Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Vrijdag 23 juli 2010

folderrek plooibaar expo up en expo up double de geschiedenis

Een plooibaar folderrek of een opvouwbare folderstandaard kan eenvoudig worden meegenomen en is daarom al jaren een een populair product. In vergelijking met vaste folderrekken en folderstandaards is het aantal plooibare of opvouwbare folderrekken en folderstandaards niet zo erg groot.

 Weliswaar zijn er heel veel typen vaste folderrekken en folderstandaards te koop, maar deze zijn meestal lastig mee te nemen naar bijvoorbeeld beurzen, degustaties en events.  

Al ruim 10 jaar geleden bracht Expo Display Service in Antwerpen voor het eerst een plooibaar folderrek op de markt. Dit folderrek, "Prodok" genaamd, was de eerste inklapbare folderstandaard met een slimme constructie waardoor het geheel was in te vouwen of in te klappen waarna een compact vervoerbaar geheel ontstond. 

Ondanks dat dit eerste plooibare folderrek best kwetsbare plexiglas bakjes had werden er veel van verkocht. Door deze kwetsbaarheid, maar ook omdat de voetjes van de Prodok onhandig bleken (deze waren niet plooibaar) werd de Prodok vervangen voor de eerste versie van de Expo Up. Deze had wel plooibare voetjes waardoor dit folderrek een stuk makkelijker te transporteren was. Toch bleken de plexiglas bakjes van de eerste Expo Up nog steeds af en toe te breken, ondanks dat dit folderrek in een stevig transportkoffertje werd geleverd. Tevens was het door de constructie van de folderbakjes die voor elkaar waren geplaatst lastig een folder of brochure uit een bakje te halen. 

Al deze punten leidden ertoe dat de Expo Up gevolueerd is tot het hedendaagse model. Want het laatste model Expo Up folderstandaard is niet alleen makkelijk mee te nemen, maar ook zeer duurzaam terwijl ook het design mooier gemaakt is. In dit model zijn de plexiglas folderbakjes vervangen door bakjes van polycarbonaat. Polycarbonaat is een zeer heldere kunststof met een aantal bijzondere eigenschappen. Zo is dit materiaal nagenoeg onbreekbaar. Toen wij het prototype kregen toegestuurd werd ons verteld dat de bakjes zelfs met een hamer niet te breken waren. Uiteraard namen we de proef op de som en pakten we na ontvangst van het nieuwe folderrek een hamer om ons lekker te kunnen uitleven. Hoe we echter ook ons best deden, we moesten de fabrikant gelijk geven. Want de bakjes bleven heel! 

Daarmee was er een enorme stap gemaakt naar de ultieme plooibare folderstandaard. Maar de bakjes bleken nóg een voordeel te hebben. Want waar plexi bakjes bleken te breken bij ruw gebruik of tijdens het transport, bleken ze bovendien onder invloed van UV licht ook te verkleuren. De nieuwe polycarbonaat folderbakjes daarentegen bleken hier echter geen last van te hebben. Deze zagen er ook na verloop van tijd nog fris, helder en transparant uit.  

Sinds kort is het plooibare folderrek Expo Up ook in een “Double” uitvoering beschikbaar. Deze biedt plaatst aan 8 stapeltjes brochures, dus 2x zoveel.

Samengevat is de hedendaagse Expo Up na een moeilijk begin uitgegroeid tot een moderne plooibare folderstandaard.  Deze is erg populair bij bedrijven die deze folderstandaard niet alleen binnen hun bedrijf willen gebruiken (bijvoorbeeld bij recepties en in showrooms) maar ook gaan meenemen naar events en beurzen. Dit succes  is niet onopgemerkt gebleven bij de vele Aziatische fabrikanten, voornamelijk in China.  Deze hebben dan ook inmiddels vele kopieën plooibare folderstandaards van het type Expo Up op de markt gebracht. Los van het design van deze kopieën zijn de bakjes echter nog steeds gemaakt van het aloude plexiglas en is de duurzaamheid en kwaliteit een stuk minder. Maar uiteraard zijn deze ook een stuk goedkoper.

Meer informatie over plooibare folderstandaards en opvouwbare folderrekken is te vinden op http://www.expodisplayservice.be/producten/folderrekken_en_brochurehouders. Of kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen.

 

Ontvang de nieuwsbriefReageer

Naam
E-mail
(niet zichtbaar)
Commentaar
Beveiligingscode
DE CODE HIER INVULLEN AUB :
 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden