Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Zaterdag 26 januari 2013

exposeren in amerika deelname met een beursstand aan beurzen in de u.s.a.

.

beursstand amerika

beursstand 10x20 voet

Exposeren in Amerika lijkt eenvoudig. Want iedereen spreekt Engels, alles wordt goed geregeld en is goed georganiseerd. Bedrijven in de Benelux die in Amerika deelnemen aan beurzen of trade-shows worden echter nogal eens onaangenaam verrast door allerlei regelgeving die we in Europa, maar ook in andere delen van de wereld niet kennen. Op de keeper beschouwd wijkt Amerika als het gaat om beurzen en tradeshows nogal af van de rest van de wereld. 

Sterke invloed van de Unions op de regelgeving m.b.t. het opbouwen van uw beursstand

De sterke invloed van de “Unions” die precies bepalen wat u wel en wat u niet zelf mag doen (meer niet als wel…) maken dat deelname aan een beurs in Amerika kan leiden tot de nodige frustratie. Bovendien is exposeren in Amerika (veel) duurder dan waar ook ter wereld. En het niet kennen van de regels en het niet tijdig regelen van het nodige papierwerk kan ook nog eens leiden tot torenhoge extra kosten.

De kosten van beursstands en beursdeelname in de U.S.A. zijn hoog

Beursstands (behalve eenvoudige pop-up stands) mogen bijna nooit zelf (door u of door uw standbouwer) worden opgebouwd maar moeten worden opgebouwd door bij de Unions aangesloten bedrijven. “ Custom build stands” zoals we die in Europa kennen en welke door een standbouwer op maat worden ontworpen en op de beurslocatie worden opgebouwd komen in Amerika daarom niet voor. Alle stands zijn ofwel “portable stands” danwel systeemstands. En zoals gezegd moet u voor de opbouw van deze stands een extern bedrijf inhuren die ze voor u gaan opbouwen en afbreken. Tegen tarieven die (veel) hoger liggen als in Europa.

beurzen in Las Vegas 

Viva Las Vegas

Overigens is de regelgeving per staat verschillend en zijn er “mildere” en “strengere” regimes t.a.v. het opbouwen van uw beursstand. In sommige staten mag u niet eens zelf een stekker in het stopcontact steken, daar moet u een elektricien voor inhuren… Berucht in dit opzicht is Las Vegas. Deze stad waar veel beurzen worden georganiseerd staat bekend om zijn vervelende regeltjes en de daardoor extreem hoge kosten. Overigens zijn ook heel veel typen halogeenspots (voor het verlichten van uw beurswand of beursstand) in Las Vegas verboden. Ook dat is dus iets om rekening mee te houden.

Afwijkende formaten beursstands

Een gevolg van deze regelgeving is ook dat de gemiddelde standruimte in Amerika kleiner is als bij ons in Europa. Ook anders als in Europa zijn de standaard formaten van alle standruimten, welke altijd een veelvoud van 10 voet bedragen (bijvoorbeeld 10x10, 10x20, 20x20 etc. etc.) bedragen. Bovedien worden de verschillende standaard stand niet van elkaar gescheiden met systeemwanden zoals in Europa vaak het geval is, maar met z.g. Pipe and Drape. Vrij vertaald buizen met gordijnen dus.  

"Pipe and Drape"


Om deze redenen is het prettig als u uw stand kunt toevertrouwen aan een bedrijf dat de markt en de regels door-en-door kent en u kan helpen uw beursdeelname soepel en (kosten)efficiënt te laten verlopen.  Exponents in San Diego maakt deel uit van de Insta World-Wide Group waar ook Expo Display Service bij is aangesloten. Exponents is gespecialiseerd in het creëren van onderscheidende beurspresentaties met een sterke focus op marketing en communicatie.

Ben u van plan te gaan deelnemen aan een beurs in Amerika, kijk dan voor meer informatie over Exponents op www.exponents.com, of neem contact met ons op.

Michel Rijnberg
directeur Expo Display Service

 

Ontvang de nieuwsbriefReageer

Naam
E-mail
(niet zichtbaar)
Commentaar
Beveiligingscode
DE CODE HIER INVULLEN AUB :
 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden