Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Zondag 10 oktober 2010

pop up plooistand met geïntegreerd beeldscherm extra opvallen!

Een LCD beeldscherm integreren in een pop up stand of plooistand kan een meerwaarde geven aan een beursstand. Pop up wanden zijn de laatste jaren alsmaar populairder geworden. Eigenlijk kom je ze op elke beurs wel tegen. Momenteel zijn het vooral LCD beeldschermen die in de pop up wanden en plooistanden worden geïntegreerd. Deze zullen waarschijnlijk op termijn vervangen worden door Led-beeldschermen. Het integreren van een beeldscherm maakt een pop up wand of plooistand in elk geval ‘dynamischer’.Geschiedenis van pop up wanden

Pop up standen zijn bepaald niet nieuw. Al in 1979 startte Expo Display Service met de verkoop van de eerste pop up wand, de Nomadic Instant. Dit destijds zeer vernieuwende systeem lag aan de basis van alle huidige pop up wanden en plooistanden op de markt. Oorspronkelijk werden er in het pop up frame of ‘paraplu stand’ losse vierkante paneeltjes bevestigd met elastiekjes. Deze ‘puzzel’ van paneeltjes sloot niet zo naadloos aan waardoor je niet echt 1 mooie grote visual had.

plooistand

Pop up standen vanaf eind jaren ’80 als maar beter

Vanaf eind jaren ’80 werden de pop up wanden en pop up plooistanden uitgerust met magnetische banen. In 1990 bouwde Expo Display Service een complete stand met een pop-up systeem, de voorloper van ons huidige Expo Prestige modulaire standsysteem. Ook andere fabrikanten toonden daar de eerste pop up systemen met magneetbanen. Het voordeeel van de magneetbanen was dat je nu wel een mooi naadloze foto kon presenteren. Deze innovatie kon rekenen op heel wat toeschouwers op deze Euroshop. Ook volgend jaar op 26 februari t/m 2 maart zal Expo Display Service weer aanwezig zijn op de Euroshop in Düsseldorf.Pop up wand als modulaire stand

Nu, ruim 20 jaar later, kom je pop-up wanden op iedere beurs tegen. Voor vele bedrijven die regelmatig deelnemen aan beurzen is het bezitten van een eigen beursstand gewoon een noodzaak. De pop-up wanden zijn alsmaar verder geperfectioneerd en de mogelijkheden ermee zijn sterk uitgebreid. Bij sommige merken, zoals bij de Expo Prestige, kan je verschillende modules aan elkaar koppelen en kan de stand dus aangepast worden aan diverse standruimten.  

modulaire stand

Beeldscherm in pop up wand: nieuwe mogelijkheden

Ook is het sinds een paar jaar mogelijk om in sommige pop up wanden complete beeldschermen te integreren. Op dit moment zijn dit voornamelijk LCD-schermen, maar in de nabije toekomst lijken deze LCD schermen vervangen te gaan worden door vooral LED- schermen. Deze Led-schermen zijn  zuiniger en staan garant voor een langere levensduur.

Beeldschermen kon je al integreren in de pop-up standsystemen Ecofix en Expofix Magnetic, maar ook in het modulaire systeem Expo Prestige. Daarnaast kunnen sinds kort ook  beeldschermen in ons basis pop-up systeem de Expostar Magnetic. Dit doormiddel van een nieuw ontwikkelde bevestigingsbeugel. Deze beugel wordt in het frame bevestigd en komt door een uitsparing in het paneel 'uit' de wand. Ondanks het lichtgewicht frame kan je toch zo’n 7 kg aan deze beugel hangen. Momenteel komt dit overeen met een 17 inch scherm maar deze worden uiteraard alsmaar lichter.

pop up wand met beeldscherm
 
Welk beeldscherm heb je nodig in een pop up stand of plooistand?

Hoewel beeldschermen dus lichter zullen gaan worden, is het maar de vraag of je daarom dus ook maar een groter beeldscherm in je pop up wand moet integreren. Dat het technisch kan, wil niet zeggen dat het altijd nuttig is. Als je het scherm te groot gaat maken dan wordt uiteraard de functie van de pop-up wand alsmaar kleiner. Als je toch graag een groot scherm op je stand wil kan je beter een afzonderlijke monitorstand zetten. Een wat kleiner scherm integreren in je pop-up stand kan al voldoende zijn om een meerwaarde te bekomen. De combinatie van een grote en mooie foto in combinatie met de bewegende beelden en het geluid voegen zeker iets toe aan de presentatie. Vermits de meeste bezoekers niet de tijd willen nemen om heel lang te blijven kijken, kan je best relatief korte filmpjes tonen op een beurs.

modulaire standbouw

Samenvatting 

Beeldschermen in pop-up wanden en plooistanden kunnen absoluut een meerwaarde creëren. Zaak is wel om goed na te denken over hoe de inzet van een pop up wand of plooistand met een beeldscherm recht doet aan uw doelstellingen en die van de (beurs)bezoeker.

Advies nodig over uw (beurs)stand in te richten of heb je zelf interesse in een pop up wand, eventueel met geïntegreerd beeldscherm? Bekijk hier onze pop up wanden, plooistanden en modulaire beursstanden.

Patrick Dielman
Expo Display Service (Antwerpen)

 

Ontvang de nieuwsbriefReageer

Naam
E-mail
(niet zichtbaar)
Commentaar
Beveiligingscode
DE CODE HIER INVULLEN AUB :
 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden