Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Maandag 13 december 2010

led lampen op beursstanden en presentatiewanden

Een degelijke verlichtingvan uw beursstand of presentatiewand is bijzonder belangrijk. Degelijke verlichting kan een slechte beurspresentatie misschien niet redden, maar een slechte verlichting zal het succes van uw beursstand zeker negatief beinvloeden.

 Kiest u voor gloeilampen, halogeenlampen of led lampen op uw beursstand of presentatiewand?

Al vanaf het begin in 1979 levert Expo Display Service bijpassende verlichting bij de verkoop van haar beursstanden en presentatiewanden. Oorspronkelijk waren dit gloeilampen van 75Watt, maar vanaf 1990 werden deze steeds vaker vervangen door de destijds nieuwe halogeenlampen. De voornaamste reden daarvan was dat het licht van halogeenlampen mooier en "witter" was. Bovendien verbruikten ze ook nog eens minder stroom. De afgelopen 10 jaar werden daarom nagenoeg uitsluitend halogeenspots verkocht.

Daarbij hebben klanten de keuze tussen z.g. "breedstraler spots" van 150W of "designspots" van 12 volt en 50W. Deze laatste hebben een elektronische transformator en zijn geliefd om hun fijne design en accentverlichting. Ze zijn ook populair bij bedrijven die in Amerika exposeren omdat ook trafo’s van 120 Volt leverbaar zijn. Daardoor kunnen deze designspots ook in Amerika gebruikt worden. Breedstraler spots zijn de beste keus als u uw beursstand of beurswand maximaal wilt uitlichten.

Sinds een paar jaar worden bij beursstanden en presentatiewanden ook led spots en led lampen aangeboden. De technici zullen misschien weten dat led staat voor: Light Emitting Diode. Dit is een "halfgeleidercomponent" dat licht uitstraalt als er elektrische stroom in de doorlaatrichting wordt doorgestuurd. Dat weten we dan weer…

beurwand met led lampen

Led spots op beursstanden en presentatiewanden 

Het licht dat de eerste led lampen gaven was nogal koud en blauw. Veel mensen vonden dit dan ook niet zo mooi. Deze "eerste generatie" led lampen gaven ook nog eens veel minder licht zodat de beursstand en presentatiewand vaak onderbelicht bleef. Ondanks deze nadelen kozen sommige klanten toch voor led spots. Voornamelijk omdat ze modern, duurzaam en milieuvriendelijk waren. De nieuwste generatie led lampen geven wel een mooi, natuurlijk en "warm" licht.


led lampen beursstand
 
led spots zijn duurzaam en milieuvriendelijk

De CO2 die led spots uitstoten is 90% lager dan bij halogeenspots. Led spots verbruiken ook minder stroom omdat 80% van de energie wordt omgezet in licht en 20% in warmte. Een extra praktisch voordeel is dat led spots daardoor veel minder warmte afgeven waardoor het veel aangenamer vertoeven is in een beursstand met vele spots.

Branduren halogeen versus Led 

Led lampen branden ook nog eens veel langer als halogeenspots. Een gewone halogeenspot heeft gemiddeld een 25.000 branduren terwijl dit bij een led lamp wel 45.000 uren is. Dit betekent dat led spots veel langer meegaan als de tradionele halogeenverlichting.

We kunnen dus concluderen dat led lampen een aantal voordelen hebben ten opzichte van de ""tradionele" halogeenspots. Door deze vele voordelen is het aannemelijk dat led verlichting in de komende jaren de huidige type’s verlichting zal vervangen.

Heeft u interesse in ledlampen voor uw beursstand of presentatiewand? Neem dan contact op met Patrick Dielman voor prijzen en meer informatie. Of kom ze bekijken in de toonzaal in Antwerpen.

 

Ontvang de nieuwsbriefReageer

Naam
E-mail
(niet zichtbaar)
Commentaar
Beveiligingscode
DE CODE HIER INVULLEN AUB :
 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden