Expo Display Service Laatste Nieuws http://www.expodisplayservice.be/ Laatste Nieuws BE_F <![CDATA[ Nieuw: Expo Hanging Banners ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/faltbare-designmobel-fur-messen-und-events Expo Hanging banners zijn leverbaar in verschillende maten. Bekijk Expo Hanging Banners op onze productpagina voor meer informatie.

 

]]>
Fri, 18 Oct 2013 10:50:17 +0200
<![CDATA[ VidÚo Creeya systŔme modulaire dĺexposition ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-creeya-systeme-modulaire-exposition Modulaire stands zijn interessant voor bedrijven die meerdere keren per jaar deelnemen aan beurzen en/of events

Voor veel bedrijven, zeker bedrijven die meerdere keren per jaar aan een beurs deelnemen is die optie echter qua budget niet haalbaar. Juist voor die bedrijven loont het enorm om te investeren in een eigen beursstand die al dan niet zelf opgebouwd kan worden. Om met deze stand altijd een perfecte beurspresentatie te realiseren is het dan wel belangrijk dat deze gemakkelijk aangepast kan worden aan hierboven omschreven variabelen (oppervlakte en type stand).

Een van de systemen waarmee een dergelijke flexibele stand gerealiseerd kan worden is het Creeya systeem.  In deze animatie wordt getoond hoe dit in zijn werk gaat.

 

]]>
Thu, 26 Sep 2013 16:21:45 +0200
<![CDATA[ Een QR-code op mijn beursstand heeft dat zin ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/een-qr-code-op-mijn-beursstand-heeft-dat-zin Wat is de functie van een beursstand en welke rol speelt het ontwerp?


Om de vraag te beantwoorden is het goed om nog even te kijken naar de functie van een beursstand en het ontwerp daarvan: Het ontwerp en design van een stand heeft een paar basis functies:

• Opvallen en aandacht trekken
• In enkele seconden vertellen waar het bedrijf voor staat
• Bijdrage leveren aan het gewenste imago

Lees hier om het hele artikel te lezen

]]>
Tue, 17 Sep 2013 14:18:06 +0200
<![CDATA[ Prints en panelen voor Pop-Up systemen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/prints-en-panelen-voor-pop-up-systemen- Maar al te vaak zie ik op beurzen en evenementen pop-up systemen waarvan de panelen vol met bobbels, kieren en grote beschadigen zitten. Jammer, want het doet afbreuk aan de totale presentatie en dus aan de uitstraling en het imago van de exposant. Goede panelen zijn cruciaal voor een goede presentatie. 

15000 print panelen per jaar

Al in 1979 begon Expo met de verkoop van het eerste pop-up systeem ter wereld, de Nomadic Instand. Uiteraard is er sinds die tijd enorm veel veranderd en verbeterd. Niet alleen als het gaat om de pop-up systemen zelf maar zeker ook als het gaat om de panelen, de bedrukking en de groot formaat prints ervoor. Printtechnieken, printmachines en printmaterialen hebben een enorme evolutie doorgemaakt. 

Vandaag de dag produceren we (in ons eigen printcentrum) ca. 15000 printpanelen (banen) per jaar. We mogen dan ook wel zeggen dat we er de nodige ervaring mee hebben. Zonder ons zelf al teveel op de borst te willen kloppen waarschijnlijk meer dan wie dan ook in Europa. En omdat wij ervan overtuigd zijn dat een succesvolle presentatie begint met een perfecte beurswand of beursstand hebben we het proces voor de productie van (print)panelen verregaand geoptimaliseerd. 

Ik durf dan ook wel te stellen dat we de beste printpanelen ter wereld leveren. Om dit te realiseren hebben we geïnvesteerd in de beste machines en materialen. Deze zorgen in combinatie met onze jarenlange ervaring voor het beste eindresultaat. Het maken van panelen is onze corebusiness en doen we er niet “even bij” Wij maken geen panelen op printmachines en materialen die we toevallig hadden staan voor andere doeleinden, maar hebben geïnvesteerd in die machines en materialen die garant staan voor het beste eindresultaat. Uw eindresultaat. 

pop up systeem met print panelen

Waar moeten perfecte print panelen voor pop-up systemen aan voldoen?

Natuurlijk is dat heel gemakkelijk om hier te roepen, want wat zijn dan precies “de beste printpanelen”? In mijn ogen moeten panelen voor pop-up systemen voldoen aan de volgende eisen:

1.  De panelen moeten strak hangen en niet bobbelen

Om dit te realiseren gebruiken wij als basis voor een printpaneel kunststof materiaal (Duraplan) dat tijdens het productieproces wordt verwarmd. Na het afkoelen ontstaat zo een paneel met een grote stijfheid. Dit zorgt voor een strak eindresultaat zonder bobbels. Panelen die “koud” worden verwerkt zijn zachter en zullen sneller bobbelen. Ook zullen er sneller knikken ontstaan in de panelen.  

2.  De panelen moeten netjes op elkaar aansluiten

Logisch want de vaak groot formaat visuals moeten zo naadloos mogelijk zijn. Wij snijden daarom de panelen en banen niet met de hand (grotere kans op afwijkingen) maar met een computergestuurde machine. Deze geven het beste en meest naadloze eindresultaat.

3. Panelen moeten lichtdicht zijn

In sommige situaties staat de pop-up wand tegen een raam komt er op andere wijze licht van de achterkant. Om te voorkomen dat de constructie doorschijnt wat het beeld verstoort zijn onze printpanelen lichtdicht.

4. De panelen moeten voldoen aan de hoogst haalbare brandnormering

Brandveiligheid speelt een steeds grotere rol, met name in beurscomplexen. Onze panelen voldoen aan de B1 brandnormering.

5. De panelen moeten niet te snel beschadigen en dus lang mee gaan. 
 
Veel van onze klanten gebruiken hun pop-up systeem zeer regelmatig en vaak jarenlang. Duurzaamheid is dan ook belangrijk. Om die reden zijn al onze panelen gelamineeerd met krasvast laminaat. En beschadigen ze en “knikken”ze zoals gezegd door de hardheid van het materiaal minder snel (zie punt 1.)

6.  De panelen mogen het milieu niet onnodig belasten 
 
Milieu. Een term die te pas en te onpas wordt gebruikt. Elk materiaal belast tot op zekere hoogte het milieu. Er zijn echter wel grote verschillen. Om die reden gebruiken wij geen PVC als basismateriaal voor onze printpanelen en werken we met inkten op waterbasis. Afvalstoffen die ontstaan tijdens het productieproces worden door een gespecialiseerd en erkend bedrijf afgevoerd en verwerkt.

7. En uiteraard moet de bedrukking perfect zijn. 

Mooie kleuren en heldere teksten dus. Vanzelfsprekend.

Nieuwsgierig geworden en wilt u met eigen ogen zien waarom onze panelen tot de beste behoren? Neem dan contact met ons op voor het maken van een bezoekafspraak in één van onze showrooms.

]]>
Mon, 18 Feb 2013 11:28:41 +0100
<![CDATA[ Open Dagen in nieuwe showroom Antwerpen goed bezocht! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/open-dagen-in-nieuwe-showroom-antwerpen-goed-bezocht


modulaire beursstanden

gekoppelde presentatiewanden

truss standen

presntatiewand

lichtgewicht presentatiewand

]]>
Mon, 04 Feb 2013 17:39:57 +0100
<![CDATA[ exposeren in amerika deelname met een beursstand aan beurzen in de u.s.a. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/exposeren-in-amerika---deelname-met-een-beursstand-aan-beurzen-in-de-u.s.a.- beursstand amerika

beursstand 10x20 voet

Exposeren in Amerika lijkt eenvoudig. Want iedereen spreekt Engels, alles wordt goed geregeld en is goed georganiseerd. Bedrijven in de Benelux die in Amerika deelnemen aan beurzen of trade-shows worden echter nogal eens onaangenaam verrast door allerlei regelgeving die we in Europa, maar ook in andere delen van de wereld niet kennen. Op de keeper beschouwd wijkt Amerika als het gaat om beurzen en tradeshows nogal af van de rest van de wereld. 

Sterke invloed van de Unions op de regelgeving m.b.t. het opbouwen van uw beursstand

De sterke invloed van de “Unions” die precies bepalen wat u wel en wat u niet zelf mag doen (meer niet als wel…) maken dat deelname aan een beurs in Amerika kan leiden tot de nodige frustratie. Bovendien is exposeren in Amerika (veel) duurder dan waar ook ter wereld. En het niet kennen van de regels en het niet tijdig regelen van het nodige papierwerk kan ook nog eens leiden tot torenhoge extra kosten.

De kosten van beursstands en beursdeelname in de U.S.A. zijn hoog

Beursstands (behalve eenvoudige pop-up stands) mogen bijna nooit zelf (door u of door uw standbouwer) worden opgebouwd maar moeten worden opgebouwd door bij de Unions aangesloten bedrijven. “ Custom build stands” zoals we die in Europa kennen en welke door een standbouwer op maat worden ontworpen en op de beurslocatie worden opgebouwd komen in Amerika daarom niet voor. Alle stands zijn ofwel “portable stands” danwel systeemstands. En zoals gezegd moet u voor de opbouw van deze stands een extern bedrijf inhuren die ze voor u gaan opbouwen en afbreken. Tegen tarieven die (veel) hoger liggen als in Europa.

beurzen in Las Vegas 

Viva Las Vegas

Overigens is de regelgeving per staat verschillend en zijn er “mildere” en “strengere” regimes t.a.v. het opbouwen van uw beursstand. In sommige staten mag u niet eens zelf een stekker in het stopcontact steken, daar moet u een elektricien voor inhuren… Berucht in dit opzicht is Las Vegas. Deze stad waar veel beurzen worden georganiseerd staat bekend om zijn vervelende regeltjes en de daardoor extreem hoge kosten. Overigens zijn ook heel veel typen halogeenspots (voor het verlichten van uw beurswand of beursstand) in Las Vegas verboden. Ook dat is dus iets om rekening mee te houden.

Afwijkende formaten beursstands

Een gevolg van deze regelgeving is ook dat de gemiddelde standruimte in Amerika kleiner is als bij ons in Europa. Ook anders als in Europa zijn de standaard formaten van alle standruimten, welke altijd een veelvoud van 10 voet bedragen (bijvoorbeeld 10x10, 10x20, 20x20 etc. etc.) bedragen. Bovedien worden de verschillende standaard stand niet van elkaar gescheiden met systeemwanden zoals in Europa vaak het geval is, maar met z.g. Pipe and Drape. Vrij vertaald buizen met gordijnen dus.  

"Pipe and Drape"


Om deze redenen is het prettig als u uw stand kunt toevertrouwen aan een bedrijf dat de markt en de regels door-en-door kent en u kan helpen uw beursdeelname soepel en (kosten)efficiënt te laten verlopen.  Exponents in San Diego maakt deel uit van de Insta World-Wide Group waar ook Expo Display Service bij is aangesloten. Exponents is gespecialiseerd in het creëren van onderscheidende beurspresentaties met een sterke focus op marketing en communicatie.

Ben u van plan te gaan deelnemen aan een beurs in Amerika, kijk dan voor meer informatie over Exponents op www.exponents.com, of neem contact met ons op.

Michel Rijnberg
directeur Expo Display Service

 

]]>
Sat, 26 Jan 2013 16:45:04 +0100
<![CDATA[ Vacature Binnendienst Medewerker New Business ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/vacature-binnendienst-medewerker-new-business Functiebeschrijving:

Als rechterhand van de salesmanager ben je verantwoordelijk voor het maken van afspraken met potentiele klanten. Je neemt daartoe telefonisch contact op met bedrijven om informatie in te winnen over hun deelname aan beurzen en evenementen. Bij gebleken interesse plan je vervolgens een (showroom)afspraak in.   

Binnen je takenpakket vallen verder nog:

• Versturen van (e) mailingen
• Opvolgen van (e) mailingen
• Up-to-date houden van de bestaande database
• Aannemen van de telefoon

Profiel

• Opleidingsniveau – HSO
• Je bent op zoek naar een part-time job (ca. 20 uur per week) waar je je hart en ziel in kan leggen
• Je bezit overtuigingskracht, creativiteit en commerciële flair
• Je bent communicatief sterk
• Je bezit ruime ervaring met Telemarketing en/of acquisitie
• Je hebt doorzettingsvermogen
• Je hebt een aangename telefoonstem en bent zeer klantgericht
• Je bent perfect tweetalig (NL/B)
• Je bent administratief sterk
• Affiniteit met de evenementen sector is een pluspunt
• Elementaire kennis van PC en Microsoft Office is noodzakelijk

En natuurlijk ben je een leuke collega!

Ons aanbod

• Een zelfstandige job binnen een klein team in een dynamische internationale omgeving
• Een goed salaris.
• Zin voor initiatief
• Flexibiliteit t.a.v. werkuren

Interesse? mail ons dan je CV op info@expodisplayservice.be met als onderwerp Vacature. Wil je eerst meer weten voordat je solliciteert? Neem contact op met Patrick Dielman op 03 3852196.

]]>
Thu, 17 Jan 2013 13:30:18 +0100
<![CDATA[ Uitnodiging open dag op 22 en 24 januari 2013. Kom onze nieuwe showroom bekijken! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/uitnodiging-open-dag-op-22-en-24-januari-2013 En het resultaat mag er zijn! In deze showroom aan de Draaiboomstraat 6/9 in Wommelgem (slechts 200 meter verwijderd van onze oude showroom) staan nu heel veel verschillende soorten beursstands, beurswanden en andere beursmaterialen voor u opgesteld. Ook kunt u daar voor het eerst ons nieuwe modulaire beursstand systeem Creeya bewonderen.

Op 22 en 24 januari a.s. houden we open dag. U bent dan van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje in deze toonzaal onze nieuwste stand-oplossingen te bekijken. U kunt dan meteen inspiratie op doen en uw beursplannen voor 2013 vrijblijvend met ons bespreken. Klik hier om u aan te melden.]]>
Fri, 04 Jan 2013 16:24:26 +0100
<![CDATA[ Bedankt en een gelukkig 2013! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/bedankt-en-een-gelukkig-2013 Fri, 28 Dec 2012 18:22:30 +0100 <![CDATA[ Eindejaarsaktie - gratis Dolce Gusto Circulo espresso machine! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/eindejaarsaktie-gratis-dolce-gusto-circulo-espresso-machine Als u voor 25 december* a.s. nog een bestelling plaatst van minimaal 2000 euro (excl. BTW) dan krijgt u van ons bovendien een schitterende Dolce Gusto Circulo Espressomachine. Gratis! Een machine die niet alleen uitblinkt in schoonheid en design, maar die met behulp van 15 bar pompdruk ook nog eens de lekkerste espresso, macchiato of lungo maakt. Voor de echte koffie liefhebber een absolute aanrader! 

*Deze actie geldt alleen bij plaatsing van de opdracht voor 25 december 2012. Levering moet mogelijk zijn voor 1 februari 2013. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager. ]]>
Wed, 12 Dec 2012 11:47:40 +0100
<![CDATA[ Video van Highline Counter (mobiele balie of beursbalie) ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-van-highline-counter-mobiele-balie-of-beursbalie Ons Highline systeem is de afgelopen jaren erg populair geworden. De voornaamste redenen dat dit systeem voor veel van onze klanten ideaal blijkt zijn de flexibiliteit en de professionele uitstraling. Highline kan worden gebruikt als expositiewand, maar ook als volledige modulaire beursstand.
Een mobiele balie of beursbalie maakt onderdeel uit van het Highline programma. Net als het beursstand systeem zelf is ook de balie gemakkelijk en snel op te zetten. Bekijk hier de video van deze balie.

Meer weten over deze of een van onze vele andere balies?
Vraag dan onze gratis catalogus aan.


]]>
Tue, 11 Dec 2012 11:48:56 +0100
<![CDATA[ Video opvouwbare balie Expo Turn Up Counter ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-opvouwbare-balie Sat, 01 Dec 2012 11:23:41 +0100 <![CDATA[ Video modulaire beursstand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-modulaire-beursstand
In ons programma vindt u verschillende soorten systemen waarmee een perfecte beurspresentatie te realiseren is. Één daarvan is de Highline. Dit systeem is modulair te vergroten, licht in gewicht en gemakkelijk mee te nemen. En het belangrijkste; met dit systeem kunt u een prachtige beurspresentatie realiseren.
In deze twee video’s ziet u hoe gemakkelijk het Highline systeem is op te zetten en uit te breiden.

Meer weten? Vraag dan onze gratis catalogus aan met een overzicht van alle modulaire beursstands en beurswanden of bel ons op 03-385 21 96 voor een vrijblijvende bezichtiging van één van onze showrooms.

Video deel 2:

  ]]>
Wed, 17 Oct 2012 11:31:56 +0200
<![CDATA[ Opplooibare stand met LCD beeldscherm ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/opplooibare-stand-
Meer weten over de Expostar Magnetic of meteen een offerte ontvangen? Bekijk de Expostar Magnetic op de produktpagina of vraag onze gratis katalogus aan.
]]>
Wed, 26 Sep 2012 14:22:59 +0200
<![CDATA[ Uitslag klanttevredenheidsonderzoek Expo Display Service Benelux ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/uitslag-klanttevredenheidsonderzoek-expo-display-service-benelux deze online vragenlijst toe. Van de 381 klanten die deze lijst van ons kregen stuurden 112 klanten ons de lijst terug. 

In deze link is de uitslag van het onderzoek te vinden. Het vaakst beoordelen onze klanten ons met een goed tot zeer goed! Daar zijn we uiteraard erg blij mee. Betekent dit dat we nu op onze lauweren kunnen rusten? Nee. Van sommige klanten ontvingen we waardevolle input over hoe we onze service en produkten nog verder kunnen verbeteren. Daar gaan we zeker wat mee doen. Van de 112 klanten gaven  bovendien 2 klanten aan (deels) niet tevreden te zijn. Ook hier kunnen we nog verbeteringen aanbrengen dus. 
 
Om onze kwaliteit en service om verder te verbeteren zullen we onze klanten blijven vragen hun mening hierover aan ons te geven. Ik wil graag alle klanten bedanken voor hun vertrouwen en voor het invullen van de vragenlijst en het meewerken aan het onderzoek!

Michel Rijnberg
directeur Benelux
]]>
Thu, 16 Aug 2012 10:55:05 +0200
<![CDATA[ Zeer geslaagde foto-expositie met modulair tentoonstellingssysteem ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/foto-expositie-met-modulair-tentoonstellingssysteem Door juist de zoektocht te fotograferen ontstonden mooie beeldverhalen. Zo gaf client Willem een rondleiding door de binnenstad van Zutphen en bezocht Harm het Kröller-Müller museum om eindelijk weer eens de werken van zijn favoriete schilder Vincent van Gogh te bekijken.  

Waarom dit project?

Omdat dé psychiatrische patiënt niet bestaat. Het gaat om mensen met elk een eigen verhaal. Het project wil hulpverleners in de psychiatrie helpen om de focus te verleggen van probleemgericht naar krachtengericht begeleiden van patiënten. Want een patiënt heeft een ziekte, maar is niet zijn of haar ziekte.  

De samenwerking met Expo Display Service

Aan het woord is Ingrid Bogert, één van de initatiefneemsters van dit project; We waren er samen met account manager Martijn van den Hazel al snel uit dat het ExpoTruss 10 systeem bij uitstek geschikt was om de prachtige fotoverhalen van cliënten neer te kunnen zetten op een aansprekende, krachtige en sfeervolle manier. Bovendien staan de budgetten voor dit soort projecten in onze sector zeer onder druk, maar ondanks de omvang van de tentoonstelling konden we toch met dit systeem keurig binnen het beschikbare budget blijven.

De bezoekers roemen de fotografie, de prachtige verhalen van cliënten en de bijzondere en professionele presentatie. Deze expositie maakt een rondreis en is dan ook op meeder plekken te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.herstel4u.nl.

expositiesystemen

lichtgewicht expositiewand

mobiele expositie

reizende tentoonstelling

truss systeem

expo systemen
Ingrid Bogert, de intiatiefneemster samen met Michel Rijnberg (Expo Display Service)

]]>
Wed, 08 Aug 2012 15:08:25 +0200
<![CDATA[ Hybride beursstand voor HITT ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/hybride-beursstand-voor-hitt- De belangrijkste eisen/voorwaarden die HITT stelden waren:

- afmetingen 24m2 (eilandstand)
- de beursstand moet door eigen personeel opgebouwd kunnen worden
- er moeten computers en grote LCD schermen in de beursstand verwerkt worden
- zowel HITT als drie zusterbedrijven moeten op eenzelfde wijze gepresenteerd 
  worden in deze ene stand 
- de complete stand moet later opgedeeld kunnen worden in 4 gelijkwaardige “kleine” standen 
  voor gebruik op events 
- maar bovenal; de stand moest opvallen in zowel de uitstraling als de hoogte! 

hybride beursstand

De samenwerking tussen HITT en Expo Display Service resulteerde in een stand op basis van 2 verschillende typen en modulaire standsystemen. Daarbij bestaat de basis uit 2 opvallende driehoekige modules. Deze zijn opgebouwd m.b.v. het Expo Prestige beursstand systeem. Hierbij zijn 4 bijpassende Counterfix balies gekozen.  Voor de hoge ovale headers en voor de LCD -scherm oplossingen is gekozen voor het Highline stand systeem. Darmee kun je deze stand met recht typeren als een Hybride stand. En stand die de beste eigenschappen van beide stand-systemen combineert om zo tot een perfecte beurspresentatie te komen! 

De kenmerkende vorm van deze beurs stand is geen toevalligheid. Het houdt de stand overzichtelijk en uitnodigend. Er zijn geen aparte hoekjes en het wordt toch duidelijk dat de zusterbedrijven onder één noemer opereren. De komende jaren zal de stand diverse malen gebruikt gaan worden in deze maar ook andere standafmetingen. Zowel HITT als Expo Display Service kijken terug op een geslaagd project. ]]>
Tue, 10 Jul 2012 20:07:14 +0200
<![CDATA[ Ipad standaard (nieuw) ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/ipad-standaard ]]> Wed, 04 Jul 2012 11:38:05 +0200 <![CDATA[ Wat te doen om op te vallen op een beurs ? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/wat-te-doen-om-op-te-vallen-op-beurzen Wed, 04 Jul 2012 11:32:33 +0200 <![CDATA[ Hoe brandveilig is uw beursstand eigenlijk? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/hoe-brandveilig-is-uw-beursstand- Geen eenduidige brandnormering

Iedere beurslocatie heeft zijn eigen brandveiligheid voorschriften. Deze geven aan waar de tentoongestelde materialen aan moeten voldoen. Denk daarbij aan brandvertraging, vlamvatten, het vrijkomen van giftige stoffen, rookontwikkeling etc. etc. Probleem als het gaat om brandnormering en de brandveiligheid van beursstands is dat iedere locatie zijn eigen eisen kan stellen. En die kunnen ook nog eens afhankelijk zijn van het type evenement. Lastig, want onze standsystemen worden over de hele wereld voor verschillende beurzen en events gebruikt. En overal gelden dus weer andere normen als het gaat om bandveiligheid. Deze kunnen niet alleen per locatie of per land verschillen, maar bijvoorbeeld ook per staat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan deelnemen aan beurzen in Amerika.

De brandveiligheid van systeemstands, houtbouwstands en bedrukte panelen

Beursstands zoals wij die leveren zijn duurzaam. Wat wil zeggen dat ze iedere keer opnieuw kunnen worden gebruikt. De meest gebruikte grondstof voor onze modulaire standbouwsystemen en frames is geanodiseerd of gepoedercoat aluminium. Aluminium stands voldoen aan strenge brandnormen en zijn per definitie veel brandveiliger als bijvoorbeeld “custom-made’ houtbouwstands. Maar de frames zijn natuurlijk “slechts” de drager van de communicatie. Cruciaal als het gaat om brandveiligheid en brandnormering zijn dan ook de gebruikte materialen voor deze communicatie. Denk daarbij aan magneetbanen of prints op stof, kunststof of doek. Deze kunnen van verschillende materialen worden gemaakt met verschillende brandnormeringen.

Hoe is dit bij ons geregeld?

Omdat we onze klanten graag zo goed mogelijk willen helpen aan een succesvolle en  onbezorgde beursdeelname houden we ons als Expo Display Service Group actief met dit onderwerp bezig. Dit betekent voor onze klanten het volgende:

 • We maken bij de keuze van onze printmaterialen uitsluitend gebruik van de materialen die voldoen aan de hoogst mogelijke beschikbare brandnormering.
 • Daardoor voldoen bijna al onze printmaterialen aan de B1 normering
 • Wij leveren onze klanten (op verzoek) een kopie van de brandveiligheid certificaten behorende bij deze materialen. Deze zijn afhankelijk van het gekozen type beursstand systeem.

PVC als low-budget oplossing?

PVC materialen hebben al geruime tijd een slechte naam als het gaat om brandveiligheid. Bovendien hebben wij PVC uit milieuoogpunt en uit oogpunt van kwetsbaarheid al geruime tijd geleden nagenoeg uitgebannen als communicatie drager voor bijvoorbeeld onze magneetbanen. Toch worden “in de markt” dergelijke materialen nog steeds aangeprezen en gebruikt, vooral door “low-budget” aanbieders. Dit omdat PVC een relatief goedkoop materiaal is. De alternatieven “Duraplan” en” Polyester” zijn niet alleen duurzamer maar ook een stuk brandveiliger.

Roomser dan de paus?

Nu is het is heel eenvoudig om hier een heel mooi verhaal over onszelf op te hangen over hoe goed we bezig zijn met het thema brandveiligheid. Toch zijn ook wij niet roomser dan de paus en zijn we soms afhankelijk van wat onze (kunststof) leveranciers ons kunnen bieden. Daarbij letten we zeker op brandveiligheid maar natuurlijk ook op andere aspecten die belangrijk zijn om een goed eindresultaat te kunnen garanderen. En ook bij ons zijn er zeker nog punten te verbeteren. Daarbij hebben wij het voordeel dat we als Expo Display Service Group voor onze vele Europese vestigingen centraal grote volumes kunststof in kopen. En dus behoorlijk wat in de melk te brokkelen hebben. In samenspraak met onze kunststofleveranciers zullen we de brandveiligheid van onze materialen in de nabije toekomst dan ook nog verder trachten te verbeteren.

Exposeren in het buitenland? Zorg voor een brandveiligheids certificaat!

Toch kunnen we, ondanks dat we d.m.v. certificaten kunnen aantonen voorop te lopen in onze branche als het gaat om brandveiligheid van beursstands en beurswanden, niet in alle gevallen voorkomen dat ergens ter wereld een (over)ijverige brandweer medewerker lastige vragen stelt over de door ons geleverde beursstand. Bijvoorbeeld omdat ze daar andere brandnormeringen hanteren als bij ons in Europa. En onze normeringen dus niet kennen of erkennen. We zullen u echter altijd proberen te helpen. Zorg er in ieder geval voor dat u de bij uw materialen behorende brandveiligheidcertificaten bij u heeft, met name in het buitenland! Wilt u deze van ons ontvangen? Bel ons of stuur ons dan een mail. In ons systeem kunnen we zien welk systeem met welke bedrukking u van ons heeft ontvangen waardoor we u de juiste certificaten kunnen mailen.

Michel Rijnberg

PS vragen over dit thema? Stuur mij een mail op mrijnberg@expodisplayservice.nl 

]]>
Thu, 24 May 2012 16:50:54 +0200
<![CDATA[ Expo Display Service op 18 mei gesloten ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-op-18-mei-gesloten Wed, 16 May 2012 14:58:16 +0200 <![CDATA[ Video van Expo Lite beurswand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-expo-lite-beurswand Meer weten? Bekijk dan meer voorbeelden van Expo Lite en andere beurswanden of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of een bezichtiging van de showroom.

]]>
Wed, 18 Apr 2012 14:15:00 +0200
<![CDATA[ Mobiele en herbruikbare stand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/mobiele-en-herbruikbare-stand
herbruikbare stand
]]>
Thu, 29 Mar 2012 09:37:20 +0200
<![CDATA[ Veel interesse in Expo Fabric Frame op Business en Meeting Solutions Brussel ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/lichtgewicht-beursstand-expo-fabric-frame Fri, 23 Mar 2012 10:38:01 +0100 <![CDATA[ Truss stand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/truss-stand Expo Truss systeem bleek het beste aan sluiten op hun wensen. Op dit moment (t/m 15 maart) staat een deel van deze modulaire stand opgesteld op de beurs StocExpo in Ahoy Rotterdam.
]]>
Thu, 15 Mar 2012 12:46:46 +0100
<![CDATA[ Expo Display Service met beursstand aanwezig op Business & Meeting Solutions Brussel ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beursstand-business-meeting-solutions Vul hier het formulier in en we sturen u een gratis toegangskaart per post toe. ]]> Fri, 09 Mar 2012 15:51:21 +0100 <![CDATA[ Reizende tentoonstelling voor de Anne Frank Stichting ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/reizende-tentoonstelling De Anne Frank Stichting maakt voor haar reizende tentoonstellingen gebruik van Expo Fabric Frame en Expo Telescopic Wall. In deze systemen worden full colour bedrukte doeken met de geschiedenis van Anne Frank gespannen. Op dit moment is de tentoonstelling te zien in de Apolstelkirche in Essen (D). 

Klik voor meer informatie over de Anne Frank Stichting op www.annefrank.org.


tentoonstelling
]]>
Wed, 07 Mar 2012 15:58:36 +0100
<![CDATA[ video van modulaire beursstand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/video-van-modulaire-beursstand
Klik op het plaatje om de Youtube video te bekijken. ]]>
Mon, 05 Mar 2012 10:13:20 +0100
<![CDATA[ Beurswand of modulaire stand (video) ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beurswand-of-modulaire-stand-video Mon, 27 Feb 2012 10:35:28 +0100 <![CDATA[ Counter met Ipad populair ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/counter-ipad
Meer weten over Counters met Ipad? Klik hier voor meer informatie en meer afbeeldingen of neem telefonisch contact met ons op.

]]>
Thu, 23 Feb 2012 10:32:49 +0100
<![CDATA[ Zelfbouwstands ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/zelfbouwstands Stand laten bouwen

Als je je stand wilt laten bouwen kom je meestal terecht bij een standbouwer. Hiermee bespreek je je wensen en eisen en vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt. Als je deze goedkeurt kan de beursstand in productie worden genomen en op de beurs van je keuze worden geplaatst. Na de beurs wordt de stand weer afgebroken en bij een volgende beurs begin je weer van voren af aan. Voordeel: je hebt nergens omkijken naar en je hebt alle creatieve vrijheid om je stand te laten uitvoeren zoals je dat wilt.

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Zo ben je iedere keer behoorlijk veel tijd kwijt (briefings, besprekingen, verzamelen van aan te leveren materialen etc.) en kost het laten bouwen van een stand behoorlijk veel budget. Een groot deel van de kosten van het bouwen van een stand bestaan immers uit arbeidsloon (gemiddeld 40 euro per uur).

Zelf je stand bouwen

Alternatief voor het laten bouwen van een stand is zélf je stand bouwen. Tenzij je beschikt over een eigen timmerafdeling betekent dit dan wel dat je een type standsysteem nodig hebt wat zich eenvoudig en snel laat opbouwen. Een z.g. zelfbouwstand dus. Dergelijke stands zijn ontworpen vanuit de gedachte dat deze eenvoudig en snel, in veel gevallen zelfs zonder gereedschap, opgebouwd kunnen worden. Zelfbouwstands bestaan bijna altijd uit modules waardoor deze heel gemakkelijk te vergroten of te verkleinen zijn. Dit omdat we in Europa (ander dan bijvoorbeeld in de USA) geen standaard standafmetingen hebben waardoor de stands heel flexibel moet zijn. En ook de bedrukking of communicatie is bij zelfbouwstands gemakkelijk aan te passen. Deze bedrukking bestaat meestal uit geprinte panelen of platen, of uit bedrukte stof. Vooral deze laatste zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Stof biedt dan ook enkele specifieke voordelen:

 • licht in gewicht 
 • duurzaam 
 • “warme” en moderne uitstraling 
 • redelijk milieuvriendelijk 
 • relatief lage productiekosten

Qua aanpak verschilt het ontwikkelen van een zelfbouwstand niet zo heel veel t.o.v. een op maat gemaakte stand. Ook als je kiest voor een zelfbouwstand bepaal je samen met je leverancier hoe het ontwerp er uit komt te zien, welke uitstraling deze moet hebben, wat je doelstellingen zijn etc. etc. Behalve deze zaken kies je echter ook voor een bepaald type systeem.Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zelfbouwstand?

Je keuze kun je laten afhangen van:

1. het volume (hoe groot zijn de transportkoffers) en gewicht.

Dit zal afhangen van wie de stand gaat opbouwen en hoe deze wordt vervoerd. Als je de complete stand wilt vervoeren in een personenauto en deze alleen wilt gaan opbouwen zul je andere eisen stellen als in het geval je een bus ter beschikking hebt en een team van collega’s.

2. de praktische kanten van het beursstand systeem – welke onderdelen of accessoires zijn noodzakelijk.

Daarbij kun je denken aan:

 • geïntegreerde vitrines
 • grote LCD of plasma schermen
 • productschappen
 • folderschappen
 • bijpassende balies

3. de uitstraling (look & feel) van de stand.


Dit is meestal het subjectieve element in de aanschaf van zo’n stand. Want wat de één mooi vind, vind een ander juist lelijk. Toch is er in veel gevallen wel te bepalen wat goed en wat minder goed past bij een product of bedrijf.

Zichtbare of onzichtbare frames of systemen

Daar waar je bij traditionele standbouw meestal wanden creëert van hout die vervolgens geverfd of bedrukt worden, maak je in het geval van een zelfbouwstand deze wanden met behulp van bijvoorbeeld frames waar vervolgens bedrukte doeken of panelen tegen bevestigd worden. Deze frames zijn afhankelijk van het merk en type helemaal niet, juist wel, of slechts minimaal zichtbaar. In het eerste geval (onzichtbare frames) is alleen de communicatie zichtbaar. Het is los van de eerder genoemde praktische kanten van de zelfbouwstand dus vooral ook een kwestie van smaak en van wat qua uitstraling past bij uw bedrijf of product.

Nadelen zelfbouwstands

De nadelen van zelfbouwstands liggen voor hand; je moet zelf zorgen voor het opbouwen van de stand. Dit kost je dus meer tijd. Ook moet je van te voren, aan de hand van de gehuurde ruimte en de beursplattegrond, bedenken hoe je deze precies gaat neerzetten. Aan de andere kant bespaar je ook weer tijd omdat je geen (tijdrovende) briefings met een standbouwer hoeft te hebben. Als je je eigen stand eenmaal hebt aangeschaft kun je deze daarna gemakkelijk en zo vaak als je wilt opzetten.

Kopen versus huren

Zelfbouwstands kunnen meestal niet worden gehuurd en moeten dus worden aangeschaft. Alhoewel de kosten hiervan zich meestal in een paar beurzen laten terugverdienen moet er initieel meer worden geïnvesteerd als bij het laten bouwen van een stand (eigenlijk dus het huren van een stand). Een zelfbouwstand of eigen standsysteem is dus alleen interessant voor bedrijven die deze met enige regelmaat gaan gebruiken. Wie slechts incidenteel deelneemt aan een beurs kan dan ook beter een stand huren (=laten bouwen).

Voordelen van zelfbouwstands

Het grootste voordeel van een zelfbouwstand zit ‘m in de grote kostenbesparingen. Want niet alleen gaat het bouwen van zo’n stand heel snel maar je doet dit ook nog eens zelf. Zo bespaar je dus dubbel. Maar ook de al eerder genoemde flexibiliteit en tijdsbesparing (met name tijdsbesparing in de voorbereiding van de beurs) zijn argumenten om de aanschaf van een zelfbouwstand te overwegen. Bij een zelfbouwstand is het zaak één keer goed na te denken over hoe deze er uit moet komen te zien (rekening houdend met verschillende situaties en standformaten) om er vervolgens jarenlang gebruik van te kunnen maken. Dáár zit de winst. Weliswaar zal er af en toe iets aangepast moeten worden in de communicatie van de stand (bijvoorbeeld bij bedrijfsveranderingen of nieuwe producten) maar dat is bijna altijd eenvoudig en tegen relatief lage kosten te realiseren.

Typen zelf bouwstands

Er zijn verschillende typen zelfbouw stands van verschillende merken verkrijgbaar. De systemen zijn als volgt onder te verdelen:

1. Stands op basis van uitvouwbare (pop-up) frames in combinatie met magneetpanelen. Bij deze systemen is het systeem zelf onzichtbaar en is alleen de communicatie zichtbaar.
 
2. Stands op basis van aluminium kaders met een vaste maat (van bijvoorbeeld 100x250cm). 
Hier worden bedrukte panelen in bevestigd worden of wordt bedrukt stof in gespannen. Afhankelijk van het merk en type zijn de kaders meestal juist wel of juist minimaal zichtbaar 

3. Stands op basis van (losse) aluminium profielen die in elkaar geklikt kunnen worden waarna er full colour bedrukt stof in gespannen wordt
Bij deze systemen zijn de profielen meestal juist wel of slechts minimaal zichtbaar

4. Stands op basis van lichtgewicht (meestal kunststof) trussystemen. 
Deze hebben een vrij uitgesproken uitstraling door de duidelijk aanwezig constructie 

5. Stands op basis van lichtgewicht panelen die in elkaar geklikt kunnen worden.Kijken en vergelijken

Mijn advies is om te gaan kijken en vergelijken bij de verschillende leveranciers en om op basis van persoonlijke wensen en eisen een keuze te maken. Door de steeds verder onder druk staande marketingbudgetten zullen zelfbouwstands naar mijn verwachting steeds populairder worden, zeker als de economie nog een tijdje blijft kwakkelen.

Michel Rijnberg
]]>
Wed, 22 Feb 2012 15:39:08 +0100
<![CDATA[ Sponsorwand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/sponsorwand In opdracht van het NKS maakten wij deze sponsorwand. Ook deze wand is bedoeld om de sponsoren van het NKS, allemaal op wand afgedrukt met hun logo, te bedanken voor hun bijdrage. Als systeem kozen zij voor onze Quickfix plooiwand. Dit systeem bestaat uit een uitvouwbaar frame met een full colour bedrukt doek welke met klittenband op het frame is bevestigd. Daardoor is de gehele sponsorwand binnen 10 seconden op te zetten wat het gebruik op locatie vergemakkelijkt. Het doek is bovendien gemakkelijk te vervangen in het geval er wijzigingen optreden en de namen van de sponsors aangepast moeten worden. Superflexibel dus.

Meer weten over de mogelijkheden van sponsorwanden en andere presentatiewanden? Klik hier om de gratis catalogus aan te vragen.

]]>
Tue, 07 Feb 2012 20:42:07 +0100
<![CDATA[ December actie led spots ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/december-actie-led-spots Deze Led spots hebben we nu op voorraad. En als relatie van Expo Display Service doen we u een aantrekkelijk voorstel: in de hele maand december betaalt u voor deze spots slechts 75 euro per stuk inclusief transportkosten (excl. BTW). Deze actie is geldig t/m 30 december 2011. 

Interesse? Klik dan hier om deze meteen te bestellen.

]]>
Tue, 06 Dec 2011 17:16:19 +0100
<![CDATA[ Een Ipad op uw beursstand? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/een-ipad-op-uw-beursstand Ipad Counter
Ipads en andere “tablet computers” hebben een enorme vlucht genomen. Apple, onder leiding van de onlangs en helaas veel te vroeg gestorven Steve Jobs heeft daarmee een behoefte gecreëerd waarvan eigenlijk niemand wist dat die er was. Job(s) well done…

Maar wat kunnen we met deze Ipads op beurzen en op stands? Nou, eigenlijk best veel. Ipads zijn met name goed in het eenvoudig laten zien van foto’s, video’s en computer animaties. En dat kan dus heel goed van pas komen op het moment dat je al in contact bent met een bezoeker. D.m.v. de Ipad kun je de D van Desire (AIDA-model) verder uitdiepen en een klant op moderne en attractieve wijze overtuigen van je bedrijf of product. Dat kan bijvoorbeeld door aan tafel met de klant gezamenlijk een presentatie te bekijken. In dat geval vervangt de Ipad de aloude verkoopmap of tafel flip-over. Daarnaast kun je op het moment dat je klant een vraag heeft de Ipad te voorschijn te halen waarna de gevraagde informatie hierop wordt getoond en besproken.
ipad balie

Ipad integreren in de beursbalie

Ook kunnen Ipads geïntegreerd worden in de (beurs)balie. Daarmee maak je van je balie je eigen “touchtafel”. En dat ziet er niet alleen hip uit maar nodigt de klant ook uit om zelf te gaan “spelen” waarbij ze automatisch de presentatie doorlopen. In veel typen balies is het mogelijk een Ipad te integreren. De volgende beursbalies kunnen we in Ipad – uitvoering worden geleverd:

• Counterfix
• Highline Counter
• Butterfly Counter
• Expo Turn Up Counter

Voordelen en nadelen van een Ipad op een beursstand

Voordelen:

• Moderne uitstraling
• Gemakkelijk bladeren door de diverse afbeeldingen, video’s en animaties
• Batterij gaat (mits volledig opgeladen) een hele beursdag mee
• Kan zowel liggend als staand gebruikt worden (d.m.v. bijvoorbeeld een z.g. “Smartcover”)
• Informatie op de Ipad is gemakkelijk aan te passen
• Kan worden geïntegreerd in een balie of tafel.

Nadelen:

• Beeldscherm heeft een beperkte grootte waardoor de Ipad met name is bedoeld voor één-op-één contact
• Diefstalgevoelig
• Trap niet in de valkuil om teveel informatie op de Ipad te willen plaatsen.

De Ipad is bedoeld om een klant te “triggeren”. Ga een (potentiële) klant dus niet overvoeren met te veel en te gedetailleerde informatie. In de meeste gevallen (tenzij je op de stand direct producten verkoopt) wil je tot een vervolgactie komen, bijvoorbeeld een bezoekafspraak. De informatie op de Ipad moet daar aan bijdragen door de klant te overtuigen van het feit dat jouw bedrijf of product interessant is. Niet meer, niet minder.

Welk type Ipad is het meest geschikt voor gebruik op beurzen?

Ipads zijn er in een “Wifi” en in een “3G” uitvoering. Met die 3G uitvoering kan je ook het internet op als je niet verbonden bent met een lokaal netwerk. Met de Wifi uitvoering moet je in de buurt van een draadloos netwerk zijn (en daar verbinding mee kunnen maken uiteraard) om het internet op te kunnen. Voor gebruik op een stand is de goedkoopste variant, de Wifi dus, meer dan voldoende. Ik raad je vooralsnog aan geen verbinding te maken met internet. Een internet verbinding op de meeste beurslocaties is naar mijn ervaring niet alleen prijzig maar vaak ook nog eens onstabiel. Triest eigenlijk, want je zou verwachten dat beursorganisatoren een goede wifi-verbinding zo langzamerhand toch wel als standaard faciliteit zouden aanbieden. Niet dus. En je zult net zien dat als je in gesprek bent met een interessante prospect, dat ineens je verbinding weg is... Dat kan je niet gebeuren als je je presentatie op de Ipad zelf hebt staan. Dan weet je zeker dat het ook werkt.
Qua geheugen kun je bijna altijd volstaan met de goedkoopste variant Ipad (op dit moment 16GB), tenzij je met zware video’s of andere animaties werkt.

Mijn conclusie is dat Ipad op beursstands daadwerkelijk toegevoegde waarde hebben. Ik voorspel dan ook dat de Ipad binnen afzienbare tijd op het merendeel van de stands aanwezig zal zijn.

Michel Rijnberg
www.expodisplayservice.be

Interesse in een balies of toog voorzien van Ipad? Of wilt u uw bestaande mobiele balie laten upgraden naar een Ipad uitvoering? Neem dan contact met ons voor informatie over de mogelijkheden en prijzen.

]]>
Mon, 07 Nov 2011 10:23:16 +0100
<![CDATA[ Meeliften op de goede naam van Expo Display Service? ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/meeliften-op-de-goede-naam-van-expo-display-service ]]> Fri, 23 Sep 2011 15:32:32 +0200 <![CDATA[ Reclamewand die in hoogte verstelbaar is (nieuw) ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/reclamewand- Reclamewand met full colour bedrukt doek

De Expo Telescopic Wall bestaat zoals gezegd uit telescopisch verstelbare staanders en uit horizontale profielen. In deze profielen wordt een full colour bedrukt doek bevestigd. Deze produceren we in “dye-sublimation” (sublimatie) techniek voor het mooiste en meest duurzame eindresultaat. D.m.v. de horizontale profielen spant u het doek op, zodat het eindresultaat er altijd strak en professioneel uitziet.

Interesse in de Expo Telescopic Wall?

Bekijk deze beurswand of één van onze vele andere typen reclamewanden of beurswanden en beursstands in onze showroom (560 vierkante meter vol met ideeën en inspiraties!) in Antwerpen of neem contact op met Patrick Dielman op 033852196.

]]>
Thu, 22 Sep 2011 15:20:05 +0200
<![CDATA[ Iets over magneet banen voor pop-up wanden ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/iets-over-magneet-banen-voor-pop-up-wanden- Waar moet een goede magneetbaan aan voldoen?

• De magneetbaan moet voldoende “stijfheid” hebben. 
Dit is misschien wel de belangrijkste factor omdat dit bepaald of het eindresultaat van het pop-up wand mooi strak wordt. Te slappe banen geven een knullig en bobbelig eindresultaat. Bovendien beschadigen ze snel omdat er gemakkelijk “knikken” in ontstaan.

• De magneetbaan mag niet te snel beschadigen. 
Om de bedrukking goed te beschermen moet deze zijn voorzien van een beschermlaag. Dit garandeert dat de printlaag zelf niet kan beschadigen. Meestal wordt daarom gekozen voor een structuur laminaat dat veel bescherming biedt tegen krassen en tevens tegen UV-licht.

• De printkwaliteit van de magneetbaan moet perfect zijn (mooie kleuren en scherpe teksten).
De pop-up wand moet sprankelen!

• De maatvoering moet perfect zijn
Een exact formaat van de banen is heel belangrijk. Want alleen dan ontstaat een eindresultaat    waarin nauwelijks naden zichtbaar zijn. Het beste resultaat wordt verkregen door machinaal en computergestuurd te snijden.

magneetbanen printen
Printen in hoge resolutie

Op zoek naar de ultieme magneetbaan Als Expo Display Service-groep met vele vestigingen in vele landen hebben wij de afgelopen 10 jaar heel veel materialen, machines en procedés getest. Op zoek naar de ultieme magneetbaan. Onze hedendaagse banen voor pop-up wanden scoren op alle genoemde punten maximaal. Logisch, want juist als groep met zeer grote volumes kunnen we investeren in de beste machines (zowel printers als lamineermachines) en de beste materialen. En zodra er iets nóg beters komt zijn we de eerste die dit invoeren.

magneet banen snijden 
computergestuurd snijden van magneetbanen

Machines en materialen afgestemd op de beste magneetbanen

We maken geen magneetbanen met machines die we toevallig al hadden staan en met materialen die we ook al voor andere toepassingen al in huis hadden. Nee, we hebben printers, lamineermachines (die “heet”lamineren) en materialen speciaal afgestemd op de beste magneetbanen. Daarnaast snijden we als één van de weinigen deze magneetbanen m.b.v. een computergestuurde machine, wat zorgt voor een zeer exact eindresultaat. Afhankelijk van het type systeem en het gewenste eindresultaat kiezen we het procedé dat voor onze klant beste eindresultaat geeft. Dat kunnen banen zijn bestaande uit 2 of 3 lagen.


Op hoge temperatuur lamineren

2-laags,  3-laags of 4-laags magneetbanen?

Onlangs hoorde ik een collega in de markt roepen dat zij betere magneetbanen leveren als wij. Dit omdat zij met 2-laags, 3-laags 4-laags of wat voor laags banen dan ook zouden werken. Zo wordt met dubieuze argumenten geprobeerd de klant te overbluffen. Is op zich natuurlijk ieders goed recht, maar als je bedenkt dat vooral de kleinere spelers zijn met slechts heel beperkte middelen qua machines en materialen die je zo af en toe dergelijke dingen hoort roepen, dan is het niet zo moeilijk te bedenken dat dit (laten we het voorzichtig zeggen) niet helemaal conform de waarheid is.

Als het gaat om de mooiste en meest strakke magneetbanen durven wij de concurrentie met iedereen aan. Want ik durf te stellen dat er niemand is die betere magneetbanen levert als wij.  Wel goedkoper, maar nooit beter. In veel gevallen wel heel veel minder... Want vooral de “low-budget” aanbieders leveren vaak magneetbanen die te dun zijn, bobbelen, kieren of snel beschadigen.

Natuurlijk ben ik als directeur van Expo Display Service wel enigszins bevooroordeeld, dat snapt u ook wel;). Daarom stel ik graag voor onze magneetbanen en pop-up wanden met eigen ogen te komen bekijken en beoordelen. U bent van harte welkom in één van onze showrooms!

Michel Rijnberg

]]>
Wed, 14 Sep 2011 09:52:54 +0200
<![CDATA[ Checklist beursdeelname met uw eigen stand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/checklist-beursdeelname-met-uw-eigen-stand Een zeer uitgebreide checklist beursdeelname is opgesteld door CLC-Vecta, de branche-organisatie waar ook Expo Display Service bij is aangesloten. Dit is een meer strategische checklist, met name bedoeld voor bedrijven die de uitvoering van beursstand willen uitbesteden. Die checklist beursdeelname is hier te downoaden.

1. Check uw beursstand.
Zet deze 2-3 weken van tevoren op om te bekijken of deze nog op alle punten aan uw eisen voldoet. Door dit tijdig te doen heeft u nog voldoende tijd om aanpassingen te realiseren. Check ook de verlichting van de stand en zorg voor:

2. Reservelampjes. 
De meeste lampen op beursstands en beurswanden zijn van het type halogeen, deze gaan na verloop van tijd kapot en moeten dan worden vervangen. Overigens zijn voor de meeste presentatiewanden en stands ook LED lampen beschikbaar, deze hebben een gigantisch lange levensduur.

3. Aanvragen stroom
Vindt u de prijzen voor stroom op beurzen vaak ook zo extreem hoog? Maar ja, u ontkomt er niet aan en zult deze dus meestal apart moeten aanvragen bij de beursorganisatie. Daarbij moet u aangeven hoeveel KW (Kilowatt = 1000 watt) ) u nodig heeft. Om dit te berekenen telt u het aantal watt van alle spots (bijvoorbeeld 10 spots van 150 watt is 1,5KW) en andere apparatuur (computers, koelkast, audiovideo etc.) bij elkaar op.  

4. Verlengsnoer(en)
Omdat het soms lastig schatten is waar het stroompunt (aansluitpunt) ligt, is het verstanding altijd een verlengsnoer mee te nemen. Heeft u zelf ook nog de nodige apparatuur op uw stand (laptop, monitorstand, audiovisueel etc.) neem dan maar meteen meerdere haspels/verlengsnoeren mee.  Zorg er bij haspels trouwens altijd voor dat deze volledig zijn afgerold ivm brandveiligheid.

5. Ducktape
De meeste zelfbouwstands worden direct op de vloerbedekking geplaatst. Nadeel daarvan is soms dat snoeren (zichtbaar) over de vloerbedekking lopen. Om te voorkomen dat de uw bezoekers of uw standbemanning hierover kunnen struikelen is z.g. ducktape zeer raadzaam. Als u kiest voor tape in de kleur van de vloerbedekking kunt u deze kabels tevens enigszins camoufleren.

6. Badges voor de standbemanning
Laat zien wie bij de stand hoort en zorg voor duidelijk zichtbare badges

7. Eten/drinken (catering)
Op hele kleine stands zult u waarschijnlijk geen uitgebreide catering organiseren. Kleine beursstands zijn meestal ook minder geschikt om met een klant of bezoeker te gaan zitten. Heeft u een grotere stand dan zult u vermoedelijk wel zitgelegenheid inplannen in het standontwerp en tevens zorgen voor een (klein) keukentje met een koelkast voor een dranke en een hapje. Ook is om (extern) catering in te huren.

8. Folders (tenminste, als u er tenminste voor kiest om geïnteresseerden folder of brochure mee te geven aan bezoekers)

9. Folderstandaard
In het geval een folderstandaard geen standaard onderdeel uitmaakt van uw beursstand kunt u deze kopen of huren. Kies daarbij een model dat past bij het design van uw stand.  

10. Schoonmaakdoekjes/glassex
Om panelen, beeldschermen (touchscreens…) of andere zaken netjes mee schoon te maken en te houden.

11. Stofzuiger
Niets zo vervelend om op de ochtend dat de beurs begint te ontdekken dat je tapijt of vloerbedekking niet netjes schoon is. En dat is heel vaak het geval omdat de avond voordat de beurs begint er nog door de organisatie en de andere standhouders druk wordt gewerkt. Daarbij beland er vaak vuil op uw tapijt. Een stofzuiger is dan handig.

12. Ipad/ map /tafel flipover etc.
Steeds meer bedrijven presenteren hun aanbod op een Ipad (of variant hierop). Maar ook een presentatiemap of flipover werkt prima. Zorg er in ieder geval voor dat u geïnteresseerden iets kunt laten zien.

13. Notitieblok/registratiesysteem
Het doel van uw beursdeelname is in contact komen met (potentiële) klanten. Zorg daarom voor een goed registratiesysteem waardoor u ook na de beurs weet:

• Met wie is er gesproken
• Wat is er besproken
• Welke actie moet ondernomen worden
• Op welke termijn

14. Agenda (s)
Om meteen afspraken met klanten of geïnteresseerden te kunnen inplannen!

15. Camera
OK, dit is misschien niet perse noodzakelijk, zeker niet nu de meeste mobiele telefoons ook foto’s maken, maar het is zeer aan te raden enkele foto’s te maken van uw beursstand. Deze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Lees voor meer informatie hierover het artikel 7 redenen om een foto of video te maken van uw beursstand.   

  ]]>
Tue, 06 Sep 2011 10:36:15 +0200
<![CDATA[ Consumenten staan positief tegenover samplingacties ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/promotiebalies-en-mobiele-balies-voor-samplingacties Samplingacties en demonstraties in winkels, winkelcentra en in supermarkten zijn al jaren voor veel merken succesvol als het gaat om het presenteren en (her)introduceren van producten aan consumenten. 80%  van de aankoopbeslissingen wordt tenslotte genomen op de winkelvloer. Tijdens een productdemonstratie of verkoopdemonstratie kunnen consumenten de producten ruiken, proeven aanraken en proberen. De aanwezigheid van een hostess of demonstratrice, ondersteund met visueel materiaal zoals balies, banners en displays, kan deze consument vaak net over de streep trekken om het product te proberen of te kopen. Wat de eerste stap is als het gaat om het tot stand brengen van herhalingsaankopen.

Mobiele balies, togen en promotiebalies hebben zowel een praktische als communicatieve functie.

Op de winkelvloer is de ruimte voor hostesses en demonstratrices vaak heel beperkt. Toch is het uiteraard heel belangrijk dat de totale presentatie opvalt en aandacht trekt. Daarnaast heeft een demonstratrice werkruimte nodig om producten te presenteren en te demonstreren. Om deze redenen wordt vaak gekozen voor mobiele balies, togen of promotiebalies. Omdat deze full colour bedrukt kunnen worden kan hiermee de juiste sfeer en uitstraling worden gerealiseerd, passend bij het merk en het product. Voor nóg meer exposure kunnen ook bannerdisplays, roldisplays en rolbanners worden ingezet. Zo kan met simpele middelen een perfecte presentatie of demonstratie worden neergezet.

In het gamma van Expo Display Service bvba zijn veel van deze mobiele balies of promotiebalies te vinden. En ook bannerdisplays en roldisplays zijn in vele maten en uitvoeringen beschikbaar. Heeft u daarom een samplingactie, productpresentatie of verkoop demonstratie gepland staan, neem dan een contact op met ons kantoor in Antwerpen of vraag voor meer informatie de gratis catalogus aan. 

Michel Rijnberg

]]>
Thu, 25 Aug 2011 16:48:39 +0200
<![CDATA[ plan nu uw beursdeelname voor komend najaar! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/plan-nu-uw-beursdeelname-voor-komend-najaar! Als u deze beursdeelnames nog niet helemaal rond heeft is het zaak om dit zo snel mogelijk alsnog te doen. Tenslotte geldt ook bij het deelnemen aan beurzen dat een goede voorbereiding de basis is voor succes. Als u een beursstand gaat huren, bespreek dan alle details tijdig met de standbouwer, verhuurder van de beursstand, of andere partij die hierbij betrokken is. Want ook voor hen zijn de maanden september, oktober en november maanden van topdrukte waarin alle zeilen bijgezet moeten worden om aan de vraag en wensen van hun klanten te kunnen voldoen.

Op welke wijze kan uw bestaande beursstand worden verbeterd?

Bent u in het bezit van uw eigen beursstand (bijvoorbeeld een mobiele stand of systeemstand), laat deze dan nu (bijvoorbeeld bij u in het magazijn) opzetten om alle onderdelen kritisch te controleren. Kijk daarbij behalve naar het systeem zelf ook kritisch naar de communicatie en bedrukking ervan. Vertelt deze nog steeds het verhaal zoals u wilt? Sluit deze nog aan bij uw huidige strategie? Een stand moet de bezoeker in korte tijd overtuigen en aansporen tot actie. Voldoet in dat opzicht uw stand nog. Nu is de tijd om te nog eens kritisch te kijken naar uw presentatie. Soms kunnen met kleine ingrepen grote verbeteringen gerealiseerd worden die van grote invloed kunnen zijn op het resultaat van uw beursdeelname.

Uw beursstand laten checken?

Ook is het in veel gevallen mogelijk om tegen een kleine vergoeding uw eigen beursstand te laten checken door de leverancier van deze stand. Met als voordeel dat deze eventuele reparaties aan het systeem meteen kan herstellen. Zodat u weer met een perfecte stand voor de dag kunt komen. Zeker een goede optie als u niet de tijd, de mensen of de ruimte heeft om de stand op te (laten) bouwen.

Last minute resulteert in stress en kost geld

Of u het nu zelf doet of laat doen, zorg dat u op tijd bent. Last minute organiseren resulteert altijd in de nodige stress en kost bijna altijd meer geld. Deelnemen aan beurzen is voor veel bedrijven heel belangrijk als het gaat om het aanboren van nieuwe contacten en het verstevigen van de relatie met bestaande klanten. Met een goede voorbereiding zet u de eerste stap. Begin er nu aan!

Michel Rijnberg - Expo Display Service BVBA

]]>
Mon, 15 Aug 2011 07:25:39 +0200
<![CDATA[ koop geen presentatiewand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/koop-geen-presentatiewand Dit soort telefoontjes en mailtjes van bedrijven die op zoek zijn naar een ”mobiele presentatie” komen bijna dagelijks bij ons binnen. En daar zijn we heel blij mee!

Als we vervolgens verder in gesprek komen met zo’n bedrijf om de wensen en eisen voor zo’n presentatiewand of beurswand door te nemen stellen wij ook de vraag welke communicatie doelstellingen dit bedrijf heeft. Doelgroep, aanbod, imago, stijl, pay-off, vervolgacties enz. enz, zijn tenslotte allemaal items die belangrijk kunnen zijn voor het ontwikkelen van een geslaagde presentatie.

Technische eigenschappen van een presentatiewand?

Vaak blijkt dan dat het bedrijf in kwestie hier nog niet echt over nagedacht heeft. En dat de wensen en eisen zich voornamelijk richten op het technische en fysieke vlak van het aan te schaffen systeem. Zoals bijvoorbeeld: 

 • het systeem moet licht in gewicht zijn,
 • maximaal 4 meter breed
 • gemakkelijk te vervoeren
 • in een middenklasse personenauto te vervoeren
 • in maximaal 15 minuten kunnen worden opgebouwd
 • een geïntegreerd LCD beeldscherm hebben
 • een bijpassende toog hebben
 • enz. enz. enz. 

Op zich begrijpelijk, want als de presentatiewand niet aan deze voorwaarden voldoet dan zal dit de nodige praktische problemen voor het bedrijf opleveren. Want bedrijven gaan juist over tot de aanschaf van hun eigen presentatiewand omdat ze deze zelf willen kunnen opzetten en afbreken. Dit om zodoende flexibel te zijn (niet meer afhankelijk van anderen) en om tijd en geld te besparen. 

Toch is het opmerkelijk dat sommige bedrijven beginnen met de genoemde aspecten van een beurswand zonder helder in beeld te hebben welke rol deze beurswand moet gaan vervullen. Eigenlijk zou de besluitvorming omtrent een presentatiewand in omgekeerde volgorde moeten plaatsvinden. En zou men op zoek moeten zijn naar een presentatie die: 

 • de aandacht trekt
 • het nieuwe XYZ product onder de aandacht brengt
 • de belangrijkste USP’s visualiseert
 • aanspoort tot het bijwonen van een demonstratie
 • prikkelt tot het maken van een vervolgafspraak
 • etc. etc. etc.

Deze aspecten worden echter vaak naar de achtergrond verdrongen of gaan pas spelen zodra de keuze voor de presentatiewand al is gemaakt. En dat is eigenlijk vreemd. 

Is er verschil tussen een standbouw stand en een presentatiewand?

Opvallend ook, want bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld een beursstand concept voor een eenmalig gebouwde (standenbouw) stand zijn dit meestal wél de belangrijkste onderdelen van de briefing naar de standenbouwer. En dat terwijl het doel van een eenmalig gebouwde beursstand en een presentatiewand toch echt dezelfde is. Namelijk het neerzetten van een geslaagde presentatie. Dat het bij het neerzetten van een beurspresentatie m.b.v. een presentatiewand meestal gaat om kleinere oppervlakten speelt daarbij geen rol. Sterker nog, dat maakt het belang van een goede communicatie van de presentatiewand eigenlijk nóg groter. Met een kleine beursstand is het immers lastiger om de aandacht te trekken en om een goed verhaal te vertellen als met een grote beursstand. Maar toch wordt een presentatiewand soms meer gezien als gebruiksvoorwerp dan als communicatie instrument. 

Met als gevolg dat je op beurzen en evenementen veel presentatiewanden ziet die volgens mij ongeschikt zijn voor hun doel. Beurswanden die niet de aandacht op zich weten te vestigen en al helemaal niet vertellen waarom product of bedrijf XYZ wel eens interessant zou kunnen zijn voor de bezoeker. Of, nog erger, beurswanden waarvan niet alleen de communicatie, maar ook de kwaliteit en de fysieke gesteldheid ervan van bedenkelijke kwaliteit is. Kreukelige of slechte bedrukking, ondeugdelijke verlichting en zelfs kapotte systemen zijn zaken die iedereen die regelmatig op beurzen loopt met eigen ogen kan constateren. Het is niet vreemd dat juist deze bedrijven dan achteraf klagen dat de beurs waardeloos was en alleen maar geld heeft kost. Ja natuurlijk… 

Een presentatie die scoort 

Een goede presentatiewand alleen is natuurlijk geen garantie op succes. Daarvoor zijn ook andere factoren belangrijk. Maar om succes te behalen met een presentatiewand waarvan de bezoeker in het voorbijlopen niet begrijpt wat het bedrijf nou precies doet gaat zeker geen succes opleveren. In dat geval kunnen deze bedrijven hun marketing euro’s beter op een andere manier besteden. Want los van het feit dat een presentatiewand aan een aantal praktische eisen moet voldoen, staat of valt het resultaat dat er mee wordt behaald toch echt met de communicatie ervan. 

Mijn advies is dan ook: koop geen presentatiewand maar koop een presentatie die scoort. Koop een “3D beurs-presentatie” die uw verhaal vertelt en uw boodschap goed overbrengt. En bekijk vervolgens welk systeem hiervoor als drager hiervoor het meest geschikt is. En dat zou in veel gevallen inderdaad wel eens een bepaald type presentatiewand kunnen zijn. En dat is natuurlijk prima. Succes! 

Michel Rijnberg
Expo Display Service BVBA

]]>
Wed, 20 Jul 2011 11:40:07 +0200
<![CDATA[ relaties vooraf uitnodigen op uw beursstand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/relaties-vooraf-uitnodigen-op-uw-beursstand Het beste effect bereikt u met een e-mailing

Wat we bij onze eigen beursdeelnames de afgelopen 2 jaar hebben gedaan is het versturen van een emailing naar onze gehele database. In deze emailing gaven we onze relaties (klanten en potentiële klanten) de mogelijkheid via een antwoordformulier op onze website een gratis entreekaart aan te vragen. De reacties waren zeer groot. Zeer veel bedrijven vulden het digitale antwoordformulier in met het verzoek om één of enkele gratis toegangskaarten. Zelfs zoveel dat we bij de beursorganisatie extra kaarten moesten aanvragen. Om een idee te geven: voor de Promz in Utrecht waar we volgende week staan verstuurden we inmiddels ruim 500 kaarten… Gemiddeld per beurs kwamen we uit 200-400 verstuurde kaarten. Heel behoorlijke aantallen dus.

Win-win-win situatie

Door deze emailing werd er een win-win-win situatie gerealiseerd voor onze relatie, de beursorganisator en voor onszelf; 1. Onze relatie: deze kreeg een gratis toegangskaart 2. Voor onszelf: voorafgaand aan de beurs hadden wij een extra contactmoment met onze (potentiële) klant en extra bezoek op onze website. Tevens waren wij positief onder de aandacht gekomen bij onze relaties (ze hadden immers een gratis toegangskaart gekregen). Tijdens de beurs kregen we ook daadwerkelijk meer bezoekers op onze beursstand. 3. De beursorganisator: deze kon rekenen op meer bezoekers. Veel (maar natuurlijk niet alle) bedrijven en personen die een gratis toegangskaart bestelden meldden zich ook daadwerkelijk op onze beursstand. Om ons te bedanken voor deze kaart en/of omdat ze interesse hadden in onze producten en oplossingen.

Voorwaarden om deze actie te laten slagen

De mate van uw succes hangt natuurlijk af van de kwaliteit en de grootte van uw database. Met name de beschikbaarheid van goede e-mailadressen (opt-in) is belangrijk. Hoe beter en groter die database is, hoe meer succes u zult hebben. Wat ook helpt is een software die gekoppeld is aan uw database zodat u eenvoudig zelf emailingen kunt versturen. Wij werken als CRM met Winris en hiermee kunnen we heel gemakkelijk selecties maken en zelf emailingen versturen. Deze software houdt zelf bij wie zich afmeldt voor onze emailingen zodat deze in de toekomst worden uitgesloten en maakt tevens de analyses zodat we precies kunnen zien hoeveel personen de mailing daadwerkelijk hebben bekeken etc. Er zijn ook losse software pakketten te koop waarmee u zelf uw eigen emailingen kunt maken en die in veel gevallen aan uw bestaande CRM pakket kunnen worden gekoppeld.

U zorgt als exposant voor meer bezoekers op de beurs

En dat zou dus eigenlijk beloond moeten worden door de organisator… In ieder geval is het bijna altijd mogelijk gratis kaarten van de organisator te verkrijgen waardoor deze u niets kosten behalve de kosten voor het versturen. Er zijn echter ook organisatoren die korting willen geven op de beursdeelname als u in staat bent extra bezoekers voor hun te genereren. Ook dat is dus een extra reden om uw relaties uit te nodigen op uw beursstand.

Zijn er ook nadelen?

Nou, eigenlijk maar nauwelijks. Natuurlijk kost het versturen van enkele honderden kaarten u een paar honderd euro portokosten, maar ik denk dat u die er graag voor over heeft. En natuurlijk kost het tijd om een emailing te maken of te laten maken. In het laatste geval zullen daar ook nog wat kosten voor betaald moeten worden. Op het totaalbedrag van de kosten van uw beursdeelname zal dit echter niet het grote verschil maken, terwijl het effect zoals beschreven behoorlijk groot is.

Bang voor de concurrentie?

Wat ik wel eens heb gehoord van bedrijven is dat ze door het uitnodigen van hun klanten deze ook de gelegenheid geef de beursstand van de concurrentie te bezoeken. En dat ze dit daarom liever niet doen. Tja, natuurlijk staat u niet alleen op een beurs en is uw concurrentie ook aanwezig. U moet echter dat van uw eigen kracht uitgaan. Uw klanten vergelijken u toch wel. Is het niet op de beurs dan doen ze dat wel op andere manieren. Bovendien zijn ze toch niet voor niets klant bij u geworden? En stel dat u ze niet uitnodigt en uw concurrentie (altijd op zoek naar nieuwe klanten) doet dat wel, welk gevoel geeft dat dan aan uw klant? Het uitnodigen van relaties op uw beursstand biedt dus veel voordelen, zeker als u dit slim aanpakt. Succes! 

Michel Rijnberg
Expo Display Service bvba

]]>
Thu, 07 Jul 2011 10:49:45 +0200
<![CDATA[ de paraplustand ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/de-paraplustand Vanaf het eerste moment vond ik paraplustand meteen een mooi woord. Een woord dat de werking van een dergelijke stand prachtig visueel beschrijft. Een stand die je als een paraplu kunt uitvouwen. In een handomdraai dus.


paraplustandparaplustand


De paraplustand in andere landen

In Nederland spreken we naast paraplustand meestal over presentatiewand, beurswand of pop-up stand. Met deze verschillende namen wordt vaak hetzelfde bedoeld. Ook in Duitsland is de term “Regenschirm wand" behoorlijk ingeburgerd. En in het Frans wordt een dergelijke systeem ook wel “stand parapluie” genoemd. In het Engels wordt de letterlijke vertaling van parapluwandvoor zover ik weet niet gebruikt (Umbrella stand??). Wel hoor je daar soms de term “spiderwall” gebruikt worden. De nederlandse vertaling hiervan, “spinwand” hoor je soms ook hier wel gebruikt worden. Veel termen voor vergelijkbare systemen dus.

Wat is een paraplustand?

Simpel gezegd is een paraplustand een systeem om snel en eenvoudig een beursstand mee te kunnen maken of inrichten. De basis wordt gevormd door een lichtgewicht opvouwbaar frame die in enkele seconden wordt uitgevouwen. Waarna de communicatie, tegenwoordig meestal in de vorm van bedrukte magneetbanen, wordt opgehangen. Zo wordt in een paar minuten een opvallende eyecatcher gecreëerd.

Communiceren met paraplustands 

Paraplustands worden al vele jaren veel gebruikt op beurzen, congressen, banenmarkten en andere evenementen. De belangrijkste motivatie voor bedrijven om een paraplustand aan te schaffen is meestal het gebruiksgemak (licht, snel op te zetten, makkelijk in 1 koffer te transporteren etc.) en de aantrekkelijke prijs. Daarbij wordt soms voorbijgegaan aan het feit dat de communicatie van de paraplustand eigenlijk veel belangrijker is als de paraplustand zelf. Want die bepaald in hoeverre de paraplustand een bijdrage levert aan het realiseren van de (beurs) doelstellingen. Voorbeelden van paraplustands in het assortiment van Expo Display Service zijn Expostar Magnetic, Ecofix, Quickfix en Quickfix Xpressions.

Als u vragen heeft over deze of andere systemen en oplossingen voor beurzen en evenementen, dan beantwoorden wij die uiteraard graag.

Michel Rijnberg
CEO Expo Display Service Benelux

 

 

 


 

]]>
Thu, 23 Jun 2011 14:24:11 +0200
<![CDATA[ beursstand kopen of huren ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beursstand-kopen-of-huren 1.  U kunt een beursstand huren op basis van traditionele houtbouw (“houtbouwstand”)
2.  U kunt een beursstand huren op basis van systeembouw (“systeemstand”)
3.  U kunt een mobiele beursstand kopen.

Welke optie voor u het beste is hangt met name af van:

a) Frequentie – hoe vaak u een beurs of ander evenement heeft
b) Budget – hoeveel budget kunt u voor uw beursstand vrijmaken
c) Formaat – hoe groot is uw beursstand
d) Look & feel – wat is de gewenste uitstraling die u met uw beursstand wilt hebben.

houtbouw stand

Houtbouwstand huren

Als u een stand huurt dan heeft u of de ontwerper van uw beursstand alle creatieve vrijheid om deze te ontwerpen zoals u als klant dit voor ogen heeft. Zeker in het geval u kiest voor een houtbouw stand waarbij eigenlijk “alles” wel mogelijk is.

Dat is meteen ook één van de grootste voordelen van zo’n beursstand, want juist met een houtbouwstand kunt u een unieke en exclusieve uitstraling realiseren. De ontwerper bedenkt en tekent aan de hand van uw briefing de stand, en de standbouwafdeling bouwt deze vervolgens op de beurs van uw keuze. En na de beurs gaan de nog bruikbare delen van uw stand terug naar de standbouwer om te worden opgeslagen. Het grootste gedeelte van uw beursstand zal in de meeste gevallen echter in de container verdwijnen. En dat is één van de aspecten waar opdrachtgevers in toenemende mate moeite mee hebben.

En houtbouwstand is vooral bedoeld voor eenmalig gebruik en dan vooral voor bedrijven die veel waarde hechten aan een unieke en exclusieve uitstraling. Een houtbouw beursstand zal gemiddeld genomen duurder zijn als een systeemstand. Dit komt omdat deze speciaal voor u is ontworpen en gebouwd en omdat de gebruikte onderdelen en materialen vaak slecht herbruikbaar zijn.

Voordelen houtbouwstand;

• Veel creatieve vrijheid qua vorm, design en materiaalgebruik
• Unieke en exclusieve uitstraling en design (custom-made look).

Nadelen houtbouwstand

• Hogere prijs
• Minder “groen”(milieuvriendelijk) omdat veel materialen eenmalig worden gebruikt.
• Vereist meer planning omdat er meer tijd nodig is voor ontwikkeling, voorbereiding en voor het opbouwen. Dit   vertaalt zich ook terug in de hogere prijs.


systeem stand

Systeemstand huren (beursstand gebouwd m.b.v. standbouwprofielen en panelen)

Als u een stand wilt huren kunt u ook een beursstand laten bouwen m.b.v. één van de vele typen standbouwsystemen. Dergelijke “systeemstands bestaan uit (meestal) aluminium profielen waar panelen of doeken in of aan bevestigd kunnen worden. Door het enorm grote aanbod van typen profielen en systemen zijn de mogelijkheden met dergelijke standbouw profielen enorm groot.

Bekende merken systeemstands zijn bijvoorbeeld Octanorm, Syma, Matrix en Burkhart Leitner. Maar naast deze merken zijn er nog vele andere merken die bijna allen zo hun specifieke kenmerken hebben en allemaal geschikt zijn om er een mooie en goede beursstand mee te bouwen. Hoe de beursstand hiermee er uit komt te zien wordt,  in overleg met u, voornamelijk bepaald door de ontwerper, standbouwer of leverancier van dergelijke systeemstands).

Alhoewel systeemstands doorgaans meer een “standaard” uitstraling hebben (in vergelijk met een houtbouw beursstand) worden er prachtige systeemstands gerealiseerd.

Voordelen systeemstand

• Goedkoper doordat er minder manuren nodig zijn voor het ontwerpen, vervoeren, opbouwen en afbreken van de systeemstand
• Kortere doorlooptijd en sneller op te bouwen
• Milieuvriendelijker (de meeste materialen kunnen worden hergebruikt)

Nadelen systeemstand

• Een doorgaans wat meer “standaard” en dus minder exclusieve uitstraling
• Minder creatieve vrijheid als bij een houtbouwstand omdat een systeemstand is opgebouwd uit standaard elementen met standaard maten.

Een mobiele beursstand aanschaffen (en zelf opbouwen)

Deze optie is bedoeld voor bedrijven die met enige regelmaat op beurzen dan wel op andere evenementen staan waar ze hun beursstand (of delen van deze meestal modulair opgebouwde beursstand) kunnen inzetten. Een mobiele stand is eigenlijk ook een systeemstand, maar dan een systeemstand die zo is gemaakt dat deze;

a) gemakkelijk en compact is te vervoeren
b) snel en eenvoudig is op te bouwen
c) in veel gevallen modulair (dus geheel of gedeeltelijk) is op te bouwen.

De prijs van het aanschaffen van een dergelijke mobiele beursstand is hoger als bij het huren van een houtbouw stand of systeemstand. Het grote voordeel is dan wel dat de stand uw eigendom is en u dus maar één keer hoeft te investeren.

portable beursstand

Daar waar u bij het huren van een beursstand (zowel bij een houtbouwstand als een systeemstand) bij een volgende beurs weer bij “nul” begint, hoeft u als u in het bezit bent van uw eigen beursstand bij een volgende beurs slechts de standoppervlakte te huren. Hoe vaker u dus uw mobiele beursstand gebruikt, hoe goedkoper de kosten per beurs worden. Bovendien bespaart u met uw eigen mobiele beursstand veel tijd. Want bij het huren van een stand moet u zich iedere keer weer bezig moet houden met de planning, de briefing naar de standbouwer, het ontwerp van de stand, het thema van uw stand etc. etc. Als u echter in het bezit bent van uw eigen mobiele stand, dan bent u veel flexibeler en kunt u sneller reageren. Dat betekent natuurlijk wel dat u bij het aanschaffen van een mobiele stand goed moet nadenken over de communicatie en de uitstraling ervan, zodat deze ook daadwerkelijk meerdere keren kan worden ingezet zonder dat al te grote (en dus kostbare) aanpassingen nodig zijn.

Als u dat doet bespaart u met de aanschaf van een mobiele stand veel geld. Waarbij u nog meer gaat besparen op het moment dat u deze mobiele stand zelf gaat opbouwen. De grootste kosten bij “standbouw” worden immers gevormd door het aantal man-uren dat in het opbouwen en afbreken gaat zitten. Met een mobiele stand, die compact te vervoeren is en gemakkelijk en snel is op te bouwen en te demonteren, is dit aantal uren beperkt.

mobiele stand

Nadelen mobiele stand

• U moet zelf zorgen voor het opbouwen en afbreken van uw mobiele stand en het aanvragen/huren van aanvullende zaken (meubilair, stroom, tapijt)
• Hogere initiële aanschaf (in vergelijking met het huren van een beursstand)
• Minder creatieve vrijheid (in vergelijking met een houtbouw beursstand).

Voordelen mobiele stand

• (Veel) lagere kosten per beurs als bij het huren van een beursstand (houtbouw of systeembouw)
• Meer flexibiliteit en minder voorbereidingstijd
• Milieuvriendelijk omdat de materialen keer-op-keer hergebruikt kunnen worden
• U bent minder afhankelijk van externe partijen, zeker als u uw mobiele stand zelf opbouwt.

Samengevat heeft u dus nogal wat keuze mogelijkheden. Door rekening te houden met de hierboven genoemde voordelen en nadelen moet het zeker mogelijk zijn de voor u beste keuze te bepalen. Succes!

Michel Rijnberg
Expo Display Service BVBA

 

]]>
Wed, 08 Jun 2011 16:24:56 +0200
<![CDATA[ indraaibare vitrine ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/indraaibare-vitrine

Deze vitrines kunnen  in een handomdraai worden ingedraaid en uitgedraaid waardoor ze dus snel en gemakkelijk zijn op te bouwen en af te breken. Het principe van onze Expo Turn Up Tower indraaibare vitrine is identiek aan die van onze Expo Turn Up Counter (indraaibare balie).

De Expo Turn Up Tower combineert op elegante wijze communicatie (logo, afbeeldingen, teksten etc.) met productpresentatie. De in de vitrine geintegreerde verlichting zorgt voor een mooie uitlichting van uw producten.

Interesse in de Expo Turn Up Tower? Bestel 'm online of neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak in één van onze showrooms.

]]>
Mon, 06 Jun 2011 14:29:09 +0200
<![CDATA[ een beurswand of beursstand op basis van truss systemen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/een-beurswand-of-beursstand-op-basis-van-truss-systemen Truss-systemen zijn van oudsher vooral zwaar en onhandig, maar onze nieuwe ExpoTruss beurswanden en beursstanden zijn licht en compact. Ideaal dus om mee te nemen en zelf eenvoudig op te bouwen. Omdat ExpoTruss systemen modulair zijn kunt u met deze truss systemen zowel een eenvoudige maar doeltreffende beurswand creëren, maar net zo goed ook een complete en modulaire beursstand met een eigentijdse en moderne look.

Meer weten over de ExpoTruss systemen? Maak dan is een vrijblijvende afspraak in onze showroom in Antwerpen om deze lichtgewicht truss systemen (of één van de vele andere beurswand of beursstand systemen natuurlijk) nader te bekijken.

truss beursstand
truss buerswand

]]>
Fri, 29 Apr 2011 11:37:36 +0200
<![CDATA[ nieuwe catalogus nu beschikbaar ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-catalogus-nu-beschikbaar beursstanden, beurswanden en andere beursmaterialen om van uw beurs of event een succes te maken. Wilt u de nieuwe catalogus gratis ontvangen? Klik hier en we sturen hem u vandaag nog toe! ]]> Fri, 01 Apr 2011 12:02:05 +0200 <![CDATA[ beursstanden filmpje op youtube ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/beursstanden-filmpje-op-youtube http://www.youtube.com/watch?v=o9WHx4MaN5U

Wil je meer weten over beursstanden of over het getoonde Expo Prestige systeem, neem dan contact op of per telefoon op 03 385 21 96.

Ontwerp je eigen beursstand

Je kan zelfs je eigen stand ontwerpen via My Expo Design.
Het gebruik My Expo Design is gratis en werkt als volgt :

1. Klik op onderstaande link
2. Maak uw gratis account aan
3. Bepaal de afmetingen van uw stand d.m.v. het floorplan (settings)
4. Kies de verschillende Expo Prestige elementen uit het linker menu
5. Kies de connectors om de modules te verbinden
6. Kies eventueel accessoires zoals verlichting, personen,meubilair etc.
7. Draai het beeld en bekijk uw stand vanuit verschillende hoeken
8. Maak een PDF van uw ontwerp en verstuur deze per mail aan uw email adres.

Klik hier om te starten met het ontwerpen van uw eigen beursstand.

]]>
Wed, 12 Jan 2011 16:15:54 +0100
<![CDATA[ led lampen op beursstanden en presentatiewanden ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/led-lampen-op-beursstanden-en-presentatiewanden-
Kiest u voor gloeilampen, halogeenlampen of led lampen op uw beursstand of presentatiewand?

Al vanaf het begin in 1979 levert Expo Display Service bijpassende verlichting bij de verkoop van haar beursstanden en presentatiewanden. Oorspronkelijk waren dit gloeilampen van 75Watt, maar vanaf 1990 werden deze steeds vaker vervangen door de destijds nieuwe halogeenlampen. De voornaamste reden daarvan was dat het licht van halogeenlampen mooier en "witter" was. Bovendien verbruikten ze ook nog eens minder stroom. De afgelopen 10 jaar werden daarom nagenoeg uitsluitend halogeenspots verkocht.

Daarbij hebben klanten de keuze tussen z.g. "breedstraler spots" van 150W of "designspots" van 12 volt en 50W. Deze laatste hebben een elektronische transformator en zijn geliefd om hun fijne design en accentverlichting. Ze zijn ook populair bij bedrijven die in Amerika exposeren omdat ook trafo’s van 120 Volt leverbaar zijn. Daardoor kunnen deze designspots ook in Amerika gebruikt worden. Breedstraler spots zijn de beste keus als u uw beursstand of beurswand maximaal wilt uitlichten.

Sinds een paar jaar worden bij beursstanden en presentatiewanden ook led spots en led lampen aangeboden. De technici zullen misschien weten dat led staat voor: Light Emitting Diode. Dit is een "halfgeleidercomponent" dat licht uitstraalt als er elektrische stroom in de doorlaatrichting wordt doorgestuurd. Dat weten we dan weer…

beurwand met led lampen

Led spots op beursstanden en presentatiewanden 

Het licht dat de eerste led lampen gaven was nogal koud en blauw. Veel mensen vonden dit dan ook niet zo mooi. Deze "eerste generatie" led lampen gaven ook nog eens veel minder licht zodat de beursstand en presentatiewand vaak onderbelicht bleef. Ondanks deze nadelen kozen sommige klanten toch voor led spots. Voornamelijk omdat ze modern, duurzaam en milieuvriendelijk waren. De nieuwste generatie led lampen geven wel een mooi, natuurlijk en "warm" licht.


led lampen beursstand
 
led spots zijn duurzaam en milieuvriendelijk

De CO2 die led spots uitstoten is 90% lager dan bij halogeenspots. Led spots verbruiken ook minder stroom omdat 80% van de energie wordt omgezet in licht en 20% in warmte. Een extra praktisch voordeel is dat led spots daardoor veel minder warmte afgeven waardoor het veel aangenamer vertoeven is in een beursstand met vele spots.

Branduren halogeen versus Led 

Led lampen branden ook nog eens veel langer als halogeenspots. Een gewone halogeenspot heeft gemiddeld een 25.000 branduren terwijl dit bij een led lamp wel 45.000 uren is. Dit betekent dat led spots veel langer meegaan als de tradionele halogeenverlichting.

We kunnen dus concluderen dat led lampen een aantal voordelen hebben ten opzichte van de ""tradionele" halogeenspots. Door deze vele voordelen is het aannemelijk dat led verlichting in de komende jaren de huidige type’s verlichting zal vervangen.

Heeft u interesse in ledlampen voor uw beursstand of presentatiewand? Neem dan contact op met Patrick Dielman voor prijzen en meer informatie. Of kom ze bekijken in de toonzaal in Antwerpen.

 

]]>
Mon, 13 Dec 2010 15:01:10 +0100
<![CDATA[ ontwerp uw eigen beursstand online ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/ 1. Klik op onderstaande link
2. Maak uw gratis account aan
3. Bepaal de afmetingen van uw stand d.m.v. het floorplan (settings)
4. Kies de verschillende Expo Prestige elementen uit het linker menu
5. Kies de connectors om de modules te verbinden
6. Kies eventueel accessoires zoals verlichting, personen,meubilair etc.
7. Draai het beeld en bekijk uw stand vanuit verschillende hoeken
8. Maak een PDF van uw ontwerp en verstuur deze per mail aan uw email adres.

Klik hier om te starten met het ontwerpen van uw eigen beursstand.

Met My Expo Design krijgt u op voorhand al een goed idee van hoe uw stand er kan gaan uitzien. Spelenderwijs ontdekt u wat allemaal kan met de verschillende elementen. 

Wenst u een professioneel en gepersonaliseerd ontwerp te ontvangen? Neem dan contact op met uw accountmanager om een ontwerp te bespreken of een afspraak te maken in onze toonzaal in Antwerpen of bij u op kantoor.

]]>
Fri, 03 Dec 2010 17:34:58 +0100
<![CDATA[ milieuvriendelijke folderrekken vervaardigd uit bamboe ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/milieuvriendelijke-folderrekken-vervaardigd-uit-bamboe folderrek in zijn gamma vervaardigd uit bamboe.
Dit uit bamboe vervaardigd folderrek is erg duurzaam en heeft daarenboven een elegant design.
Bamboe is een natuurvriendelijke houtsoort vermits de moederplant jaarlijks nieuwe scheuten aanmaakt die reeds na enkele maanden een volwassen hoogte bereiken. Bamboe groeit erg snel en nieuwe stammen zijn reeds na 5 jaar voldoende uitgehard. Daardoor kunnen jaarlijks 5 oude stammen geoogst worden zonder dat de omvang van het bamboebos kleiner wordt. Daarenboven komt bamboe bijna uitsluitend uit duurzaam beheerde plantages, wat bijvoorbeeld bij tropisch hardhout veel minder vanzelfsprekend is.
Bamboe is dus milieuvriendelijk en heeft bovendien een prachtige natuurlijke uitstraling. Deze elementen zijn ook terug te vinden in het mooie en nieuwe bamboe folderrek.

Meer weten over folderrekken en folderstandaards? Klik hier om het gehele assortiment te bekijken of direct (online) te bestellen.
]]>
Fri, 03 Dec 2010 17:12:51 +0100
<![CDATA[ een plooibare desk of opvouwbare balie in combinatie met lcd schermen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/een-plooibare-desk-of-opvouwbare-balie-in-combinatie-met-lcd-schermen LCD schermen met ingebouwde afspeelmogelijkheden

Hou er bij de keuze van het scherm rekening mee dat er beeldschermen bestaan mét en zonder geïntegreerde afspeelmogelijkheid. Dit houdt in dat uw presentatie op een geheugenkaart wordt gezet waardoor een DVD-speler of computer overbodig worden.
Kan in elke plooibare desk of opvouwbare balie een beeldscherm worden geintegreerd?

In onderstaande plooibare desks of opvouwbare balies kunnen beeldschermen worden geïntegreerd;

* Highline Counter
* Counterfix balie
* Butterfly balie
* Expo Design Counters 

Interesse in een plooibare desk of opvouwbare balie met een LCD beeldscherm? Neem dan vrijblijvend contact met ons of maak een afspraak in een van showrooms om deze desks te bekijken.
 

 

]]>
Thu, 18 Nov 2010 14:49:05 +0100
<![CDATA[ folderrekken en plooibare brochurehouders nu ook online bestellen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/folderrekken-en-plooibare-brochurehouders-nu-ook-online-bestellen folderekken online bestellen

Vanaf vandaag zijn al onze plooibare folderrekken en brochurehouders direct online te bestellen en te te betalen. U kan betalen via Bancontact Mister Cash, credit-card of via een bankoverschrijving. Doorgaans zijn alle folderrekken uit stock leverbaar en worden na betaling meteen geleverd. 

Klik hier voor een overzicht of bel ons op 03 385 21 96 voor meer informatie.

]]>
Thu, 14 Oct 2010 17:54:54 +0200
<![CDATA[ pop up plooistand met ge´ntegreerd beeldscherm extra opvallen! ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/pop-up-plooistand-met-ge├»ntegreerd-beeldscherm---extra-opvallen! Een LCD beeldscherm integreren in een pop up stand of plooistand kan een meerwaarde geven aan een beursstand. Pop up wanden zijn de laatste jaren alsmaar populairder geworden. Eigenlijk kom je ze op elke beurs wel tegen. Momenteel zijn het vooral LCD beeldschermen die in de pop up wanden en plooistanden worden geïntegreerd. Deze zullen waarschijnlijk op termijn vervangen worden door Led-beeldschermen. Het integreren van een beeldscherm maakt een pop up wand of plooistand in elk geval ‘dynamischer’.

Geschiedenis van pop up wanden

Pop up standen zijn bepaald niet nieuw. Al in 1979 startte Expo Display Service met de verkoop van de eerste pop up wand, de Nomadic Instant. Dit destijds zeer vernieuwende systeem lag aan de basis van alle huidige pop up wanden en plooistanden op de markt. Oorspronkelijk werden er in het pop up frame of ‘paraplu stand’ losse vierkante paneeltjes bevestigd met elastiekjes. Deze ‘puzzel’ van paneeltjes sloot niet zo naadloos aan waardoor je niet echt 1 mooie grote visual had.

plooistand

Pop up standen vanaf eind jaren ’80 als maar beter

Vanaf eind jaren ’80 werden de pop up wanden en pop up plooistanden uitgerust met magnetische banen. In 1990 bouwde Expo Display Service een complete stand met een pop-up systeem, de voorloper van ons huidige Expo Prestige modulaire standsysteem. Ook andere fabrikanten toonden daar de eerste pop up systemen met magneetbanen. Het voordeeel van de magneetbanen was dat je nu wel een mooi naadloze foto kon presenteren. Deze innovatie kon rekenen op heel wat toeschouwers op deze Euroshop. Ook volgend jaar op 26 februari t/m 2 maart zal Expo Display Service weer aanwezig zijn op de Euroshop in Düsseldorf.Pop up wand als modulaire stand

Nu, ruim 20 jaar later, kom je pop-up wanden op iedere beurs tegen. Voor vele bedrijven die regelmatig deelnemen aan beurzen is het bezitten van een eigen beursstand gewoon een noodzaak. De pop-up wanden zijn alsmaar verder geperfectioneerd en de mogelijkheden ermee zijn sterk uitgebreid. Bij sommige merken, zoals bij de Expo Prestige, kan je verschillende modules aan elkaar koppelen en kan de stand dus aangepast worden aan diverse standruimten.  

modulaire stand

Beeldscherm in pop up wand: nieuwe mogelijkheden

Ook is het sinds een paar jaar mogelijk om in sommige pop up wanden complete beeldschermen te integreren. Op dit moment zijn dit voornamelijk LCD-schermen, maar in de nabije toekomst lijken deze LCD schermen vervangen te gaan worden door vooral LED- schermen. Deze Led-schermen zijn  zuiniger en staan garant voor een langere levensduur.

Beeldschermen kon je al integreren in de pop-up standsystemen Ecofix en Expofix Magnetic, maar ook in het modulaire systeem Expo Prestige. Daarnaast kunnen sinds kort ook  beeldschermen in ons basis pop-up systeem de Expostar Magnetic. Dit doormiddel van een nieuw ontwikkelde bevestigingsbeugel. Deze beugel wordt in het frame bevestigd en komt door een uitsparing in het paneel 'uit' de wand. Ondanks het lichtgewicht frame kan je toch zo’n 7 kg aan deze beugel hangen. Momenteel komt dit overeen met een 17 inch scherm maar deze worden uiteraard alsmaar lichter.

pop up wand met beeldscherm
 
Welk beeldscherm heb je nodig in een pop up stand of plooistand?

Hoewel beeldschermen dus lichter zullen gaan worden, is het maar de vraag of je daarom dus ook maar een groter beeldscherm in je pop up wand moet integreren. Dat het technisch kan, wil niet zeggen dat het altijd nuttig is. Als je het scherm te groot gaat maken dan wordt uiteraard de functie van de pop-up wand alsmaar kleiner. Als je toch graag een groot scherm op je stand wil kan je beter een afzonderlijke monitorstand zetten. Een wat kleiner scherm integreren in je pop-up stand kan al voldoende zijn om een meerwaarde te bekomen. De combinatie van een grote en mooie foto in combinatie met de bewegende beelden en het geluid voegen zeker iets toe aan de presentatie. Vermits de meeste bezoekers niet de tijd willen nemen om heel lang te blijven kijken, kan je best relatief korte filmpjes tonen op een beurs.

modulaire standbouw

Samenvatting 

Beeldschermen in pop-up wanden en plooistanden kunnen absoluut een meerwaarde creëren. Zaak is wel om goed na te denken over hoe de inzet van een pop up wand of plooistand met een beeldscherm recht doet aan uw doelstellingen en die van de (beurs)bezoeker.

Advies nodig over uw (beurs)stand in te richten of heb je zelf interesse in een pop up wand, eventueel met geïntegreerd beeldscherm? Bekijk hier onze pop up wanden, plooistanden en modulaire beursstanden.

Patrick Dielman
Expo Display Service (Antwerpen)

 

]]>
Sun, 10 Oct 2010 18:03:28 +0200
<![CDATA[ hoeveel kost een beursdeelname informatie over de kosten van het deelnemen aan beurzen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/hoeveel-kost-een-beursdeelname---informatie-over-de-kosten-van-het-deelnemen-aan-beurzen Hoeveel kost het deelnemen aan beurzen nou precies? 

Zeker als u beginnend exposant bent en plannen hebt omtrent het deelnemen aan beurzen zult u zich deze vraag stellen. Maar ook als u een ‘ervaren beursganger’ bent, is het goed bij tijd en wijle nog eens opnieuw te kijken naar de kosten van de gemiddelde beursdeelname om zo een effectieve kosten-baten analyse te kunnen uitvoeren. Want hoe ziet het totale kostenplaatje eruit als het gaat om een beursstand, de standhuur, inzet van personeel en bijkomende promotie? Natuurlijk gaat het niet om wat een beursdeelname kost, maar met name ook om wat een beursdeelname opbrengt. In dit artikel enkele handvatten om de kosten van uw beursdeelname eenvoudig, snel en met redelijke zekerheid te kunnen berekenen. Daarnaast ook enkele tips over het besparen van kosten op uw beursdeelname.

Effect van het deelnemen aan beurzen is heel goed meetbaar.

Over de kosten van een beursdeelname is best concreet iets te zeggen. Echter, wat deelname aan een beurs precies voor u oplevert, is vooraf moeilijker aan te geven. Want dit is erg afhankelijk van hoe doelgericht u zelf communiceert met uw beursstand, de branche waarin werkzaam bent, de beurs zelf enzovoort enzovoort. Wel is de effectiviteit van uw beurs inspanningen meestal heel goed te meten, zeker in het geval van business-to-business (b-2-b) beurzen. Juist op b-2-b beurzen is het opdoen van contacten die na de beurs opgevolgd moeten worden meestal de voornaamste doelstelling. Bijvoorbeeld na 1 jaar (maar dit is natuurlijk afhankelijk van de gemiddelde lead-time in uw branche), kunt u analyseren wat er uit deze contacten aan resultaat (bijvoorbeeld omzet) is voortgekomen. En in hoeverre u uw beurs- doelstellingen heeft bereikt. 

Kosten bij deelname aan een beurs

Over de kosten van uw beursdeelname is – zoals eerder reeds vermeld- voor de start van de beurs concreet wel iets te vertellen. Hierbij moeten wij opmerken dat we het dan hebben over de kosten van uw beursdeelname in België en zijn buurlanden. Om u een idee te geven hoe de verschillende kosten zich verhouden tegenover elkaar kunt u de volgende formule handhaven:

• 25% van de kosten zijn voor de huur van de stand
• 40% van de kosten zijn voor de standbouw
• 15% voor personeelskosten (incl. reis en hotelkosten)
• 20% voor de promotie voor en op de beurs (mailingen, advertenties, premiums etc.)
 
Totale kosten van een beursdeelname

Als je een raming wil maken van de totale kost van een beursdeelname, kan u het volgende rekensommetje gebruiken. Als u de kosten van de huur van enkel de standruimte maal 4 doet krijgt u een redelijk betrouwbaar resultaat.

Deze formule is uiteraard slechts een richtlijn en ook afhankelijk van de situatie en bovendien zoals gezegd voor beursdeelname in België en zijn beurslanden. In deze landen zijn de kosten van standenbouw vergelijkbaar zodat de formule best blijkt te kloppen. Hou er wel rekening mee dat bij buitenlandse beurzen reis- en hotelkosten hoger zullen zijn.

Een stand huren : kosten per meter

Beursdeelname start met het huren van vierkante meters om uw stand op te zetten. Per vierkante meter op een beurs in België betaalt u gemiddeld zo’n 150-200 euro (b-2-b beurzen). Dat betekent dus dat u voor een stand van 20 vierkante meter gemiddeld 3500 euro betaald voor de kale oppervlakte. In dat geval zal de totale kostprijs van uw beursdeelname vermoedelijk rond de 14.000 euro uitkomen:

Standhuur:  3500 euro
Standenbouw:  5600 euro (280 euro/ m²)
Personeelskosten (inclusief reis en verblijfskosten): 2100 euro
Promotie rondom de beurs (mailings, advertenties, premiums etc.): 2800 euro
Totaal   14.000 euro

 

In het bovenvermelde voorbeeld gaat 40% van de totale kosten dus naar de standenbouw. Deze standenbouw kost gemiddeld 250 à 300 euro per vierkante meter. Dit moet voldoende zijn om een mooie stand te realiseren. Toch kunnen deze kosten oplopen tot 1000 euro per vierkante meter voor meer exclusieve standen en bijzondere designs.
 
Vaste kosten per beursdeelname

Deze eerdere vermelde kosten komen elke beurs weer terug . Uiteraard kunt u wel wat besparen omdat u bij standenbouw dezelfde stand een aantal keer kan laten opbouwen. De grootste kost bij standenbouw zijn echter personeelskosten. Dus die besparing valt vaak nogal tegen.

Besparingen op uw beursdeelname: type beursstand

U kan zeker meer besparen als u een modulaire beurstand aanschaft. Dit kan een systeemstand zijn of een plooibare portable stand. Uiteraard is dit enkel interessant als u regelmatig aan beurzen deelneemt. Het volstaat dan om 1 keer te investeren en daarna telkens opnieuw professioneel aanwezig te zijn op beurzen en evenementen. Een goede standenbouwer of leverancier van beursstanden kan u zeker vertellen of een modulaire stand ook voor u interessant kan zijn.

Meer weten over beursstanden?

Advies nodig over de inrichting van uw stand? Heeft u zelf interesse in een kostenbesparende beursstand? Bekijk hier ons productoverzicht met beursstands of neem contact met ons op.

 

]]>
Wed, 06 Oct 2010 15:52:40 +0200
<![CDATA[ mobiele plooibare desk en beurstoog, kopen of huren ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/mobiele-plooibare-desk-en-beurstoog,-kopen-of-huren Mobiele plooibare desk en beurstoog kopen of huren, wat is de beste keuze?

Een mobiele desk en beurstoog is op bijna elke beursstand aanwezig. Dergelijke mobiele desks en beurstogen hebben verscheidene functies. Op de eerste plaats heeft de bemanning van uw stand een plaats nodig om tijdens of na een gesprek met een klant dingen te kunnen noteren. Uiteraard zou dit ook kunnen met de op de beurs beschikbare tafels of ander beursmeubilair. Veel standhouders keizen er echter voor om deze weg te laten om ruimte te winnen.

In dat geval kunnen plooibare desks en togen goed van pas komen. En dit niet enkel omdat mobiele desks en beurstogen heel practisch zijn maar ook omdat ze meestal in dezelfde design dan de rest van de beursstand zijn. Een dergelijke desk heeft dan ook een estethische functie.

plooibare desk of beursbalie


Wat zij de voordelen van het huren van een beurstoog via de beursorganisatie?

Wie deelneemt aan een beurs of evenement en een desk of beurstoog nodig heeft, kan deze huren ofwel kopen. Huren kan meestal via de beursorganisatie (zit meestal in het beursdossier) of via een externe leverancier. Een beursdesk huren via de beursorganisatie heeft het voordeel dat je geen tijd moet steken in de logistiek. Deze toog staat dan bij aankomst reeds op uw stand en u kan dan ook vertrekken na afloop van de beurs zonder de beursdesk te moeten meenemen.

Wat zij de nadelen van het huren van een beurstoog via de beursorganisatie ?

Er zijn uiteraard ook nadelen aan het huren van een desk bij de organisatie. Er is meestal maar een beperkte keuze en meestal zijn deze vooral practisch en hebben minder oog voor design. Dit is logisch vermits deze beursdesks vooral heel solide moeten zijn om zo lang mogelijk mee te gaan en zo veel mogelijk ‘verhuurd’te worden. Deze togen hebben juist door dit vele gebruik altijd wel kleine beschadigingen en zien er meestal allemaal een beetje hetzelde uit.

Voor- en nadelen van het aanschaffen van een eigen mobiele desk of beurstoog

Als je hogere eisen stelt aan je beursbalie zal je zeker de aanschaf van een eigen mobiele desk of beurstoog overwegen. Zeker als je meerdere maal per jaar aan een beurs deelneemt. Het voordeel van een eigen mobiele desk is dat je zelf een keuze kan maken uit een ruim assortiment. Bovendien kun je deze toog laten personaliseren en laten aansluiten bij het design van uw beursstand. Hierdoor gaat deze mobiele desk een meerwaarde creëren aan het complete design van uw stand.

plooibare desk, toog of balie voor beurzen, events en degustaties

Het nadeel van een eigen mobiele plooibare desk is dat je uiteraard zelf instaat voor de logistiek en de montage. Als je echter kiest voor een plooibare toog die compact vervoerd wordt in een tas of rolkoffer en heel makkleijk op zetten is, wordt dit nadeel erg klein. Uiteraard is de aankoopprijs van een (mobiele) beursdesk heel wat hoger dan bij het ter plaatse huren van een toog. Dit kan echter in een voordeel omslaan als de plooibare desk meerdere malen gebruikt wordt. Je kan deze ook gaan gebruiken op kantoorfeesten, recepties, events…. Het kopen van een eigen mobiele desk is een eenmalige aanschaf, je bespaart dus bij elke volgende beurs! Bij de meeste mobiele plooibare desks togen is het meestal erg makkelijk om de branding te verwisselen zodat dergelijke desk kan gewijzigd worden bij een nieuwe huisstijl of een nieuwe merknaam. Het grootste voordeel van een eigen beursdesk is waarschijnlijk toch de professionele uitstraling ervan.

Meer weten? 

Klik hier om informatie aan te vragen of bekijk de verschillende modellen beursbalies of mobiele balies online. Of neem contact op met Patrick Dielman voor een goed advies of een bezichtiging in onze showroom in Antwerpen.

]]>
Tue, 14 Sep 2010 15:52:04 +0200
<![CDATA[ modulaire standen of plooiwand op de beurs laten op en afbreken ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/modulaire-standen-of-plooiwand-op-de-beurs-laten-op--en-afbreken modulaire beurswanden en plooiwanden worden in compacte koffers verpakt zodat ze makkelijk vervoerd en opgebouwd kunnen worden. Toch kiezen sommige van onze klanten er ook voor om het transport, het opbouwen op de beurs en het weer afbreken van de opvouwbare beurswand of modulaire beursstand uit te besteden. De redenen daarvan kunnen zijn omdat dit organisatorisch gemakkelijker is of omdat er geen mensen beschikbaar zijn om die dit kunnen doen, of omdat er geen ruimte beschikbaar is voor opslag. Toch zijn er heel wat van onze klanten die deze op- en afbouw, het transport en de opslag van hun modulaire stand of plooiwand gaan uitbesteden. Dit doen ze vooral omdat ze niet voldoende eigen mensen mensen hebben en ook soms kampen met plaatsgebrek. Het opslaan, op- en afbraak van uw plooistand of modulaire standen door Expo Display Service.
  
 

In dat geval wordt de volledige logistiek, op- en afbraak van uw modulaire stand of plooiwand beheert door Expo Display Service. Expo Display Service beschikt hiervoor over een vast team van 3 mensen. Deze collega’s hebben uiteraard heel wat ervaring met uw stand systemen en zijn thuis op de bekende beurslocaties zodat u uw beursstand steeds professioneel gepresenteeerd wordt. Hierdoor wordt heel wat voorbereiding voor uw beursdeelname in handen geven van professionals. Maar ook na de beurs kunnen uw medewerkers meteen de beurs verlaten en zal ons team de stand weer afbreken en opslaan in onze magazijnen. Voor de volgende beursdeelname zal jullie modulaire stand of plooiwand steeds voledig gecheckt worden zodat je steeds perfect gepresenteerd bent !

Meer weten over deze service ? Neem dan contact met Patrick Dielman. Hij kan u alle verder informatie over onze op- en afbraak service verschaffen. 


Met vriendelijke groeten, 
Patrick Dielman 

Expo Display Service 
Ternesselei 330 2160 Wommelgem 
Telefoon: 03 385 21 96 
Kijk voor meer informatie, aanbiedingen en downloads op www.expodisplayservice.be ! ]]>
Fri, 03 Sep 2010 09:26:34 +0200
<![CDATA[ folderrek plooibaar expo up en expo up double de geschiedenis ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/folderrek-plooibaar-expo-up-en-expo-up-double---de-geschiedenis Een plooibaar folderrek of een opvouwbare folderstandaard kan eenvoudig worden meegenomen en is daarom al jaren een een populair product. In vergelijking met vaste folderrekken en folderstandaards is het aantal plooibare of opvouwbare folderrekken en folderstandaards niet zo erg groot. Weliswaar zijn er heel veel typen vaste folderrekken en folderstandaards te koop, maar deze zijn meestal lastig mee te nemen naar bijvoorbeeld beurzen, degustaties en events.  

Al ruim 10 jaar geleden bracht Expo Display Service in Antwerpen voor het eerst een plooibaar folderrek op de markt. Dit folderrek, "Prodok" genaamd, was de eerste inklapbare folderstandaard met een slimme constructie waardoor het geheel was in te vouwen of in te klappen waarna een compact vervoerbaar geheel ontstond. 

Ondanks dat dit eerste plooibare folderrek best kwetsbare plexiglas bakjes had werden er veel van verkocht. Door deze kwetsbaarheid, maar ook omdat de voetjes van de Prodok onhandig bleken (deze waren niet plooibaar) werd de Prodok vervangen voor de eerste versie van de Expo Up. Deze had wel plooibare voetjes waardoor dit folderrek een stuk makkelijker te transporteren was. Toch bleken de plexiglas bakjes van de eerste Expo Up nog steeds af en toe te breken, ondanks dat dit folderrek in een stevig transportkoffertje werd geleverd. Tevens was het door de constructie van de folderbakjes die voor elkaar waren geplaatst lastig een folder of brochure uit een bakje te halen. 

Al deze punten leidden ertoe dat de Expo Up gevolueerd is tot het hedendaagse model. Want het laatste model Expo Up folderstandaard is niet alleen makkelijk mee te nemen, maar ook zeer duurzaam terwijl ook het design mooier gemaakt is. In dit model zijn de plexiglas folderbakjes vervangen door bakjes van polycarbonaat. Polycarbonaat is een zeer heldere kunststof met een aantal bijzondere eigenschappen. Zo is dit materiaal nagenoeg onbreekbaar. Toen wij het prototype kregen toegestuurd werd ons verteld dat de bakjes zelfs met een hamer niet te breken waren. Uiteraard namen we de proef op de som en pakten we na ontvangst van het nieuwe folderrek een hamer om ons lekker te kunnen uitleven. Hoe we echter ook ons best deden, we moesten de fabrikant gelijk geven. Want de bakjes bleven heel! 

Daarmee was er een enorme stap gemaakt naar de ultieme plooibare folderstandaard. Maar de bakjes bleken nóg een voordeel te hebben. Want waar plexi bakjes bleken te breken bij ruw gebruik of tijdens het transport, bleken ze bovendien onder invloed van UV licht ook te verkleuren. De nieuwe polycarbonaat folderbakjes daarentegen bleken hier echter geen last van te hebben. Deze zagen er ook na verloop van tijd nog fris, helder en transparant uit.  

Sinds kort is het plooibare folderrek Expo Up ook in een “Double” uitvoering beschikbaar. Deze biedt plaatst aan 8 stapeltjes brochures, dus 2x zoveel.

Samengevat is de hedendaagse Expo Up na een moeilijk begin uitgegroeid tot een moderne plooibare folderstandaard.  Deze is erg populair bij bedrijven die deze folderstandaard niet alleen binnen hun bedrijf willen gebruiken (bijvoorbeeld bij recepties en in showrooms) maar ook gaan meenemen naar events en beurzen. Dit succes  is niet onopgemerkt gebleven bij de vele Aziatische fabrikanten, voornamelijk in China.  Deze hebben dan ook inmiddels vele kopieën plooibare folderstandaards van het type Expo Up op de markt gebracht. Los van het design van deze kopieën zijn de bakjes echter nog steeds gemaakt van het aloude plexiglas en is de duurzaamheid en kwaliteit een stuk minder. Maar uiteraard zijn deze ook een stuk goedkoper.

Meer informatie over plooibare folderstandaards en opvouwbare folderrekken is te vinden op http://www.expodisplayservice.be/producten/folderrekken_en_brochurehouders. Of kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen.

 

]]>
Fri, 23 Jul 2010 14:28:10 +0200
<![CDATA[ nieuwe rollup display voor buitenactiviteiten ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-rollup-display-voor-buitenactiviteiten-

Rollup displays zijn al jaren erg populair op beurzen en evenementen. En niet voor niets. Want rollup displays zijn gemakkelijk mee te nemen en snel op te zetten. Met onze nieuwe Rollupfix Outdoor kunt u nu ook uw merk of product professioneel presenteren op buitenevenementen. Deze rollup display is namelijk wind, - en weersbestendig. De Rollupfix Outdoor wordt geleverd met twee prints (en is dus dubbelzijdig te gebruiken) en een handige draagtas op wielen. Bestel hem direct of bekijk hem in onze showroom! ]]>
Wed, 23 Jun 2010 11:49:00 +0200
<![CDATA[ expo air towers opblaasbare reclamezuilen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-air-towers-opblaasbare-reclamezuilen
Nieuw in ons assortiment zijn de Expo Air Towers. Expo Air Towers maken van uw evenement een feest! Ze zijn van grote afstand zichtbaar en brengen uw boodschap opvallend en doeltreffend over op uw doelgroep. Voor meer informatie over deze opvallende reclamezuilen klik hier ]]>
Tue, 30 Mar 2010 11:49:36 +0200
<![CDATA[ expo display service neemt de activiteiten van powerwall ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/expo-display-service-neemt-de-activiteiten-van-powerwall- contact met ons op.
]]>
Mon, 01 Mar 2010 15:43:31 +0100
<![CDATA[ nieuwe folder van de expo flags beachflags en promotievlaggen beschikbaar. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-folder-van-de-expo-flags-beachflags-en-promotievlaggen-beschikbaar.  Klik hier om de folder te downloaden of bekijk deze producten op onze website. Of neem contact op met Patrick Dielman.

  ]]>
Mon, 22 Feb 2010 11:51:08 +0100
<![CDATA[ nieuw! glide expositiesysteem. innovatief, onderscheidend, opvallend en multifunctioneel. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuw!-glide-expositiesysteem.-innovatief,-onderscheidend,-opvallend-en-multifunctioneel.-  Wilt u zich onderscheiden en uw bedrijf of product op innovatieve wijze presenteren op beurzen, evenementen of andere presentaties? Maak dan een afspraak in onze showroom in Schiphol-Rijk waar we u Glide live kunnen laten zien.

]]>
Wed, 10 Feb 2010 15:54:15 +0100
<![CDATA[ nieuwe accessoires en mogelijkheden met counterfix balies mobiele balies voor beurzen ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-accessoires-en-mogelijkheden-met-counterfix-balies--mobiele-balies-voor-beurzen
Onze Counterfix balies maken al jarenlang een vast onderdeel uit van ons programma balies voor beurzen en tentoonstellingen. Ze zijn populair omdat ze een professionele uitstraling combineren met transportgemak en flexibiliteit. 

Nieuw zijn nu mooie bar-elementen die aan de standaard balies toegevoegd kunnen worden. Ook is het nu mogelijk om twee balie-units te koppelen onder een hoek van 90-graden.
 
Neem voor meer informtatie contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak in een van onze showrooms. ]]>
Mon, 01 Feb 2010 11:54:00 +0100
<![CDATA[ meer mogelijkheden om uw highline beursstand of expositiewand een unieke uitstraling te geven ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/meer-mogelijkheden-om-uw-highline-beursstand-of-expositiewand-een-unieke-uitstraling-te-geven Beursstand of expositiewand Highline

Highline expositiewanden en beursstands onderscheiden zich door hun unieke uitstraling. Ze zijn licht in gewicht, snel en eenvoudig op te zetten en kenmerken zich door flexibiliteit en een groot assortiment accessoires. 

Om ze nog verder te kunnen aanpassen aan de individuele wensen van uw bedrijf of uw product kunnen ze nu ook worden voorzien van z.g. "Sidewings" (in verschillende vormen) en  met diverse soorten "Headers".
  
Neem voor meer informtatie contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak in een van onze showrooms.
]]>
Mon, 01 Feb 2010 11:46:09 +0100
<![CDATA[ nieuwe folder van de expo flags beachflags en promotievlaggen beschikbaar. ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuwe-folder-van-de-expo-flags-beachflags-en-promotievlaggen-beschikbaar.-  Klik hier om de folder te downloaden of bekijk de Expo Flags beachflags op onze website.

]]>
Fri, 22 Jan 2010 15:53:09 +0100
<![CDATA[ deelnemen aan beurzen in amerika of india ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/deelnemen-aan-beurzen-in-amerika-of-india-
Natuurlijk leveren we u graag portable stands en overig beursmateriaal die gemakkelijk zijn te versturen en snel en eenvoudig zijn op te bouwen. Maar ook voor (eenmalige) standbouw of andere zaken kunnen wij u helpen in Amerika of India. Expo Display Service maakt namelijk deel uit van de Insta Worldwide Group. Tot deze groep behoren behalve Expo Display Service ook de bedrijven Insta Exhibitions (headoffice Mumbai) en Exponents in San Diego. Met deze bedrijven werken wij nauw samen waardoor we voor u een perfecte stand kunnen realiseren in Amerika en India, inclusief de organisatie 
er omheen. Het voordeel voor u is dat u profiteert van de lokale kennis die zowel Insta Exhibitions als Exponents in huis hebben waardoor veel zorgen voor u uit handen worden genomen en u veel kosten bespaart.

Meer weten? Neem dan contact op Michel Rijnberg of Rob Dirkzwager (de telefoonnummers vind u bij contact) of kijk op www.insta-group.com  voor meer informatie. ]]>
Wed, 06 Jan 2010 16:03:13 +0100
<![CDATA[ nieuw in ons assortiment: expo flags beachflags ]]> http://www.expodisplayservice.be/nieuws/nieuw-in-ons-assortiment:-expo-flags--beachflags De Expo Flags zijn leverbaar in verschillende hoogtes. De full colour bedrukte vlaggen kunnen we bovendien leveren in twee modellen; een "druppelvorm" en een "recht" model. Voor meer informatie klik hier.

]]>
Sun, 22 Nov 2009 16:11:03 +0100