Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Maandag 18 februari 2013

Prints en panelen voor Pop-Up systemen

...veel verschil in kwaliteit

De kracht van een pop-up systeem ligt voor 100% in de print en in de panelen ervan. Want juist bij een pop-up systeem is het frame en de constructie onzichtbaar. Het draait om de communicatie en dus om de bedrukking.  Die moet perfect zijn. Niet alleen in de zin van het op de juiste wijze triggeren  van de doelgroep maar ook in uitstraling van de panelen zelf. 

 

print panelen voor pop-up systemenMaar al te vaak zie ik op beurzen en evenementen pop-up systemen waarvan de panelen vol met bobbels, kieren en grote beschadigen zitten. Jammer, want het doet afbreuk aan de totale presentatie en dus aan de uitstraling en het imago van de exposant. Goede panelen zijn cruciaal voor een goede presentatie. 
 

15000 print panelen per jaar
 

Al in 1979 begon Expo met de verkoop van het eerste pop-up systeem ter wereld, de Nomadic Instand. Uiteraard is er sinds die tijd enorm veel veranderd en verbeterd. Niet alleen als het gaat om de pop-up systemen zelf maar zeker ook als het gaat om de panelen, de bedrukking en de groot formaat prints ervoor. Printtechnieken, printmachines en printmaterialen hebben een enorme evolutie doorgemaakt. 

Vandaag de dag produceren we (in ons eigen printcentrum) ca. 15000 printpanelen (banen) per jaar. We mogen dan ook wel zeggen dat we er de nodige ervaring mee hebben. Zonder ons zelf al teveel op de borst te willen kloppen waarschijnlijk meer dan wie dan ook in Europa. En omdat wij ervan overtuigd zijn dat een succesvolle presentatie begint met een perfecte beurswand of beursstand hebben we het proces voor de productie van (print)panelen verregaand geoptimaliseerd. 

Ik durf dan ook wel te stellen dat we de beste printpanelen ter wereld leveren. Om dit te realiseren hebben we geïnvesteerd in de beste machines en materialen. Deze zorgen in combinatie met onze jarenlange ervaring voor het beste eindresultaat. Het maken van panelen is onze corebusiness en doen we er niet “even bij” Wij maken geen panelen op printmachines en materialen die we toevallig hadden staan voor andere doeleinden, maar hebben geïnvesteerd in die machines en materialen die garant staan voor het beste eindresultaat. Uw eindresultaat. 

pop up systeem met print panelen
 

Waar moeten perfecte print panelen voor pop-up systemen aan voldoen?
 

Natuurlijk is dat heel gemakkelijk om hier te roepen, want wat zijn dan precies “de beste printpanelen”? In mijn ogen moeten panelen voor pop-up systemen voldoen aan de volgende eisen:

1.  De panelen moeten strak hangen en niet bobbelen

Om dit te realiseren gebruiken wij als basis voor een printpaneel kunststof materiaal (Duraplan) dat tijdens het productieproces wordt verwarmd. Na het afkoelen ontstaat zo een paneel met een grote stijfheid. Dit zorgt voor een strak eindresultaat zonder bobbels. Panelen die “koud” worden verwerkt zijn zachter en zullen sneller bobbelen. Ook zullen er sneller knikken ontstaan in de panelen.  

2.  De panelen moeten netjes op elkaar aansluiten

Logisch want de vaak groot formaat visuals moeten zo naadloos mogelijk zijn. Wij snijden daarom de panelen en banen niet met de hand (grotere kans op afwijkingen) maar met een computergestuurde machine. Deze geven het beste en meest naadloze eindresultaat.

3. Panelen moeten lichtdicht zijn

In sommige situaties staat de pop-up wand tegen een raam komt er op andere wijze licht van de achterkant. Om te voorkomen dat de constructie doorschijnt wat het beeld verstoort zijn onze printpanelen lichtdicht.

4. De panelen moeten voldoen aan de hoogst haalbare brandnormering

Brandveiligheid speelt een steeds grotere rol, met name in beurscomplexen. Onze panelen voldoen aan de B1 brandnormering.

5. De panelen moeten niet te snel beschadigen en dus lang mee gaan. 
 
Veel van onze klanten gebruiken hun pop-up systeem zeer regelmatig en vaak jarenlang. Duurzaamheid is dan ook belangrijk. Om die reden zijn al onze panelen gelamineeerd met krasvast laminaat. En beschadigen ze en “knikken”ze zoals gezegd door de hardheid van het materiaal minder snel (zie punt 1.)

6.  De panelen mogen het milieu niet onnodig belasten 
 
Milieu. Een term die te pas en te onpas wordt gebruikt. Elk materiaal belast tot op zekere hoogte het milieu. Er zijn echter wel grote verschillen. Om die reden gebruiken wij geen PVC als basismateriaal voor onze printpanelen en werken we met inkten op waterbasis. Afvalstoffen die ontstaan tijdens het productieproces worden door een gespecialiseerd en erkend bedrijf afgevoerd en verwerkt.

7. En uiteraard moet de bedrukking perfect zijn. 

Mooie kleuren en heldere teksten dus. Vanzelfsprekend.

Nieuwsgierig geworden en wilt u met eigen ogen zien waarom onze panelen tot de beste behoren? Neem dan contact met ons op voor het maken van een bezoekafspraak in één van onze showrooms.

Ontvang de nieuwsbriefReageer

Naam
E-mail
(niet zichtbaar)
Commentaar
Beveiligingscode
DE CODE HIER INVULLEN AUB :
 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden