Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Woensdag 14 september 2011

Iets over magneet banen voor pop-up wanden

Moderne pop-up wanden (voor beurzen, presentaties en evenementen) werken meestal met magneetbanen. Dit zijn kunststof platen die bedrukt zijn en waar aan de achterzijde magneetband is geplakt. Met dit magneetband worden deze banen tegen de magneetstaven van het pop-up frame geplakt. Hierdoor ontstaat een grote, opvallende en bijna naadloze “billboard”. Deze magneetbanen zijn eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de pop-up wand, want juist deze bedrukte (magneet)banen bepalen de uitstraling van uw presentatie of beursstand

 


magneetbanen
Waar moet een goede magneetbaan aan voldoen?

• De magneetbaan moet voldoende “stijfheid” hebben. 
Dit is misschien wel de belangrijkste factor omdat dit bepaald of het eindresultaat van het pop-up wand mooi strak wordt. Te slappe banen geven een knullig en bobbelig eindresultaat. Bovendien beschadigen ze snel omdat er gemakkelijk “knikken” in ontstaan.

• De magneetbaan mag niet te snel beschadigen. 
Om de bedrukking goed te beschermen moet deze zijn voorzien van een beschermlaag. Dit garandeert dat de printlaag zelf niet kan beschadigen. Meestal wordt daarom gekozen voor een structuur laminaat dat veel bescherming biedt tegen krassen en tevens tegen UV-licht.

• De printkwaliteit van de magneetbaan moet perfect zijn (mooie kleuren en scherpe teksten).
De pop-up wand moet sprankelen!

• De maatvoering moet perfect zijn
Een exact formaat van de banen is heel belangrijk. Want alleen dan ontstaat een eindresultaat    waarin nauwelijks naden zichtbaar zijn. Het beste resultaat wordt verkregen door machinaal en computergestuurd te snijden.

magneetbanen printen
Printen in hoge resolutie

Op zoek naar de ultieme magneetbaan Als Expo Display Service-groep met vele vestigingen in vele landen hebben wij de afgelopen 10 jaar heel veel materialen, machines en procedés getest. Op zoek naar de ultieme magneetbaan. Onze hedendaagse banen voor pop-up wanden scoren op alle genoemde punten maximaal. Logisch, want juist als groep met zeer grote volumes kunnen we investeren in de beste machines (zowel printers als lamineermachines) en de beste materialen. En zodra er iets nóg beters komt zijn we de eerste die dit invoeren.

magneet banen snijden 
computergestuurd snijden van magneetbanen

Machines en materialen afgestemd op de beste magneetbanen

We maken geen magneetbanen met machines die we toevallig al hadden staan en met materialen die we ook al voor andere toepassingen al in huis hadden. Nee, we hebben printers, lamineermachines (die “heet”lamineren) en materialen speciaal afgestemd op de beste magneetbanen. Daarnaast snijden we als één van de weinigen deze magneetbanen m.b.v. een computergestuurde machine, wat zorgt voor een zeer exact eindresultaat. Afhankelijk van het type systeem en het gewenste eindresultaat kiezen we het procedé dat voor onze klant beste eindresultaat geeft. Dat kunnen banen zijn bestaande uit 2 of 3 lagen.


Op hoge temperatuur lamineren

2-laags,  3-laags of 4-laags magneetbanen?

Onlangs hoorde ik een collega in de markt roepen dat zij betere magneetbanen leveren als wij. Dit omdat zij met 2-laags, 3-laags 4-laags of wat voor laags banen dan ook zouden werken. Zo wordt met dubieuze argumenten geprobeerd de klant te overbluffen. Is op zich natuurlijk ieders goed recht, maar als je bedenkt dat vooral de kleinere spelers zijn met slechts heel beperkte middelen qua machines en materialen die je zo af en toe dergelijke dingen hoort roepen, dan is het niet zo moeilijk te bedenken dat dit (laten we het voorzichtig zeggen) niet helemaal conform de waarheid is.

Als het gaat om de mooiste en meest strakke magneetbanen durven wij de concurrentie met iedereen aan. Want ik durf te stellen dat er niemand is die betere magneetbanen levert als wij.  Wel goedkoper, maar nooit beter. In veel gevallen wel heel veel minder... Want vooral de “low-budget” aanbieders leveren vaak magneetbanen die te dun zijn, bobbelen, kieren of snel beschadigen.

Natuurlijk ben ik als directeur van Expo Display Service wel enigszins bevooroordeeld, dat snapt u ook wel;). Daarom stel ik graag voor onze magneetbanen en pop-up wanden met eigen ogen te komen bekijken en beoordelen. U bent van harte welkom in één van onze showrooms!

Michel Rijnberg

Ontvang de nieuwsbriefReageer

Naam
E-mail
(niet zichtbaar)
Commentaar
Beveiligingscode
DE CODE HIER INVULLEN AUB :
 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden