Persoonlijk contact!

Bel ons
03-385 21 96

Meer informatie?
Bestel de gratis catalogus

Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan

Dinsdag 6 september 2011

Checklist beursdeelname met uw eigen stand

De 15 belangrijkste punten als u met uw eigen modulaire beursstand, beurswand of pop-up gaat deelnemen aan een beurs.


Er bestaan verschillende checklisten voor beursdeelname. Deze checklist is bedoeld voor bedrijven die in het bezit zijn van een eigen stand (zelfbouwstand). Deze checklist pretendeert niet  kompleet te zijn, echter op basis van mijn persoonlijke ervaringen heb ik een beknopte lijst samengesteld met de 15 meest essentiële aandachtpunten.

Uitgebreide checklist beursdeelname (algemeen)

Een zeer uitgebreide checklist beursdeelname is opgesteld door CLC-Vecta, de branche-organisatie waar ook Expo Display Service bij is aangesloten. Dit is een meer strategische checklist, met name bedoeld voor bedrijven die de uitvoering van beursstand willen uitbesteden. Die checklist beursdeelname is hier te downoaden.

1. Check uw beursstand.
Zet deze 2-3 weken van tevoren op om te bekijken of deze nog op alle punten aan uw eisen voldoet. Door dit tijdig te doen heeft u nog voldoende tijd om aanpassingen te realiseren. Check ook de verlichting van de stand en zorg voor:

2. Reservelampjes. 
De meeste lampen op beursstands en beurswanden zijn van het type halogeen, deze gaan na verloop van tijd kapot en moeten dan worden vervangen. Overigens zijn voor de meeste presentatiewanden en stands ook LED lampen beschikbaar, deze hebben een gigantisch lange levensduur.

3. Aanvragen stroom
Vindt u de prijzen voor stroom op beurzen vaak ook zo extreem hoog? Maar ja, u ontkomt er niet aan en zult deze dus meestal apart moeten aanvragen bij de beursorganisatie. Daarbij moet u aangeven hoeveel KW (Kilowatt = 1000 watt) ) u nodig heeft. Om dit te berekenen telt u het aantal watt van alle spots (bijvoorbeeld 10 spots van 150 watt is 1,5KW) en andere apparatuur (computers, koelkast, audiovideo etc.) bij elkaar op.  

4. Verlengsnoer(en)
Omdat het soms lastig schatten is waar het stroompunt (aansluitpunt) ligt, is het verstanding altijd een verlengsnoer mee te nemen. Heeft u zelf ook nog de nodige apparatuur op uw stand (laptop, monitorstand, audiovisueel etc.) neem dan maar meteen meerdere haspels/verlengsnoeren mee.  Zorg er bij haspels trouwens altijd voor dat deze volledig zijn afgerold ivm brandveiligheid.

5. Ducktape
De meeste zelfbouwstands worden direct op de vloerbedekking geplaatst. Nadeel daarvan is soms dat snoeren (zichtbaar) over de vloerbedekking lopen. Om te voorkomen dat de uw bezoekers of uw standbemanning hierover kunnen struikelen is z.g. ducktape zeer raadzaam. Als u kiest voor tape in de kleur van de vloerbedekking kunt u deze kabels tevens enigszins camoufleren.

6. Badges voor de standbemanning
Laat zien wie bij de stand hoort en zorg voor duidelijk zichtbare badges

7. Eten/drinken (catering)
Op hele kleine stands zult u waarschijnlijk geen uitgebreide catering organiseren. Kleine beursstands zijn meestal ook minder geschikt om met een klant of bezoeker te gaan zitten. Heeft u een grotere stand dan zult u vermoedelijk wel zitgelegenheid inplannen in het standontwerp en tevens zorgen voor een (klein) keukentje met een koelkast voor een dranke en een hapje. Ook is om (extern) catering in te huren.

8. Folders (tenminste, als u er tenminste voor kiest om geïnteresseerden folder of brochure mee te geven aan bezoekers)

9. Folderstandaard
In het geval een folderstandaard geen standaard onderdeel uitmaakt van uw beursstand kunt u deze kopen of huren. Kies daarbij een model dat past bij het design van uw stand.  

 

10. Schoonmaakdoekjes/glassex Om panelen, beeldschermen (touchscreens…) of andere zaken netjes mee schoon te maken en te houden.

11. Stofzuiger
Niets zo vervelend om op de ochtend dat de beurs begint te ontdekken dat je tapijt of vloerbedekking niet netjes schoon is. En dat is heel vaak het geval omdat de avond voordat de beurs begint er nog door de organisatie en de andere standhouders druk wordt gewerkt. Daarbij beland er vaak vuil op uw tapijt. Een stofzuiger is dan handig.

 

12. Ipad/ map /tafel flipover etc.
Steeds meer bedrijven presenteren hun aanbod op een Ipad (of variant hierop). Maar ook een presentatiemap of flipover werkt prima. Zorg er in ieder geval voor dat u geïnteresseerden iets kunt laten zien.

 

13. Notitieblok/registratiesysteem Het doel van uw beursdeelname is in contact komen met (potentiële) klanten. Zorg daarom voor een goed registratiesysteem waardoor u ook na de beurs weet:

 

• Met wie is er gesproken
• Wat is er besproken
• Welke actie moet ondernomen worden
• Op welke termijn

14. Agenda (s)
Om meteen afspraken met klanten of geïnteresseerden te kunnen inplannen!

15. Camera
OK, dit is misschien niet perse noodzakelijk, zeker niet nu de meeste mobiele telefoons ook foto’s maken, maar het is zeer aan te raden enkele foto’s te maken van uw beursstand. Deze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Lees voor meer informatie hierover het artikel 7 redenen om een foto of video te maken van uw beursstand.   

 

Ontvang de nieuwsbriefReageer

Naam
E-mail
(niet zichtbaar)
Commentaar
Beveiligingscode
DE CODE HIER INVULLEN AUB :
 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden