Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Woensdag 6 oktober 2010

hoeveel kost een beursdeelname informatie over de kosten van het deelnemen aan beurzen

Hoeveel kost het deelnemen aan beurzen nou precies?

Zeker als u beginnend exposant bent en plannen hebt omtrent het deelnemen aan beurzen zult u zich deze vraag stellen. 

Maar ook als u een ‘ervaren beursganger’ bent, is het goed bij tijd en wijle nog eens opnieuw te kijken naar de kosten van de gemiddelde beursdeelname om zo een effectieve kosten-baten analyse te kunnen uitvoeren. Want hoe ziet het totale kostenplaatje eruit als het gaat om een beursstand, de standhuur, inzet van personeel en bijkomende promotie? Natuurlijk gaat het niet om wat een beursdeelname kost, maar met name ook om wat een beursdeelname opbrengt. In dit artikel enkele handvatten om de kosten van uw beursdeelname eenvoudig, snel en met redelijke zekerheid te kunnen berekenen. Daarnaast ook enkele tips over het besparen van kosten op uw beursdeelname.

Effect van het deelnemen aan beurzen is heel goed meetbaar.

Over de kosten van een beursdeelname is best concreet iets te zeggen. Echter, wat deelname aan een beurs precies voor u oplevert, is vooraf moeilijker aan te geven. Want dit is erg afhankelijk van hoe doelgericht u zelf communiceert met uw beursstand, de branche waarin werkzaam bent, de beurs zelf enzovoort enzovoort. Wel is de effectiviteit van uw beurs inspanningen meestal heel goed te meten, zeker in het geval van business-to-business (b-2-b) beurzen. Juist op b-2-b beurzen is het opdoen van contacten die na de beurs opgevolgd moeten worden meestal de voornaamste doelstelling. Bijvoorbeeld na 1 jaar (maar dit is natuurlijk afhankelijk van de gemiddelde lead-time in uw branche), kunt u analyseren wat er uit deze contacten aan resultaat (bijvoorbeeld omzet) is voortgekomen. En in hoeverre u uw beurs- doelstellingen heeft bereikt. 

Kosten bij deelname aan een beurs

Over de kosten van uw beursdeelname is – zoals eerder reeds vermeld- voor de start van de beurs concreet wel iets te vertellen. Hierbij moeten wij opmerken dat we het dan hebben over de kosten van uw beursdeelname in België en zijn buurlanden. Om u een idee te geven hoe de verschillende kosten zich verhouden tegenover elkaar kunt u de volgende formule handhaven:

• 25% van de kosten zijn voor de huur van de stand
• 40% van de kosten zijn voor de standbouw
• 15% voor personeelskosten (incl. reis en hotelkosten)
• 20% voor de promotie voor en op de beurs (mailingen, advertenties, premiums etc.) 

Totale kosten van een beursdeelname

Als je een raming wil maken van de totale kost van een beursdeelname, kan u het volgende rekensommetje gebruiken. Als u de kosten van de huur van enkel de standruimte maal 4 doet krijgt u een redelijk betrouwbaar resultaat.

Deze formule is uiteraard slechts een richtlijn en ook afhankelijk van de situatie en bovendien zoals gezegd voor beursdeelname in België en zijn beurslanden. In deze landen zijn de kosten van standenbouw vergelijkbaar zodat de formule best blijkt te kloppen. Hou er wel rekening mee dat bij buitenlandse beurzen reis- en hotelkosten hoger zullen zijn.

Een stand huren : kosten per meter

Beursdeelname start met het huren van vierkante meters om uw stand op te zetten. Per vierkante meter op een beurs in België betaalt u gemiddeld zo’n 150-200 euro (b-2-b beurzen). Dat betekent dus dat u voor een stand van 20 vierkante meter gemiddeld 3500 euro betaald voor de kale oppervlakte. In dat geval zal de totale kostprijs van uw beursdeelname vermoedelijk rond de 14.000 euro uitkomen:
 

Standhuur:  3500 euro
Standenbouw:  5600 euro (280 euro/ m²)
Personeelskosten (inclusief reis en verblijfskosten): 2100 euro
Promotie rondom de beurs (mailings, advertenties, premiums etc.): 2800 euro
Totaal   14.000 euro

 

In het bovenvermelde voorbeeld gaat 40% van de totale kosten dus naar de standenbouw. Deze standenbouw kost gemiddeld 250 à 300 euro per vierkante meter. Dit moet voldoende zijn om een mooie stand te realiseren. Toch kunnen deze kosten oplopen tot 1000 euro per vierkante meter voor meer exclusieve standen en bijzondere designs.
 

Vaste kosten per beursdeelname

Deze eerdere vermelde kosten komen elke beurs weer terug . Uiteraard kunt u wel wat besparen omdat u bij standenbouw dezelfde stand een aantal keer kan laten opbouwen. De grootste kost bij standenbouw zijn echter personeelskosten. Dus die besparing valt vaak nogal tegen.
 

Besparingen op uw beursdeelname: type beursstand

U kan zeker meer besparen als u een modulaire beurstand aanschaft. Dit kan een systeemstand zijn of een plooibare portable stand. Uiteraard is dit enkel interessant als u regelmatig aan beurzen deelneemt. Het volstaat dan om 1 keer te investeren en daarna telkens opnieuw professioneel aanwezig te zijn op beurzen en evenementen. Een goede standenbouwer of leverancier van beursstanden kan u zeker vertellen of een modulaire stand ook voor u interessant kan zijn.

Meer weten over beursstanden?

Advies nodig over de inrichting van uw stand? Heeft u zelf interesse in een kostenbesparende beursstand? Bekijk hier ons productoverzicht met beursstands of neem contact met ons op.

 

Ontvang de nieuwsbriefReageer

Naam
E-mail
(niet zichtbaar)
Commentaar
Beveiligingscode
DE CODE HIER INVULLEN AUB :
 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden