpgrade kunnen worden (o.a. Photoshop) is waanzinnig goed. Maar ook de techniek en de machines waarmee we tegenwoordig panelen voor beurswanden, banners en beurswanden maken is niet meer te vergelijken met “vroeger”. Zo maakt Expo Display Service  nagenoeg alle panelen op digitale printmachines. Eerst nog voornamelijk op hele grote HP Inkjet machines maar de laatste jaren ook meer en meer op z.g. UV- print machines. Daarbij worden de inkten met sterk UV–licht razendsnel gedroogd waardoor panelen steeds sneller geproduceerd kunnen worden, iets wat bij de toch al trage inkjetmachines, waarbij de inkten bovendien nog moeten drogen, een stuk minder is.

  Kleuren zijn door deze technieken en machines veel mooier en” sprankelender” als in het analoge tijdperk. Maar ook blijkt het steeds vaker mogelijk een afbeelding te vergroten over een grote beurswand, beursstand of pop-up wand. Niet in de laatste plaats omdat ook de camera’s een steeds hogere resolutie krijgen) zonder dat het eindresultaat al te korrelig wordt. Waarbij wel moet worden opgemerkt dat de resolutie bijna altijd nog een stuk lager zal zijn als bij bijvoorbeeld een folder of ander drukwerk. Dat is echter geen probleem omdat een beurswand of beursstand een andere functie heeft als drukwerk waardoor deze altijd van een aantal meters afstand bekeken zal worden.

  Ook lukt het met digitale printtechnieken steeds beter de originele PMS kleuren van bijvoorbeeld een huisstijl te benaderen of realiseren.

  Geen kleurproef meer nodig?

  Geen kleurproef meer nodig dus? Nou, dat zou ik zo ook niet willen zeggen, want er blijven kleuren die ondanks alle techniek nog steeds lastig blijken. Bovendien geldt dat wat voor de ene klant nog acceptabel is, voor een andere klant dat absoluut niet is. Sommige klanten willen met een kleurenwaaier in de hand de uiteindelijke kleuren op echtheid” checken (en daar is natuurlijk niets mis mee) terwijl andere klanten de beurswand of stand wat pragmatischer en van een afstand wensen te beoordelen om te bekijken of de stand het gewenste effect en resultaat heeft. Voor die eerste groep klanten ben ik dan ook geneigd te roepen dat het verstandig is eerst een kleurproef te laten maken, terwijl ik denk dat dit voor klanten van de laatste categorie niet nodig is (maar wel kan natuurlijk).

  Samengevat

  Kort gezegd denk ik dan ook dat het in sommige gevallen zog steeds wenselijk is om een kleurproef te laten maken. Zeker als er in de huisstijl of in het ontwerp voor de beursstand of beurswand “kritische” elementen zitten. Maar ook kan het wenselijk zijn om vooraf een stukje onrust of onbehagen uit de weg te ruimen door het maken van zo’n kleurproef, zeker als het gaat om meerdere stuks of aantallen beurswanden of banner displays.

  Voor informatie over o.a. de kosten en levertijd van een dergelijke kleurpoef heeft Expo Display Service een PDF opgesteld welk hier te downloaden is.

  Michel Rijnberg

   

   

   

   

   

   

   

   

  ]]>
  Mon, 28 Jun 2010 15:02:05 +0200
  <![CDATA[ nieuwe rollup display voor buitenactiviteiten ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-rollup-display-voor-buitenactiviteiten-

  Rollup displays zijn al jaren erg populair op beurzen en evenementen. En niet voor niets. Want rollup displays zijn gemakkelijk mee te nemen en snel op te zetten. Met onze nieuwe Rollupfix Outdoor kunt u nu ook uw merk of product professioneel presenteren op buitenevenementen. Deze rollup display is namelijk wind, - en weersbestendig. De Rollupfix Outdoor wordt geleverd met twee prints (en is dus dubbelzijdig te gebruiken) en een handige draagtas op wielen. Bestel hem direct of bekijk hem in onze showroom! ]]>
  Wed, 23 Jun 2010 13:40:03 +0200
  <![CDATA[ expo air towers opblaasbare reclamezuilen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-air-towers-opblaasbare-reclamezuilen

  Nieuw in ons assortiment zijn de Expo Air Towers. Expo Air Towers maken van uw evenement een feest! Ze zijn van grote afstand zichtbaar en brengen uw boodschap opvallend en doeltreffend over op uw doelgroep. Voor meer informatie over deze opvallende reclamezuilen klik hier


  ]]>
  Tue, 30 Mar 2010 15:00:06 +0200
  <![CDATA[ expo display service neemt de activiteiten van powerwall over. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-neemt-de-activiteiten-van-powerwall-over. Expo Display Service heeft per 1 maart 2010 de activiteiten van Powerwall overgenomen. Klanten van Powerwall kunnen voor een gedegen advies, nieuwe panelen voor hun bestaande presentatiewanden of andere beursmaterialen en natuurlijk voor de aanschaf van nieuwe expositiematerialen vanaf nu terecht bij Expo Display Service. Naast een telefonische ondersteuning kunnen ze bovendien een kijkje komen nemen in de showrooms in Apeldoorn of Schiphol-Rijk (de grootste van Europa!) om de nieuwste presentatie mogelijkheden en stands te bekijken. Expo Display Service heeft de activiteiten van Powerwall overgenomen omdat Ilse Drescher, directrice van Powerwall wenste te stoppen. Heeft u vragen? Laat het ons weten en neem contact met ons op.
  ]]>
  Mon, 01 Mar 2010 15:00:44 +0100
  <![CDATA[ nieuwe folder van de expo flags beachflags en promotievlaggen beschikbaar. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-folder-van-de-expo-flags-beachflags-en-promotievlaggen-beschikbaar. Expo Flags beachflags en promotievlaggen vergroten uw visuele aanwezigheid en versterken uw branding op (outdoor)evenementen en beurzen. Expo Display Service heeft een nieuwe folder beschilbaar van deze Expo Flags. Klik hier om de folder te downloaden of bekijk de Expo Flags beachflags op onze...................................................... website.
  ]]>
  Mon, 22 Feb 2010 15:25:31 +0100
  <![CDATA[ nieuw! glide expositiesysteem. innovatief, onderscheidend, opvallend en multifunctioneel. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuw!-glide-expositiesysteem.-innovatief,-onderscheidend,-opvallend-en-multifunctioneel. Glide expositiesysteem

  Glide is ons nieuwe expositiesysteem. Innovatief, creatief en multifunctioneel. Glide zet de trend en combineert groot-formaat graphics op doek met een grote monitor of productschappen. Glide is eenvoudig op te zetten in 30 minuten en wordt getransporteerd in een degelijke kunststof koffer. Het totaal gewicht bedraagt ongeveer 60 kilo. Wilt u zich onderscheiden en uw bedrijf of product op innovatieve wijze presenteren op beurzen, evenementen of andere presentaties? Maak dan een afspraak in onze showroom in Schiphol-Rijk waar we u Glide live kunnen laten zien. ]]>
  Wed, 10 Feb 2010 15:27:11 +0100
  <![CDATA[ nieuwe accessoires en mogelijkheden met counterfix balies mobiele balies voor beurzen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-accessoires-en-mogelijkheden-met-counterfix-balies--mobiele-balies-voor-beurzen beursbalie counterfix balies
  Onze Counterfix balies maken al jarenlang een vast onderdeel uit van ons programma balies voor beurzen en tentoonstellingen. Ze zijn populair omdat ze een professionele uitstraling combineren met transportgemak en flexibiliteit. 

  Nieuw zijn nu mooie bar-elementen die aan de standaard balies toegevoegd kunnen worden. Ook is het nu mogelijk om twee balie-units te koppelen onder een hoek van 90-graden.
   
  Neem voor meer informtatie contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak in een van onze showrooms.

  ]]>
  Mon, 01 Feb 2010 15:35:04 +0100
  <![CDATA[ meer mogelijkheden om uw highline beursstand of expositiewand een unieke uitstraling te geven ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/meer-mogelijkheden-om-uw-highline-beursstand-of-expositiewand-een-unieke-uitstraling-te-geven Beursstand of expositiewand Highline

  Highline expositiewanden en beursstands onderscheiden zich door hun unieke uitstraling. Ze zijn licht in gewicht, snel en eenvoudig op te zetten en kenmerken zich door flexibiliteit en een groot assortiment accessoires. 

  Om ze nog verder te kunnen aanpassen aan de individuele wensen van uw bedrijf of uw product kunnen ze nu ook worden voorzien van z.g. "Sidewings" (in verschillende vormen) en  met diverse soorten "Headers".
    
  Neem voor meer informtatie contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak in een van onze showrooms.

  ]]>
  Mon, 01 Feb 2010 15:29:17 +0100
  <![CDATA[ deelnemen aan beurzen in amerika of india ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/deelnemen-aan-beurzen-in-amerika-of-india

  Neemt u wel eens deel aan beurzen in Amerika of India of bent u van plan dit te gaan doen? 

  Natuurlijk leveren we u graag portable stands en overig beursmateriaal die gemakkelijk zijn te versturen en snel en eenvoudig zijn op te bouwen. Maar ook voor (eenmalige) standbouw of andere zaken kunnen wij u helpen in Amerika of India. Expo Display Service maakt namelijk deel uit van de Insta Worldwide Group. Tot deze groep behoren behalve Expo Display Service ook de bedrijven Insta Exhibitions (headoffice Mumbai) en Exponents in San Diego. Met deze bedrijven werken wij nauw samen waardoor we voor u een perfecte stand kunnen realiseren in Amerika en India, inclusief de organisatie 
  er omheen. Het voordeel voor u is dat u profiteert van de lokale kennis die zowel Insta Exhibitions als Exponents in huis hebben waardoor veel zorgen voor u uit handen worden genomen en u veel kosten bespaart. 

  Meer weten? Neem dan contact op Michel Rijnberg of Rob Dirkzwager (de telefoonnummers vind u bij contact) of kijk op www.insta-group.com  voor meer informatie.  ]]>
  Wed, 06 Jan 2010 15:42:22 +0100
  <![CDATA[ nieuw in ons assortiment: expo flags beachflags ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuw-in-ons-assortiment:-expo-flags-beachflags Nieuw in het assortiment zijn Expo Flag - beachflags onze Expo Flags. Deze handige en multifunctionele beachflags zijn zowel in te zetten op outdoorevenementen als bij beurzen, als onderdeel van uw beursstand of in combinatie met een beurswand. Onze Expo Flags worden geleverd in een mooie draagtas waar alle onderdelen zoals de uitklapbare voet, de (aluminium) stangen en een grondpin overzichtelijk in worden opgeborgen. 

  De Expo Flags zijn leverbaar in verschillende hoogtes. De full colour bedrukte vlaggen kunnen we bovendien leveren in twee modellen; een "druppelvorm" en een "recht" model. Voor meer informatie klik hier.

  ]]>
  Mon, 23 Nov 2009 15:37:38 +0100
  <![CDATA[ exponents, inc san diego california acquired by the insta group, ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/exponents,-inc-san-diego---california-acquired-by-the-insta-group,-


  Mumbai, India (October 28, 2009) - The Insta Group is pleased to announce its acquisition of Exponents, Inc., an award-winning manufacturer of innovative tradeshow exhibits, based in San Diego, CA. This acquisition has enabled the Insta Group to establish a strong and immediate presence within the North American market, and provides the company with a solid platform for ongoing growth and development. This is a strategically important move, because the North America exhibition services industry is estimated to be in excess of 3 billion US dollars annually, according to the Exhibit Designers + Producers Association (EDPA).

  Read more

  ]]>
  Sun, 25 Oct 2009 10:08:30 +0100
  <![CDATA[ nieuw kennisdocument beschikbaar: succesvol deelnemen aan een beurs met uniforme standbouw en beursstands. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuw-kennisdocument-beschikbaar:-succesvol-deelnemen-aan-een-beurs-met-uniforme-standbouw-en-beursstands. Expo Display Service heeft een nieuw kennisdocument beschikbaar. Klik hier om deze te lezen.

  ]]>
  Mon, 28 Sep 2009 10:04:06 +0200
  <![CDATA[ expo display service nu ook te zien op youtube! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-nu-ook-te-zien-op-youtube!  

  ]]>
  Tue, 01 Sep 2009 10:05:47 +0200
  <![CDATA[ expo display service neemt deel aan de nationale marketingdag 2009 in het nbc in nieuwegein. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-neemt-deel-aan-de-nationale-marketingdag-2009-in-het-nbc-in-nieuwegein. Op 25 juni werd net als vorig jaar weer de Nationale Marketingdag (www.nationalemarketingdag.nl)gehouden in het NBC in Nieuwegein  Maar liefst 60 lezingen en 50 exposanten maakten van deze dag een unieke marketingevent. Expo Display Service was aanwezig met een stand van 12 m2.
  ]]>
  Mon, 29 Jun 2009 10:09:41 +0200
  <![CDATA[ expo display service aanwezig op marcom 2009 met modulaire stand en promodek modulair vloersysteem. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-aanwezig-op-marcom-2009-met-modulaire-stand-en-promodek-modulair-vloersysteem. modulaire beursstand

  Expo Display Service was op de Marcom 2009 op 3 en 4 juni in de Rai in Amsterdam aanwezig met een (mobiele) stand. Ook het modulaire vloersysteem van Promodek was hier te bewonderen. Dit lichtgewicht vloersysteem is gemakkelijk en snel te leggen en kan volledig naar wens worden gevisualiseerd waardoor uw stand nog meer aantrekkingskracht krijgt.
  ]]>
  Wed, 03 Jun 2009 11:04:03 +0200
  <![CDATA[ nieuw! highline monitorstand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuw!-highline-monitorstand Voeg beeld en geluid toe aan uw (beurs)presentatie! 

  Een goede multimediapresentatie kan er in uw beursstand voor zorgen dat een bezoeker (langer) blijft staan. Ook kan een twijfelende bezoeker over de streep getrokken worden om uw stand en uw producten of diensten te bekijken. Bij Expo Display Service hebben we dan ook verschillende mooie en handige oplossingen om LCD-schermen te kunnen integreren in uw beursstand of presentatiewand. Nieuw is de Highline Monitorstand. Deze mobiele staander kan ‘stand-alone’ worden gebruikt maar kan ook heel goed worden geïntegreerd in uw beurswand of beursstand. Bovendien kan de Highline Monitorstand eenvoudig worden meegenomen in de bijgeleverde koffer en draagtas/koker voor de 2-delige pilaar. De opbouwtijd bedraagt slechts 2 minuten.

  Expo Monitor StandExpo MonitorstandBeurswand Expo Prestige met LCD-scherm
   

  ]]>
  Tue, 17 Mar 2009 11:08:30 +0100
  <![CDATA[ nieuw! highline counter ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuw!-highline-counter De Highline Counter is onze nieuwste ontwikkeling op het gebied van portable (mobiele) balies bedoeld voor beurzen, evenementen, presentaties en (product)demonstraties. Deze balie laat zien dat gebruiksgemak en een modern en trendy design heel goed samen kunnen gaan. De mooie ellipsvorm laat zich bovendien eenvoudig combineren met vrijwel elk presentatiesysteem en elke beursstand. Bent u op zoek naar een stijlvolle informatiebalie of demonstratiebalie die uw product of bedrijf op professionele wijze presenteert en toch eenvoudig is mee te nemen en op te zetten? Dan is de Highline Counter een uitstekende keuze!

  Highline Counter - mobiele balieHighline Counter - mobiele balieHighline Counter - mobiele balieHighline Counter - mobiele balieHighline Counter - mobiele balie

   

  ]]>
  Thu, 12 Mar 2009 11:09:49 +0100
  <![CDATA[ ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/ Wed, 22 May 2019 05:41:39 +0200