Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Donderdag 23 juni 2011

de paraplustand

“Wij zoeken een paraplustand voor deel te nemen aan beurzen”

Onlangs bezocht ik onze Belgische vestiging in Wommelgem (Antwerpen). Daar viel mij op dat de Belgen vaak spreken over een “paraplu-stand” als ze het hebben over een bepaald type systeem zoals ook wij die in ons assortiment hebben.

Vanaf het eerste moment vond ik paraplustand meteen een mooi woord. Een woord dat de werking van een dergelijke stand prachtig visueel beschrijft. Een stand die je als een paraplu kunt uitvouwen. In een handomdraai dus.


paraplustandparaplustand


De paraplustand in andere landen

In Nederland spreken we naast paraplustand meestal over presentatiewand, beurswand of pop-up stand. Met deze verschillende namen wordt vaak hetzelfde bedoeld. Ook in Duitsland is de term “Regenschirm wand" behoorlijk ingeburgerd. En in het Frans wordt een dergelijke systeem ook wel “stand parapluie” genoemd. In het Engels wordt de letterlijke vertaling van parapluwandvoor zover ik weet niet gebruikt (Umbrella stand??). Wel hoor je daar soms de term “spiderwall” gebruikt worden. De nederlandse vertaling hiervan, “spinwand” hoor je soms ook hier wel gebruikt worden. Veel termen voor vergelijkbare systemen dus.

Wat is een paraplustand?

Simpel gezegd is een paraplustand een systeem om snel en eenvoudig een beursstand mee te kunnen maken of inrichten. De basis wordt gevormd door een lichtgewicht opvouwbaar frame die in enkele seconden wordt uitgevouwen. Waarna de communicatie, tegenwoordig meestal in de vorm van bedrukte magneetbanen, wordt opgehangen. Zo wordt in een paar minuten een opvallende eyecatcher gecreëerd.

Communiceren met paraplustands 

Paraplustands worden al vele jaren veel gebruikt op beurzen, congressen, banenmarkten en andere evenementen. De belangrijkste motivatie voor bedrijven om een paraplustand aan te schaffen is meestal het gebruiksgemak (licht, snel op te zetten, makkelijk in 1 koffer te transporteren etc.) en de aantrekkelijke prijs. Daarbij wordt soms voorbijgegaan aan het feit dat de communicatie van de paraplustand eigenlijk veel belangrijker is als de paraplustand zelf. Want die bepaald in hoeverre de paraplustand een bijdrage levert aan het realiseren van de (beurs) doelstellingen. Voorbeelden van paraplustands in het assortiment van Expo Display Service zijn Expostar Magnetic, Ecofix, Quickfix en Quickfix Xpressions.

Als u vragen heeft over deze of andere systemen en oplossingen voor beurzen en evenementen, dan beantwoorden wij die uiteraard graag.

Michel Rijnberg
CEO Expo Display Service Benelux

 

 

 


 

Ontvang de nieuwsbriefReageer

Naam
E-mail
(niet zichtbaar)
Commentaar
Beveiligingscode
DE CODE HIER INVULLEN AUB :
 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden